iPon Hírek

Belép a Google az energiapiacra

Dátum | 2010. 01. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Érdekes új vállalkozásba fogott a Google egy, még decemberben megalapított leányvállalata, a Google Energy révén - beszállt az energiaiparba. A kérelmük elbírálása jelenleg is zajlik az illetékes amerikai hatóságnál, a FERC-nél (Szövetségi Energiaszabályozási Bizottság).

Hogy mi ezzel a céljuk? Van ugyan elképzelésük, de csak körülbelüli; mivel ez a terület még nekik is új, nyitottak minden menet közben felmerülő ötletre és lehetőségre is. Amire azonban mindenképpen törekednek, az a széndioxid-kibocsátásuk minimálisra csökkentése.

Ezirányú kutatásokat eddig is támogattak, valamint a kaliforniai Mountain View-béli főhadiszállásukban már működik egy igen tekintélyes, 1,6 megawattos napenergia-telepük. Mivel azonban ez önmagában még kevés az áramfogyasztásuk fedezéséhez, és jelenleg sehonnan nem tudnak megfizethető áron megújuló forrásokból előállított áramhoz hozzájutni, így azt látták a legcélszerűbbnek, ha maguk intézkednek az ügyben.

Korábban is kacsintgattak már az energiaszektor felé; megalkották például a webalapú, otthoni áramfogyasztást figyelő PowerMeter-t. Folyamatosan kutatják az IT- és az energiaipar egymást átfedő területeit, valamint a General Electric-kel közösen lobbiznak a tiszta energiaforrások népszerűsítése mellett. Röviden, eddig is sokat tettek - közvetetten - a tiszta energiáért, most pedig láthatólag már közvetlenül is szeretnének.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pekmester
2010.01.08. 16:14
pár év és google = umbrella corporation )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!