iPon Hírek

Belépő 7 colos táblát indított útnak a Lenovo

Dátum | 2016. 02. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az olcsó táblagépek iránt mindig is nagy volt, és valószínűleg nagy is lesz az érdeklődés, és ezt próbálja kihasználni a Lenovo a legújabb termékénél, ami a belépő szegmenst veszi célba. Az újdonság a Tab 3 7 Essential néven került bevetésre, de egyes piacokon Tab 3 7 Basic-ként tűnhet fel. Ha szeretne biztosra menni az érdeklődő, akkor a TB3-710F vagy a Lenovo TB3-710I típusazonosítót kell keresnie.
A Lenovo friss sikervárományosa tényleg a legalapvetőbb specifikációt vonultatja fel, amivel még egy használható táblagépet el lehet képzelni, szóval az elvárásokat már az ismerkedés előtt érdemes félretenni. Az új Tab 3 modell egy 7 hüvelykes megjelenítővel felvértezve érkezik, ezt azonban már a neve is elárulta, szóval vélhetően senkit nem lep meg. A bevetésre küldött panel mindössze 1024 x 600 képpontos felbontású, és IPS technológiát alkalmaz, szóval legalább az alapokkal nem lesz probléma, ha már a pixelsűrűségét figyelembe véve be kell érni szerény 170 PPI-s eredménnyel. A Tab 3 7 Essential az Android 5.1 támogatását élvezi, amire a Lenovo a saját felhasználói felületét húzta rá. A Lollipop sok-sok előre telepített programmal és hozzáadott tartalommal fog bevetésre kerülni, szóval ilyen tekintetben nem lehet rá komolyabb panasz. A vásárlók már az első bekapcsoláskor egy sokoldalú, funkciókban gazdag tabletet ismerhetnek meg a Tab 3 7 Essential személyébe.
Az eszköz lelke egy 1,3 GHz-es frekvencián üzemelő központi chip, amit a MediaTek szállít a Lenovo számára. A négymagos MT8127 lapul a gépben, ami nem egy mai konstrukció már, így csak Cortex-A7 feldolgozók tevékenykednek benne, viszont a multimédiás és grafikus képességei egész tűrhetőek, köszönhetően a Mali-450 MP4 IGP-nek. Ez volt az első olyan lapkák egyike, amely már támogatta a HEVC/H.265 kódolású tartalmak lejátszását. A háttértárat figyelembe véve két Tab 3 7 Essential kivitellel lehet számolni, készül 8 és 16 GB-os változatban is, és bővítési lehetőségnek sincs híján. A rendszermemória 1 GB-ra lett szabva. A készülék kapcsolati képességei jók, és itt nyer magyarázatot az is, hogy miért van két különböző azonosítóval illetett Tab 3 7 Essential modell. A TB3-710F esetében csak Wi-Fi kapcsolatot használva lehet internetezni, a TB3-710I azonban mobilinternet-képes, tehát rendelkezik SIM kártya slottal – egy 3G HSDPA+ hálózati modem van benne. Említést érdemel még a Bluetooth 4.0 modul, valamint a GPS vevő megléte is, szóval akár egy erdei túrán is jó szolgálatot tehet a masina.
Teljesen műanyag burkolatot kapott a Tab 3 7 Essential, ami csak azért nem nevezhető egyhangúnak, mert a túlnyomórészt fekete felületeket megtöri a kékes berakás a kereten, és a Lenovo márkajelzése is kék alapon szerepel a jó fogást biztosító, textúrázott hátlapon. A 190 x 113 x 9,9 milliméteres vonalakkal körülrajzolható táblagép kereken 300 grammot nyom a mérlegen. Nem esett még szó a tablet kamerarendszeréről, pedig előlapi és főkamerának sincs híján. A videócsevegések bonyolításakor egy VGA képalkotóra lehet számítani, ha pedig egy múló pillanatot szeretne megörökíteni a felhasználó, a hátlapon felfedezhető 2 megapixeles egységet kihasználva van erre módja. Segédfény nincs az eszközön, így a fényviszonyok romlása a fényképek és videók minőségére is rányomja a bélyegét. Az akkumulátor kapacitása 3450 mAh-s, ami semmi esetre sem nevezhető vaskosnak, azonban a vállalat elmondása szerint így is el lehet érni a 10 órás üzemidőt folyamatos használat mellett – azért ezt az adatot érdemes fenntartásokkal kezelni.
A Lenovo Tab 3 7 Essential TB3-710F jelent meg elsőként, ezért a készülékért 80 eurónak megfelelő összeget kell leszurkolni. Némi szerencsével tehát akár a 3G támogatással érkező TB3-710I is beférhet a 100 eurós összeghatár alá.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. rfj1989
2016.02.04. 11:20
Egész elfogadható kis tablet az alsó szegmensben! Végre túlléptünk a mali 400mp2-n... Ez a kis négymagos soc egész élvezhető sebességet biztosít ezen a felbontáson, még az 1gb ram is elég lehet a zökkenőmentes használathoz, a mali-450mp4 pedig kb 4xgyorsabb mint a 400mp2, tehát ezen már közepes 3d-s játékok is futtathatóak gond nélkül, nem is beszélve a hd videók kényelmes lejátszásáról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sutyko_hop... rfj19...
2016.02.07. 21:43
A 7 eves lanyom egy a3500-ost sajatitott ki maganak es pl az asphalt8 vagy a dead trigger2 (azzal nem o jatszott) teljesen jol fut rajta pedig abban egy 400mp van.
Olyan uber hw igenyes jatekok nem igen vannak droidon.
Nem todom mirol beszelsz kozepes, de van egy sejtesem, hogy te se..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!