iPon Hírek

Belépő mobilokkal újít a Nokia

Dátum | 2013. 07. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Nokia számára még most is nagyon fontosak az alacsonyabb árkategóriák vitézei. Mi sem mutatja ezt jobban annál, minthogy sorra érkeznek az ilyen modellek, amik még komoly bejelentési "ceremóniákat" is kapnak. (Egyébként a Samsung a második legaktívabb résztvevője a featurephone-ok piacának, de itt már csak csöndben jönnek-mennek az újdonságok.) Ezúttal három masinával bővült az olcsóbb gépek palettája. A Nokia 207, a Nokia 208 és a Nokia 208 Dual-SIM név szinte ugyanazon telefont takarja, a különbségek csak egy-egy tulajdonságban mérhetőek. Mindannyian a Nokiánál már évek óta megszokott 2,4 hüvelykes, QVGA felbontású (320 x 240) megjelenítőt kapták. A kapcsolati képességeiket tekintve kiemelendő, hogy háromsávos 3G HSDPA támogatással rendelkeznek, valamint mindegyikbe került Bluetooth 3.0 modul, de mást ne keressünk (egy FM rádiónak pedig tudtunk volna még örülni). A telefonok támogatják a Slam megosztást – ez a Bluetooth használatával képes más mobilok felé adatot küldeni. A csatlakozók között sem fedezhetünk fel semmi pluszt, csak a két, kötelezően előírt aljaz (3,5 mm jack és microUSB) került a keretre.

A Nokia 207 és a 208 között a különbség a hátlapon fedezhető fel. A 208-as variáns esetében ugyanis a vásárláskor egy kamerával is gazdagodunk, míg a Nokia 207-be ez nem került bele. LED villanó nem kapcsolódik az egységhez és mindössze 1,3 megapixeles képeket tud készíteni, így fényképezésre csak korlátoltan alkalmas. A gépek tárhelyei néhány megabájtosak, így jól jön majd a microSD hely, melybe akár 32 GB-os kártya is betolható. A trió tagjai 114,2 x 50,9 x 12,8 milliméteres házban laknak, a 207 súlya 89,6 gramm, a kamerával bővített 208-asé pedig 90,5 gramm. Az akkumulátorban sincs eltérés, egy 1020 mAh-s egységből nyerik mindannyian az energiát – 2G hálózaton így 12 órányi beszélgetésre nyílik lehetőségünk egyetlen feltöltést követően. Cseppállóak is az új termékek, köszönhetően az összefüggő gombsornak és a szorosan záró hátoldalnak, ami a Nokia 501-nél látotthoz hasonlóan illeszkedik a helyére – ennek a cseréjével az egész telefon színe megváltozik. Fontos még megemlíteni, hogy a Nokia 208 Dual-SIM esetében nem dupla stand-by megoldásról van szó sajnos, hanem a korábban megszokott Swap kivitelről, vagyis váltogathatunk a kártyáink között. Egy sor előre telepített program is van a tarsolyukban, amik között néhány jól ismertet és nagyon fontosat is viszontláthatunk. Külön kiemelendő az Xpress Browser, amely tömörített adatcsomagokkal dolgozik az Opera Minihez hasonlóan, és nem hiányzik a Mail for Exchange sem – ez nagyban megkönnyíti a naptárbejegyzéseink, e-mailjeink és kapcsolataink szinkronizálását akár a vállalati, akár a hétköznapi életben. De van YouTube, Twitter, Facebook és a Nokia 208-on WatsApp is, így a közösség felé is nyitottak az új telefonok.
Várhatóan az újdonságok szállítását a jelenlegi negyedév során fogják megkezdeni, de pontosabban nem határolták be a dátumot. Mindegyik modellből lesz öt választható szín: a fehér, fekete, piros , citromsárga és cián árnyalatok között mindenki megtalálhatja a stílusához illőt. A Nokia 208-ból kezdetben csak az egy SIM-es lesz elérhető, ennek az ára nettó 70 dollár körül alakul – a 207-es valamivel olcsóbb lesz, a 208 Dual-SIM pedig némi felárral vihető majd haza.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. gabesz7630
2013.07.03. 21:01
Nem hiszem el, hogy nagyjabol aki nem akar ostoba telefont annak kiba#&@ak a szemet egy 1,3as kameraval.
Attol hogy nem kell droid, meg tapi, meg jol jonne egy minimum 3mp-es kamera is.
Normalisak ezek?
Ezert van lejton a nokia nem azert mert keson kezdett bu@ifonokat gyartani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. jozsefm
2013.07.03. 21:10
Sajnálatos, hová jutott ez a cég.
Ezt manapság már, belépőszintnek nevezni is erős túlzás!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. RobinHood2...
2013.07.03. 22:30
nekem x2-esem van 5 mp-vel+vakuval
idővel leváltom valami okosabbra, pl. egy sony xperia z -t elfogadnék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. LechooEdy
2013.07.03. 22:58
Ugyan már, a kamerát leszámítva teljesen jó kis telefon. Olcsó, mindent lehet rajta csinálni ami igazán kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. martin255
2013.07.03. 23:17
Ezek a telefonok ilyen ár mellett teljesen piacképtelenek lesznek, mivel ha 70 dollárt szorzom mondjuk 220-szal, plusz áfával, akkor az már majdnem 20 ezer forint... Ennyiért viszont például a Vodafone árulja a Smart minit, sőt azt hiszem valamivel olcsóbban is, olyan 17k környékén, amin 4.1-es Android fut, 1 GHz-es cpu-val, fél giga rammal, 2 megás kamerával. Ezeket a Nokiát nem adnám 5 ezer forintnál sokkal drágábban, mivel pont abba a kategóriába valók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. vakpal
2013.07.04. 09:42
Teljesen jó hogy van ilyen is. Asszony kb 2x használta a fényképezőgép funkcióját a telefonon, mindezt 5 év alatt, akkor is csak kipróbálta működik -e még. Szóval közel sem mindenkinek van szüksége erre. Más különben pedig ott a Nokia 301 amin meg van 3M fényképező...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Smooth44 vakpa...
2013.07.04. 13:09
Egyetértek... 1,3MP kamera még sok is, ha arra használod, amire való (lekapni gyorsan valami azonnal megosztandó dolgot, aztán mailezni vagy MMS - tököm sem akar 12MP fotót mailezni... pláne nem MMS)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mythbuster
2013.07.04. 15:48
Ez 70$ -t nem ér, és nem is fogja eladni ennyiért!
Nem értem , hogy:
- miért akarna bárki is egy ilyen kis kijelzőn nyomorogni a gombokkal, ha ugyanebben az árban megkapja a Samsung vagy LG legalját amiben már 3x ekkora kapacitív kijelző van?
- mi értelme youtube videokat nézni egy alsó kategóriás, pici kijelzőn?(arról nem is beszélve hogy szegény ember alig tudta megvenni a telefont, tekeri kis kijelzőn az adatforgalmat)
- kis klaviatúrán 10x lasabb a gépelés mint a legroszabb kapacitív kijelzős telefonon, ráadásul a közösségi oldalakból is többet látsz.
- szerintem a 2Mpixel még elmenne, de 1,3 azért ne már, megértem hogy ez egy alsó kategóriás telefon de akkor minek bele szar kamera? képet úgy sem csinálsz vele, akkor meg értelmetlen, lehetne annyival olcsóbb és az árából is lehetne faragni még 70% -t.

VÉGEZETÜL: a reklámból kiindulva, úgy emelik ki ezt a szart mint egy filléres 70$ -s telefont, amibe épp hogy vezetéket nem kell dugni de a hangsúly NEM az alap telefon funkciókon van, hanem az interneten, amire ez alkalmatlan. Miből gondolják azt, hogy ezt a vackot sikerül elpasszolják valakinek, és a delikvens azért vásárolta mert nincs pénze 100$ -s telefonra, de van pénze mobil internet előfizetésre és orvosra aki majd kezeli a sérveit?

A nokia megint a szemétben látja a profitot, filléreket akar keresni 1-1 készüléken, és ebbe egyszer bele fog halni szerintem.

Ti is érzitek az ellentmondást?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Cannapeace
2013.07.04. 21:09
Nagy papinak maminak jó ez ők úgyse fog netezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mythbuster
2013.07.05. 12:20
Ez nagyifüggő. A nagyim lassan többet lóg a neten mint egy mai kamasz. ha elmegyek hozzá folyton az iPhonem cseszegeti, így gondoltam már arra is ha lecserélem akkor anya kap i4-t, nagyi meg 3GS-t. Így tudnék vele is beszélni viberen mivel az év 10 hónapjábán külföldön vagyok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!