iPon Hírek

Belépő tablettel újít a WayteQ

Dátum | 2013. 12. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A WayteQ kínálata szinte havonta bővül, így nem meglepő, hogy ismételten egy újdonságot üdvözölhetünk a köreinkben. A legismertebb hazai forgalmazó ezúttal az alvégen szeretné rendbe tenni a dolgokat.

Az új táblagép egy új elnevezési sémát is bevezet. Az xTAB s7 az xTAB-700dc legközelebbi rokona lesz, és a jelek szerint ezt a vállalat is így gondolja: az xTAB-700dc forgalmazása az xTAB s7 érkezésével véget érhet. A készülék átgondolt keretek közt próbál egyszerre gondtalanul használható és alacsony áron elérhető maradni. Lássuk, mennyire jött ez össze. A tabletet kézbe véve az első, ami mindenkinek szembe tűnhet, hogy a káva bizony a régmúltat idézi, és eléggé vastagra sikeredett. A hófehér színben pompázó keretek között egy 7 hüvelykes megjelenítőt fedezhetünk fel, ami 1024 x 600 képpontos felbontással és TN+Film technológiával dolgozik. A multi-touch révén 5 ujjunkat követni képes megjelenítő tehát nem túl széles betekintési szögekkel fog szolgálni. Kamera sajnos csak az előlapra került, de egy költséghatékony gépnél ez általában így szokott lenni. Az s7 a videócsevegések alkalmával VGA minőségű képet tud majd közvetíteni a másik fél felé. A WayteQ újdonsága a kapcsolati képességeit tekintve egészen szűkös lehetőségekkel várja a vásárlókat. Mindössze 802.11 b/g/n támogatású Wi-Fi került bele, tehát még a Bluetooth modul is a költségcsökkentés oltárán végezte. Házi mozizásra viszont némi vezetékelést követően egészen alkalmassá tehető az xTAB s7. Hogy miként? Nos, a kereten találunk egy teljes értékű USB 2.0 csatlakozót, ami a hivatalos honlapja szerint megbirkózik az USB-OTG-vel, valamint egy mini-HDMI is tiszteletét teszi a fedélzeten, így a nappaliban állomásozó televízió is néhány mozdulattal hozzá csatlakoztatható. Mindent összekapcsolva máris filmezhetünk egy külső adattárolóról Full HD-ben. Az összképet már csak egy infraport tenné teljessé, de ilyennel nem tud szolgálni az eszköz. Az 1080p-s anyagok mozgatásának felelőse egy Actions ATM7029 SoC lesz. Ez a lapka a köztudatba erőteljesként robbant be, de később kiderült, hogy nem minden arany, ami fénylik. Bizony a Cortex-A9 magok helyett, Cortex-A5 egységek négyese található benne. Az 1,3 GHz-es kvartett javarészt értékelhető sebességre lesz képes az Android társaságában, de biztosan nem lesz akadásoktól mentes az élmény. A DDR3-as rendszermemória 1 GB-os méretet öltött, a tárhelyet tekintve pedig 8 GB-ot kínál a masina. Ez utóbbit microSD kártyával lehetőségünk lesz megtoldani (legfeljebb 16 GB-tal). Az operációs rendszer tekintetében az Android 4.2 Jelly Bean variáns lesz jelen. A WayteQ néhány extra szolgáltatással is ellátta a Google rendszerét: a MinDig TV-nek köszönhetően például élőben nézhető műsorokat kapunk, a WayteQ Táblamagazin pedig egyéb, hazai tartalommal szolgál.

Az energiaellátásról egy 3000 mAh-s kapacitású akkumulátor gondoskodik majd. Ez igen szerény még az energiahatékony chippel összetársítva is. A különböző terhelések függvényében így legfeljebb ~5 órás üzemidőre lehet képes egy töltést követően. A gép térfogata 182,8 x 120 x 9,9 milliméter, a tömege pedig nagyjából 320 gramm. A WayteQ xTAB s7 hamarosan kereskedelmi forgalomba kerül. Pontosabb megjelenési dátumot egyelőre nem kapott, és a hivatalos árazása sem ismert. Ajánlottan minden bizonnyal 20 és 30 ezer forint között fog indulni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Pogg
2013.12.30. 11:52
Mint 700dc tulaj (oké, nem vagyok tablet-párti, nem is én használom túlnyomorészt, csak van ) nem nagyon látom, mennyire jó ez a csere. Sokban ugyanaz a kettő... Ahol eltér:

Az s7 vastagabb, nehezebb, (a képek alapján) nem fém házas, lassabb quad A5 van benne a dual A9 helyett.

A pozitív oldalon pedig csak az eggyel frissebb Droid, 8Gb ram és a MindigTV. Mondjuk ez utóbbi nem rossz, ha tényleg benne vannak az extra csatornák is, ahogy a Wayteq oldal írja. Viszont ha valaki nem tévézik, a 700dc jobb választásnak tűnik - már ameddig ki nem vezetik és még lehet választani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fema90 Pogg
2013.12.30. 15:48
Szerintem ennek sokkal inkább olyan oka van, hogy felfrissítsék a piacon a kínálatukat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!