iPon Hírek

Belépőszinten újított a Samsung, íme a Galaxy J1 Mini

Dátum | 2016. 03. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung viszonylag kevés nagyon olcsó készülékkel szolgál a kínai vállalatokhoz képest, most azonban egy ilyen újdonságról számolhatunk be. Megérkezett a Galaxy J1 Mini variánsa, ami tényleg egy fapados mobil lett kedvező áron. De vajon ez elég ahhoz, hogy jó ajánlatnak lehessen nevezni? Nos, az alábbiakban ennek járunk utána.
A Galaxy termékcsalád friss tagja már nemcsak a nevében Mini, hanem a valóságban is, hiszen a képátlója csak 4 hüvelykes. A kisméretű panel 800 x 480 képpontos felbontást alkalmaz, ami megszokott ekkora méretben, így nem okoz meglepetést. Sokkal érdekesebb kérdés lett volna, hogy milyen technológiát alkalmaz, ezt azonban nem hozta nyilvánosságra a Samsung, csak annyit tudhatunk, hogy TFT és nem AMOLED – 262 ezer színű a hivatalos honlap szerint, ami sajnos TN+Filmre enged következtetni. A Galaxy J1 Mini nem adta kettőnél lentebb a kamerák számát, azonban a minőséget tekintve egyik képalkotó sem lesz a toppon. Ezúttal már szó sincs szelfikről, érdemben legfeljebb a videócsevegések bonyolítására alkalmas az előlapi egység, ami VGA támogatással szolgál. A főkameránál egy hajszálnyit jobb a helyzet, hiszen az már 5 megapixeles CMOS szenzorra épül, ami egy F/2.2-es rekesznyílású lencserendszer mögött lapul, de az olyan „extráról” mint a LED-es segédfény és az automatikus fókuszálás, már le kell mondani.
A Samsung nem árulta el annak a központi chipnek a nevét, amivel harcba küldte az idei legapróbb okostelefonját. Szerencsére annyi azért kiderült a lapkáról, hogy négymagos és 1,2 GHz-es frekvencián üzemel, ami bizakodásra adhat okot, és talán még a játékokkal sem fog annyira meggyűlni a baja, hiszen legyen benne bármilyen szerény IGP, csak 480p-s felbontást kell mozgatnia. A feketeleves a rendszermemóriánál várja az érdeklődőket. Sajnos a Samsung még csak 1 GB-nyi RAM-ot sem biztosít a Galaxy J1 Miniben, be kell érni 768 MB-tal, ami manapság nagyon karcsú. A háttértár 8 GB-os kapacitással szolgál, és van lehetőség a bővítésre, még akár 128 GB-os microSD kártyákkal is képes boldogulni az okostelefon. Nem meglepő módon itt be kell érni a 3G HSDPA hálózati modemmel, nincs benne a 4G LTE, és egyéb különleges pluszt sem érdemes keresni – legfeljebb a Wi-Fi Directről lehet megemlékezni. A Galaxy J1 Mini kettő SIM kártya kezelésére lett felkészítve.
Az újdonság az Android 5.1 operációs rendszerrel karöltve érkezik. A Lollipop ezúttal sem „szűzen”, hanem a Touch Wiz grafikus felület kíséretében lesz jelen, ahogy azt már megszokhatták az érdeklődők a Samsungnál. Ez azt jelenti, hogy több hasznos előre telepített program, widget és szolgáltatás fogja várni a vásárlókat. A 10,8 milliméteres okostelefon külleme egyértelműen utal a Galaxy J1-gyel való rokonságra. És végül lássuk, hogy az üzemidőt figyelembe véve mire számíthatnak azok, akik emellett teszik le a voksukat. A hátlap alatt egy 1500 mAh-es kapacitást nyújtó akkumulátor kapott helyet, ami a Samsung mérései alapján 7 órán át tartó internetezésre vagy 8 órányi telefonálásra biztosít lehetőséget, ha pedig csak zenehallgatásról van szó, akkor 29 órás produkcióra lehet számítani. Alacsony töltöttségi szint esetében egy energiatakarékos mód segíti a készüléket az ébren maradásban.
A Galaxy J1 Mini a Fülöp-szigeteken fogja kezdeni a karrierjét, és előre láthatólag 90 dollár alatti összeget kell majd érte leszurkolnia az érdeklődőknek. Ennyiért már szinte bárki megengedheti magának a csöppséget, ugyanakkor, hogy a bevezetőben feltett kérdésre megadjuk a választ, ez a hardveres kvalitás bizony már ilyen szerény összegért is kevés, aligha fog nagy népszerűségnek örvendeni a Samsung szerkezete.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. sg27
2016.03.11. 08:49
Sajnos a gyártók még mindig nem értik, hogy nem kicsi és vacak, hanem kicsi és profi telefont szeretnénk nagyon sokan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ChoSimba sg27
2016.03.11. 09:22
Olcsó húsnak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. expander sg27
2016.03.11. 09:42
Az Apple ezt hamarosan megoldja. És az kicsi, profi de drága készülék lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Smooth44
2016.03.11. 15:29
Ebben a kategóriában droidos eszköznek nem sok esélye van WP-vel szemben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ChoSimba Smoot...
2016.03.11. 15:42
Szerintem meg fordítva. Csak a droid kínál ebben a szegmensben dunányi megoldást. Azt nem mondom, hogy minőséget, csak mennyiséget
Akármelyik kínai webshopban nyakig állnak az ilyen kategóriájú telefonok. A világ nagy részének csak ennyi pénze van egy telóra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.03.11. 17:20
Igen, igen. Sokszor elgondolkodtam azon, hogy veszek egy iphone-t. De valahogy lúzer baleknak érezném magam mindig, amikor használnám. Ennyi pénzt kiadni rá, és még SD kártyát sem tehetek bele. Meg a rengeteg megkötés, tiltás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ny
2016.03.12. 14:21
"ez a hardveres kvalitás bizony már ilyen szerény összegért is kevés, aligha fog nagy népszerűségnek örvendeni a Samsung szerkezete. "

Hát, a DUOS2-n kívül hasonló készülék sincs a piacon, nem hogy jobb.

(mondjuk, igazán lemehetnének már 100 gram alá)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!