iPon Hírek

Belépőszintű újdonság érkezett a Samsungtól

Dátum | 2017. 05. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung bemutatta a Galaxy J-széria legfrissebb tagját, ami az elődökhöz hasonlóan egy megfizethető konstrukció lett. És bár egyelőre csak szolgáltatói kínálatban bukkant fel a friss okostelefon, egészen elfogadható az ár-érték aránya.
Az újdonság egy 5 hüvelykes kijelzővel várja az érdeklődőket. A panel a 720p-s felbontásnak köszönhetően kellő részletességgel szolgál majd, és emellett széles betekintési szögekkel és kiemelkedően jó fényerővel is büszkélkedhet a masina. Nem virtuálisak az androidos kezelőszervek, aminek sokan örülnek majd, szóval minden gomb ott sorakozik a Galaxy J3 Prime megjelenítője alatt. Kettő kamerát vonultat fel az eszköz. Az előlapon látható megoldás ezúttal leginkább a videocsevegések bonyolítására alkalmas, az önarcképek készítését nem érdemes vele erőltetni, hiszen csak egy 2 megapixeles érzékelő adja az alapját. A főkamera esetében sem sokkal jobb a helyzet, de ott legalább már egy 5 MPixeles szenzor jelenlétével lehet számolni, ráadásul ide került egy olyan LED-es villanó is, ami lehetővé teszi majd a fotózást vagy a videózást rosszabb fényviszonyok mellett. Amennyiben mozgóképek megörökítésére kerülne a sor, a rendszer legfeljebb HD (720p) minőséget tud produkálni. A Samsung ennél az eszköznél egy olyan központi chipre épített, ami a saját tervezése. Az Exynos 7570 lapul az okostelefon motorterébe, ez pedig már egy 14 nm-es csíkszélességen előállított termék, ami sajnos egyébként csak a minimumra szorítkozik. A rendkívül fejlett gyártással előállított lapka csak négy Cortex-A53 magot tartalmaz egy szem Mali-T720 grafikus feldolgozó egység mellett. A rendszernek a Samsung újdonsága 1,5 GB-nyi memóriát biztosít, ami távol áll az ideálistól, de aki nem veti bele magát az alkalmazások tömkelegébe, egész jól boldogulhat vele. A tárhely terén pedig már 16 GB-tal szolgál a készülék, amit akár még bővíteni is lehet egy microSD formátumú memóriakártya révén. Amit érdemes kiemelni a kapcsolati képességek lajstromán, hogy van az okostelefonban 4G LTE hálózati modem (Cat.4), illetve támogatja még a 802.11ac Wi-Fi szabványt is, szóval megfelelő környezetben az internetelérés tempójával biztosan nem lesz gondban.
Már az Android 7.0 operációs rendszerrel felszerelve érkezik a Galaxy J3 Prime, ilyen téren abszolút kellemes csalódásról van szó, és a Samsungnak köszönhetően még extrákban is bővelkedni fog a Nougat. A szerkezet jellemzően műanyagból készült, de a hátlapját átszeli egy szálcsiszolt alumínium hatását keltő betét, ez mondhatni keretbe foglalja a kamerát. A ház jellemzően lekerekített idomokat kapott, melyeknek köszönhetően kellemes élmény lehet kézben tartani. A Galaxy J3 Prime csak egyetlen színben jelent meg, feketében, de talán a későbbiekben egyéb árnyalatával is összefuthatunk majd. Nem a kecsességével hódít majd a mobil, 139,7 x 69,85 x 8,89 milliméteres méretet öltött, a tömege pedig ahhoz képest, hogy csak 5 hüvelykes, eléri a 148 grammot. Az okostelefon átlagos üzemidővel dolgozik előre láthatólag, ugyanis egy 2600 mAh-s kapacitású akkumulátor található benne. Ez azt jelenti, hogy egy napot mindenképpen kibír majd, könnyedebb használat mellett pedig kettő napig is bírni fogja egy szusszal. A Samsung Galaxy J3 Prime az Egyesült Államokban a T-Mobile és a Metro PCS kínálatában ütötte fel a fejét eddig. Az előbbi szolgáltatónál 75 dolláros áron lehet hozzájutni, az utóbbinál pedig 70 dollárt kell érte leszurkolni feltöltőkártyás csomag esetén. (Ezeket egyébként akciós árakként hirdeti a T-Mobile és a Metro PCS is, de vélhetően mindig ennyibe kerülnek majd.)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!