iPon Hírek

Belkin: Gigabites sebesség a villamos hálózaton

Dátum | 2009. 06. 26.
Szerző | Freeman07
Csoport | HÁLÓZAT

Számos Powerline termék található a piacon, melyek az elektromos vezetékeken keresztül biztosítanak hálózati kapcsolatot, így megkímélve a felhasználót egy vezetékes Ethernet-hálózat kialakításának költségétől illetve a vezetéknélküli hálózatok lassúságától. A Belkin is egy hasonló Powerline-terméket mutatott be, mellyel a vállalat ígérete szerint az eddig etalon 200 Mbit helyett már 1 Gbites sávszélesség is elérhető ilyen hálózatokon.

A Belkin Gigabit Powerline HD Starter Kit névre hallgató termékével még ha nem is sikerül gigabites hálózati kapcsolatot kialakítani az otthoni elektromos vezetékeken keresztül - ugyanis ez csak egy ideális helyzetekben valósul meg - még akkor is nagyon gyors hálózatot lehet építeni, melyen könnyedén megoldható akár a HD-minőségű anyagok továbbítása. A jelenlegi csúcsot a 200 Mbites Powerline adapterek jelentik, ezzel a termékével azonban a Belkin magasabbra emelheti a lécet a Powerline-adapterek szegmensében.


A biztonságos, stabil jelet a Belkin termékében a Gigle Semiconductor mediaxtream nevű chipje biztosítja. Az otthoni hálózat összeállítása gyerekjáték, nem igényel különösebb szaktudást, csupán az egyes adaptereket kell csatlakoztatni a fali aljzatokba, és magától kialakul egy transzparens háló, melyben akár kettő vagy még több végpontot is kialakíthatunk. A két darab adaptert tartalmazó Belkin Gigabit Powerline HD Starter Kit 150 dolláros áron már kapható Észak-Amerikában, Európába csak augusztus elején fog eljutni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. jadam92
2009.06.26. 20:48
VISSZA A HIRHEZ

hát a konyvektór búl nézve nállnunk nem meg óldható
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. asimov007
2009.06.26. 21:20
Nálunk semmi nem megoldható, ami máshol már jól bevált.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. szabtam
2009.06.26. 21:27
tudom, hogy unalmas közhely, de ez a balkán, és annak is a legvége.
ok, és azt is tudom, hogy ez a szabváány más tészta, de akkor is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. shadow75
2009.06.26. 21:38
A konnektorhoz csak annyit,hogy lehet kapni átalakitókat,amivel nálunk is használható az angliában vagy amerikában készült termék.
Nekem is van ilyen átalakitóm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szerzetes
2009.06.26. 21:50
Valószínűleg azért adják ki Európában később, mert át kell alakítani az itteni viszonyokra, menni fog ez itthon is, bár mondjuk adhatnák olcsóbban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Snowman
2009.06.27. 08:22
Meg azt is figyelembe kell venni az elektromos vezetekek is maskep vannak kotve Magyarorszagon, Angliaban vagy Kanadaban. Ez altal lehetseges hogy a bekotesi szabvanyok miatt sokkal lassabb lesz Magyarorszagon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. imi93
2009.06.27. 20:38
és mivel akadályozzák meg hogy az egész utca kapja a netet?
ha annyira elterjed majd egyszer...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. csatarij
2009.06.27. 21:22
Van beépített Security a cuccba, ami azt jelenti hogy gondolom az összetartozó eszközök egyedi kulccsal titkosítva továbbítják az adatokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szerzetes
2009.06.28. 15:28
Azért ha neki kell leválogatni azt ami az egész utácóból jön az sztem elégé meglassítja a dolgot :S
A legtutibb az lenne ha a villanyóra után egy szűrő lenne, csak hát azt nem olyan egyszerű beépíteni sajnos :s
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. legyes
2009.06.29. 09:50
Én már anno próbáltam hasonló powerline-os cuccokat, még a "200MBit" előtti időkben. Meglehetősen drága volt (25eFt/db és ügye 2 is kell). Most olcsó a cucc, de figyelembe kell venni, hogy egy 60nm-es panellakás egyik és másik vége között már nagyon drasztikus a lassulás. A 200MBit a mesében sincs annyi, erre alapozni nem szabad. A sebesség sem atomstabil, de szűk határok között mozog, leginkább a távolságtól függ.

Igen, az adatok titkosítva vannak, gyártófüggő, hogy mennyire durván. Ami nálam volt kit, az okos volt MAC alapján először cseréltek egy kulcsot (random) majd onnantól új eszközt már csak érvényes kulccsal fogadtak el. Azaz hozzáértés nulla kellett 2 db esetén, bedugtam és ment.

Ha ilyesmire akartok alapozni, szerezzetek próbaszettet, mert meglepik érhetnek kis távolságokon is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!