iPon Hírek

Belső ellentétek miatt távozik az Acer első embere

Dátum | 2011. 03. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A legfrissebb hírek szerint az Acer vezetésében történt némi változás, ugyanis a vállalat első embere, aki mind a vezérigazgatói, mind pedig az elnöki posztot betölti, elhagyja a céget.

Gianfranco Lanci 2008 óta segíti az Acer-t abban, hogy a cég meghatározó szerepet tölthessen be a PC piacon és az utóbbi idők eredményei alapján egyáltalán nem is végzi rosszul a rá bízott feladatokat. A vállalat hivatalos sajtóközleménye szerint Gianfranco Lanci a napokban beadta felmondását, így helyére új embert kell keresni. Természetesen az elnök-vezérigazgatói poszt addig sem marad üresen, míg Gianfranco Lanci utódját meg nem találják: ideiglenesen az Acer elnökére, J.T. Wang-re bízták a poszt betöltését.

Gianfranco Lanci
Hogy mégis miért hagyta el a korábbi elnök-vezérigazgató a céget? Nos, a hírek szerint Gianfranco Lianci-nek folyamatos belső ellentétekkel kellett megküzdenie, ugyanis a vezetőség nem értett vele egyet a vállalat jövőbeni terveivel kapcsolatban. A vezetőség és Gianfranco Lanci tulajdonképpen minden területen egymással ellentétes véleményen voltak, kezdve a vállalat növekedéssel és skálázódással kapcsolatos terveitől, a vásárlói értékteremtésen át egészen a termékpozícionálás továbbfejlesztéséig.

Mr. Gianfranci elvesztése fájó pont lehet az Acer számára, ez egy percig sem kétséges. A vállalatnál igyekszenek megtalálni az új elnök-vezérigazgatót, ezzel együtt némi átszervezésre és a a vállalat működésével kapcsolatban kisebb változtatásokra is sor kerül majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. zevilaga
2011.04.05. 20:16
"aki mind a vezérigazgatói, mind pedig az elnöki posztot betölti, elhagyja a céget."
"ideiglenesen az Acer elnökére, J.T. Wang-re bízták a poszt betöltését."

Akkor ki is az elnök? Az elnök aki lelép, vagy az elnök aki az elnök helyére ül?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svidi
2011.04.05. 21:00
és bizonyára zuhantak is a hír hallatára az acer részvényei.... ha van egyáltalán
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!