iPon Hírek

Bemozdult, homályos fényképek? Itt a megoldás!

Dátum | 2011. 10. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Eddig a homályos, bemozdult fotókat csak az amerikai filmekben, misztikusnak tűnő technológiákkal tudták pengeélesre varázsolni, de az Adobe jóvoltából a látványos trükk hamarosan valósággá válik. A cég az Adobe MAX 2011-es konferencia alkalmával, az elmúlt hét folyamán mutatta be legfrissebb technológiáját, amelynek segítségével az elmosódott fényképeket könnyedén élessé varázsolhatjuk.

A konferencia egyik vendége egy videót is készített a bemutatóról, amely az alábbiakban tekinthető meg.

 


A fenti videón látható bemutató rendkívül meggyőzőre sikeredett. Összességében elmondhatjuk, hogy a hobbi és amatőr fotósok egy új, rendkívül ütőképes technológiát kapnak elmosódott fényképeik gatyába rázásához, más kérdés, hogy a Photoshop nem őket, hanem inkább a professzionális szintű felhasználókat veszi célba.

A vállalat illetékesei egyelőre nem árulták el, hogy az új technológia pontosan mikor válik elérhetővé. Egy biztos: az eljárás még a profik számára is hasznos lehet. Jó eséllyel a Photoshop CS6-ban találkozhatunk majd ezzel az igen hasznos újítással.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. skateout
2011.10.13. 15:04
Végre.
Már kezdtem azt hinni nem lesz ilyen soha
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. haly
2011.10.13. 15:08
Mögöttük egy baromi nagy kijelző van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. sensor
2011.10.13. 15:11
Persze....az inteligens program kitalálja, hogy vajon mit akartam fényképezni, felismeri, és odarajzolja. Ez kb. akkora hack, mint a redeye reduction....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Brian_GT
2011.10.13. 16:37
Nem tudom honnan szeded ezt a marhaságot, hogy kitalálja. Ha normálisan megnézed kielemzi a képet és gondolom 2011ben eljutottunk odáig, hogy látja a program, hogy vmi gáz van és lehetőségként megmutatja mit tudna kihozni és megcsinálja. Ezer ilyen apró kis trükköt tud már most a Photoshop csak erre még várt a nép. Haverom fél-profi Photoshop-os...olyan kunsztokat csinál neked 2x átforog a szemed
Egyébként meg a redeye reduction is működik, vegyél olyan fényképezőt ami jó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. lorddiablo
2011.10.13. 17:51
Akkor a gyengébbek kedvéért:

Az analizátor az elmosódásból kiszámítja, hogy exponálás közben hogy mozgott a fényképező a kezedben. Ezt mutatja a fehér kígyó a fekete területen. Utána a pixeleket a megfelelően átlagolja és voila.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gunclub
2011.10.13. 18:51
lorddiablo : +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. sensor
2011.10.13. 20:16
A redeye reduction csak egy hakk, egyszerűen átszinezi, vagy kiszedi a vörös pixeleket.
A jóféle (pl. tükörreflexes) fényképezőgépeknél ilyenre nincsen szükség, csak az ócsa szar fényképezőknél (mint amilyen nekem is van), mivel a vaku közel van az objektívhez, emiatt van egyébként ez a hiba (meg azért mástól is).
Tehát normális gépnél nem kell hack, 1 méterről is belevakuzhatok az illető arcába, akkor sem kell utólag redeye reduct. Normális fotósnál nem kell fotoshop.
Azt én is levettem, hogy a kígyó azt mutatja, hogy merre mozdult be a kép, valamennyire meg is fogja azt csinálni, és valóban élesebb lesz, csak az már nem az, amit én fotóztam, hanem valami átmókolt pixelhalmaz.
Meg kell tanulni valamilyen szinten fotózni, azaz igazi. Amit már beleszámol egy program, az már nem a fotós műve. Végülis ez a lényeg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. maci
2011.10.14. 08:30
Sensor,nem kötelező használni. De ha van egy bemozdult képed, amit nem olyannak szántál, akkor jól jöhet ez. Egyébként DSLR-rel is előfordulhat a red-eye, főleg ha a beépitett vakut használod (tudom profi olyat nem csinál, de nem mindenki az). Én azért örülök hogy van lehetőségem utólag javitani a képeken, ha szükséges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Brian_GT
2011.10.14. 23:50
Így van, nekem is nem 1 olyan képem lett sajna régen ami a virtuális kukában kötött ki, azért mert sajna jobban remegett a kezem a kelleténél és nem egy több 10.000 gépem van amin 800x képstabilizátor legyen.
Egyébként ez : ,,Amit már beleszámol egy program, az már nem a fotós műve."
Nem létezik olyan fotós aki nem programokkal javítja fel meg alakítgatja a képeit. Ha ez nem így van akkor kérdezzen rá vki bármelyik férfimagazin fotósára. Jah és ha valaki azt mondja jajj az most hogy jön ide. Úgy, hogy ő keresi a milliókat vele nem mi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zodiac83
2011.10.17. 17:24
@sensor: "1 méterről is belevakuzhatok az illető arcába"
Ez esetenként más nemkívánt (fotós/készüléke épségét veszélyeztető) mellékhatásokat vonhat maga után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!