iPon Hírek

Bemutatkozik a Raijintek első számítógépháza

Dátum | 2014. 05. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Raijintek rendszerhűtő ventilátorokkal és processzorhűtőkkel már jelen van egy ideje a piacon, illetve webshopunkban, most azonban lehullott a lepel a vállalat első számítógépházáról is, ami az AGOS nevet viseli.
A friss jövevény közepes torony formátumú, letisztult külsőt kapott és összességében felszereltségére sem lehet panasz – legalábbis az általa megcélzott árkategóriában. A 490 milliméter magas, 200 milliméter széles és 460 milliméter mély újdonság belsejében ATX vagy microATX formátumú alaplap fér el. Az alaplaptálca a mai trendeknek megfelelően tartalmazza a szokásos szerelőablakot, szélein pedig kivágások segítik a különböző kábelek esztétikus elvezetését.
Az AGOS kétféle kivitelben kerül forgalomba: az egyik feketében, a másik fehérben pompázik, viszont belsejük mindkét esetben fekete. A fehér modellnél a bővítőhelyek fiókjai és rögzítői, valamint a ventilátorlapátok is fehérek. A bővítőhelyek között hat darab 3,5 hüvelykes fiók található, amelyek 2,5 hüvelykes adattárolókat is fogadnak, az 5,25 hüvelykes meghajtókat pedig három darab bővítőhely várja.
A tápegység a ház hátulján, alul helyezkedik el, alatta pedig természetesen szellőzőt is kialakítottak. A szellőző szűrővel is rendelkezik, csak úgy, mint a tetőlapi és az előlapi szellőzők. PCI bővítőhelyekből összesen hetet kapunk, de a ház hátuljáról a folyadékhűtő rendszerek csöveinek kivezetését segítő gumírozott furatok sem hiányoznak.
A ház belsejében maximum 160 milliméter magas processzorhűtő fér el, azaz a Raijintek minden modellje alkalmazható benne, kivéve a Nemesis-t. A videokártyák az egyik HDD keret eltávolítása után 410 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak, alap esetben pedig 290 milliméternyi hely áll rendelkezésükre.
A szellőzésről alap esetben két ventilátor gondoskodik: egyik a ház elején, a másik pedig a ház hátulján lapul – mindketten 120 milliméteres átmérővel rendelkeznek. A házban összesen két darab 140 milliméteres és négy darab 120 milliméteres légkeverő fér el. A ház tetejére akár 240 milliméteres hőleadó radiátort is fel lehet szerelni.
Az előlapi portok között egy USB 2.0-s és egy USB 3.0-s csatlakozó sorakozik, de rajtuk kívül a szokásos audió csatlakozók is jelen vannak a kínálatban.
Az elegáns AGOS ára várhatóan 50 euró magasságában helyezkedik majd el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Kerty
2014.05.06. 11:06
Kifejezetten tetszik. Az más tészta, hogy a magyar ára majd lesz vagy 25 (ha lesz) annyiért meg már olyat kap az ember amilyet akar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. vorosokt
2014.05.06. 12:19
de legalább nem hasonlít semmire se
ja de Corsair Carbide
de nem leszólásból, szeretem a Raijintek-et, nagyon brutál ventijeik vannak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. HUman
2014.05.06. 12:30
Tetszetős, jól felszerelt házikó. Ha ezen az 50 eurós áron kerülne a magyar boltok polcaira, akkor nyerő lenne. De van egy olyan sejtésem, hogy nem ezen az árszinten lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. RaimiHS
2014.05.06. 12:31
pofásan néz ki ha ez is olyan lesz mint a ventilátoruk nem lehet hiba benne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ThomasStev... voros...
2014.05.06. 16:11
Hmmm nekem is valamiért a Corsair jutott ....ugrott be ahogy ránéztem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sks7891
2014.05.06. 18:02
Rendben van ez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Fernando
2014.05.07. 06:36
Kategóriájában nem olyan rossz ez, bár az ODD helyeket kezdhetnék simán hanyagolni. Évek óta nem használok otikai meghajtót és a környezetemben is rendkívül ritkának, mondhatni unikumnak számít, ha valaki még lemezekkel bénázik. Ezt leszámítva tényleg igényesebb cucc ez, mint amikkel elárasztják a piacot, kb. ennek kellene lennie a belépő szintnek, de amíg pistikét el lehet vakítani a Transformers külsővel és néhány leddel, meg a 8000 forintos árcédulával, a felhasználók többsége nem igazán fogja megnézni, mibe teszi be a drága hardvereit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2014.05.08. 10:36
Fernando: mert ha van 150.000-em gépre, akkor abból 140-et fogok teljesítményre költeni, és nem 125-öt. Egy 5 ezres ház, meg egy 5 ezres procihűtő, teljesen megteszi... Az, hogy milyen házat veszel, az olyan mint amikor a honda civicedre ráragasztasz 2 brembo, 2 bbs, ... stb matricát. Szellőzés? Mivel senki sem alszik a gép mellett, így senkit sem zavar, ha esetleg levan véve az ház oldala, és kicsit hangosabb. Használat közben meg szól a hangfal, úgy sem hallom a hűtést..
Szigorúan félévente kivan fújva kompresszorral, és köszöni szépen eddig meghálálta.
Amúgy zárójelben megjegyzem, hogy tapasztalataim alapján ez a ház kérdés leginkább ott bukik el, hogy egy normális ház arányaiban nagyon drága - mi, magyarok pénztárcájához... Ha mindenki 400.000-ért venne gépet, akkor mindenki letojná, hiszen a költségek apró hányadát tenné ki egy igényes ház. Viszont ahol a többség a 80-150-ezres kategória, ott nehéz lesz a 20-30-ezres házat elsózni, mert elvinné a keret 25%-át, és teljesítményt nem ad... főleg, hogy a gépet 5 évre veszik, és az első amin mindenki spórol a teljesítmény javára az a ház, és a táp.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!