iPon Hírek

Bemutatkozik a szupervékony Dell Adamo XPS

Dátum | 2009. 11. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Dell különleges, szupervékony noteszgépéről már számtalan találgatás és pletyka jelent meg, de most ennek vége, ugyanis a vállalat hivatalosan is bejelentette az újdonságot, illetve annak pontos specifikációit.


A Dell Adamo a tervek szerint majd csak valamikor karácsony előtt, a nagy vásárlási láz folyamán válik elérhetővé, a termék alapára pedig 1799 dollár lesz. A szupervékony újdonság egy 13,4 hüvelykes képátlójú 720p-s (HD)  kijelzővel büszkélkedik, a rendszer lelkét pedig egy alacsony fogyasztású 1,4 GHz-es Core 2 Duo processzor alkotja. A készülékben 4 GB-nyi DDR3-as rendszermemória foglal helyet, az adatok tárolásáról pedig egy 128 GB-os SSD meghajtó gondoskodik. A nagyjából 1 cm vékony noteszgép alig nehezebb 1,35 Kg-nál, így rendkívül könnyedén hordozható. A termék 64-bites Windows 7 operációsrendszerrel lesz elérhető és tartalmaz majd egy 802.11n típusú WiFi adaptert is.A gyártó legújabb noteszgépe teljes méretű billentyűzettel és többérintéses technológiát is támogató touchpad-del érkezik. A Dell Adamo XPS nem túl megszokott módon nyílik: a termék billentyűzete kinyitott fedlap mellett néhány fokban dől, hogy könnyebb legyen rajta gépelni, illetve kényelmesebb használatot biztosítson. A furcsa dizájn segítségével a gyártó szerint sokkal hatékonyabb az alkatrészek hűtése, ugyanis a gép alját is átjárja a levegő. Érdekes és ötletes kivitelezés

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. dongo84
2009.11.06. 15:24
A súlypont rossz elhelyezkedése miatt valószínűleg kifordul majd az ember öléből. Viszont asztalon biztos, hogy jobb lesz a szellőzése hagyományos vetélytársaival szemben. Ugyanakkor nem tudom mennyire terheli majd meg ez a döntött klaviatúrás megoldás az ember kézfejét....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nemigabi
2009.11.06. 16:49
Lenyűgöző! Látszik rajta a minőség és hogy jól össze van rakva, bár ez ennyi pénzért simán elvárható.... ez már apple kategória.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. OrvAjn69
2009.11.06. 17:19
Nagyon jól néz ki. De szerintem egy kicsti drága. A GPU-ról lehet tudni vmit? Mert ha az is egy megnyerő márka és teljseítmény még meg is érné megvenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!