iPon Hírek

Bemutatkozik a Toshiba HG6-os SSD sorozata

Dátum | 2014. 02. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Toshiba új SSD meghajtókkal rukkolt elő, amelyek a HG6-os sorozatot erősítik. A friss termékek esetében közös tulajdonság, hogy mindannyian második generációs 19 nm-es gyártástechnológiával készült MLC NAND Flash memóriachipekre támaszkodnak. Az újdonságok többféle formátumban válnak elérhetővé annak érdekében, hogy a legkülönfélébb piaci szegmensek idényeit is maradéktalanul kielégíthesse velük a gyártó. A kínálatban 9,5 milliméter és 7 milliméter magas 2,5 hüvelykes formátumú SSD meghajtók egyaránt jelen vannak, csak úgy, mint mSATA és M.2 formátumúak is – utóbbiakból egy- és kétoldalas példányok is készülnek. Az összes újdonság SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kommunikál az adott rendszerrel.
A HG6-os sorozat tagjai opcionálisan öntitkosító változatban is elérhetőek lesznek – ezek a modellek tökéletesen megfelelnek a Trusted Computing Group által lefektetett TCG Opal szabvány 2.0-s változatában meghatározott követelményeknek. Az öntitkosító újdonságok ezzel együtt a Toshiba Wipe szolgáltatásával is fel vannak vértezve, amelynek köszönhetően az adott SSD meghajtó teljes tartalma azonnal törlődik, ha nem regisztrált rendszerhez próbálják csatlakoztatni – például adatlopás céljából. A hagyományos modellek termékkódja THNSN karaktersorozattal kezdődik, az öntitkosító funkcióval felvértezett termékek pedig THNSF karaktersorozattal kezdődő termékkódot kapnak.
Az alacsony fogyasztás mellett üzemelő SSD meghajtók maximum 534 MB/s-os folyamatos olvasási- és maximum 482 MB/s-os folyamatos írási tempó biztosítására képesek – ezek az adatok a 2,5 hüvelykes formátumú, 512 GB-os adattároló kapacitást kínáló modellekre vonatkoznak. Ahogy az lenni szokott, adattároló kapacitástól függően ezúttal is lehet némi szórás az egyes SSD meghajtók között, már ami az olvasási- és írási sebességeiket illeti – főleg utóbbinál szokott különbség mutatkozni a nagyobb adattároló kapacitású modellek javára. A HG6-os SSD család különböző formátumú tagjai noteszgépekben, munkaállomásokban, vékonykliensekben és szerverekben egyaránt helyet kaphatnak a nem is oly távoli jövőben. Az újdonságok szállítása márciusban indul, az azonban nem derült ki, hogy az egyes modellek pontosan mennyibe kerülnek majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!