iPon Hírek

Bemutatkozik a Zotac GeForce GTX 650 Ti Destroyer TSI

Dátum | 2013. 07. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A költséghatékony videokártyák esetében általában rendkívül fontos, hogy legyen valami, ami megfogja az embert - ezen múlik az adott gyártó sikere. Ez lehet extra - de többnyire teljesen felesleges - fedélzeti memória, extrém kinézetű videokártya hűtő, illetve valami plusz szolgáltatás is.

A Zotac GeForce GTX 650 Ti Destroyer TSI névre keresztelt videokártyájánál sincs ez másként. A termék először a nevével, majd impozáns videokártya hűtőjével hívja fel magára a figyelmet. A vonzó kinézet, illetve a látszat ellenére ennél a videokártyánál is a költséghatékonyság játszotta a főszerepet, igaz, a mérnökök okosan keverték a kártyákat.

Az új videokártya egy nagyméretű, kétventilátoros hűtést kapott, ami ezúttal nem hőcsövekre és alumínium lamellákra, hanem egyetlen nagyméretű alumínium hűtőtömbre támaszkodik. A költséghatékony hűtés része két darab légkeverő is, amelyek egyenként 70 milliméteres átmérővel büszkélkednek. A ventilátorok körül elhelyezett borítás szépre és figyelemfelkeltőre sikeredett, ám nem alumíniumból, hanem ABS típusú műanyagból készült.

A fedélzeten egy négyfázisú tápellátást kínáló VRM lapul, ami - a PCI Express x16-os slot mellett - egy hattűs PCI Express tápcsatlakozóból szerzi be a működéséhez szükséges áramot. A hírek szerint ez a modell GeForce GTX 650 Ti Boost alapokra építkezik, így a GPU-nak a referencia modellekhez hasonlóan 980 MHz-es alap-, illetve 1033 MHz-es boost órajelen kéne üzemelnie. Ehhez képest a Zotac mérnökei megemelt, 1033 MHz-es alap magórajelet állítottak be az újdonság esetében, a boost órajel értéke azonban egyelőre nem ismert. A GK106-os GPU 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához, amely 6 GHz-es effektív órajelen üzemel, ami megegyezik a referencia értékkel.

A Zotac újdonságát 220 dollárnak megfelelő jüanért lehet majd hazavinni, de csak Kínában, ugyanis a vállalat a jelek szerint kizárólag ebbe a térségbe szánja a GeForce GTX 650 Ti Destroyer TSI-t (legalábbis egyelőre, de láttunk már olyat, hogy utána errefelé is felbukkantak a Zotac különlegességei).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Leeroy
2013.07.05. 17:15
192 bit lesz az a 128. Már ha valóban Boost...

Másutt is 128-at írnak. Érdekes egy mutáns ez akkor. Egy Boostra emelt órajelű sima 650 Ti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. atti2010
2013.07.05. 17:23
Elég MSI beütése van, érdekesek ezek a gyártók ha 1 eszébe jut valami és bejön akkor sejtelmes módon mindenkinek hasonló kinézete lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!