iPon Hírek

Bemutatkozik az Avermedia Game Capture HD II

Dátum | 2013. 09. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az Avermedia egy új termékkel rukkolt elő, amely ezúttal a játékkonzolok szerelmeseit veszi célba, közülük is azokat, akik játékmenetüket szeretnénk rögzíteni, majd megosztani a többi játékossal kommentár és akár vízjel kíséretében, egyszerűen és gyorsan, PC használata nélkül - mondjuk a YouTube-on, a világ legnagyobb videó megosztóján keresztül.

A különálló doboz formájában érkező Game Capture HD II a méltán népszerű Game Capture HD utódjának tekinthető, ami elődjénél még több hasznos szolgáltatást kínál, sőt, a modern játékkonzolok által támasztott igényeknek is maradéktalanul megfelel. Az újdonság a PlayStation 3-as, Wii U, Xbox 360-as és Xbox One játékkonzolokkal egyaránt kompatibilis. A készülékek jelét komponens videó bemeneten vagy HDMI videó bemeneten fogadja a rendszer, a videó rögzítése pedig akár 1080p-s felbontás és 30 képkocka/perces sebesség mellett is történhet. Az újdonságon az 1080p-s, 60 FPS-es tartalmak természetesen gond nélkül átvezethetőek a megjelenítő felé. Videó kimenetként HDMI portot kapunk, így a Game Capture HD II hatékonyan összekapcsolható a modern HD és Full HD televíziókkal.

A Game Capture HD II hátoldalán RCA audió bemenet és LAN port is található, a sort pedig egy tápadapter-csatlakozó zárja. Hogy miért jó a LAN port? Azért, mert a Game Capture HD II több, mint egy egyszerű videó rögzítő eszköz: segítségével akár a videók szerkesztése és YouTube-ra való feltöltése is megoldható, természetesen PC használata nélkül. A videókat el lehet látni vízjellel, de kommentár is adható hozzájuk, sőt, a felvételek meg is vághatóak és azonnal meg is oszthatóak YouTube-on. Persze a vágások számát csökkenthetjük a "felvétel szüneteltetés" funkcióval, így frappánsan megoldható, hogy a szükségtelen jelenetek ne is kerüljenek rögzítésre.

A Game Capture HD II előlapján egy USB 2.0-s port, egy fejhallgató kimenet, egy mikrofon bemenet és két állapotjelző LED sorakozik - utóbbiak arról árulkodnak, hogy éppen melyik videó bemenet aktív. A termék emellett bekapcsoló gombbal és a felvétel indítását szolgáló gombbal is rendelkezik. A rendszer a felvételek rögzítésére kétféle lehetőséget biztosít: egyrészt alkalmazhatunk USB 2.0-s vagy USB 3.0-s külső adattárolót, de a belső, 2,5 colos meghajtókat fogató bővítőhely jóvoltából SATA HDD vagy SSD meghajtóval is felvértezhető az újdonság.

Az okos kis dobozka mellé jár egy RED DOT Award díj-nyertes iOS app is, ami hasznos funkciókat kínál. A GameMate alkalmazást futtató eszközt egyszerűen csak párosítani kell a Game Capture HD II-vel, majd az adott iOS alapú okostelefon vagy tábla lehetőséget biztosít a felvétel státuszának egyszerű és kényelmes ellenőrzésére. Az alkalmazás emellett tárhely-információval is segíti a felhasználót, sőt, távirányítóként is használható a Game Capture HD II különböző funkcióinak gyors és egyszerű eléréséhez. Az iOS alapú rendszerekhez készített GameMate app már elérhető, de az androidos változatra sem kell már sokat várni.

A Game Capture HD II egyébként 190 milliméter széles, 33,5 milliméter magas és 152,5 milliméter mély, tömege pedig mindössze 421 gramm. Az újdonsághoz HDMI kábel, egy 12 voltos, 1,5 amperes külső tápadapter, valamint egy távirányító jár, természetesen a hozzá tartozó elemekkel együtt. A dobozban a szokásos dokumentáció is jelen lesz, így a termék beüzemeléséhez és használatához egyaránt kapunk segítséget. A Game Capture HD II a hazai üzletek kínálatában október elején jelenhet meg. Az aktuális információk alapján az USA-ban 250 dolláros ajánlott végfelhasználói árra lehet számítani, az viszont nem tudható, hogy az újdonság hazai ára pontosan hogyan alakul.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Lazahunter
2013.09.11. 22:08
Ez az AVerMedia most képes úgy kiadni ezt a kütyüt, hogy nem egyesíti ennek képességeit a Live Gamer Portable-vel?

Ez tud rögzíteni PC nélkül HDD-re, de nem lehet vele live közvetíteni ... a másikkal legalább lehet live közvetíteni és rögzíteni (akár PC nélkül SD kártyára is, 1080p) és jóval olcsóbb.

Meg a Live Gamer Portable esetében csináltak külön csatlakozót a PS3-nak a komponens átviteléhez, mivel ugye BR lejátszó mivolta miatt külső capture eszköznek nem fog képet adni HDMI-n ... ezen az új kütyün meg csak HDMI van ... ezek szerint megoldották, hogy mégis legyen kép? ....... ééérrrdekes ... BR rippelésre is jó lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. punchman
2013.09.12. 00:41
Lazahunter

Ott van a komponens a hátulján, elől meg led jelzi melyik bemenet aktív.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Devio
2013.09.12. 00:53
Én nem is tudtam, hogy létezik ilyen ketyere.

Valaki segítene kicsit? Ez a dobozka leveszi a terhet a gépről, mikor veszem fel a videót? Vagy miként működik ez?
Megszűnik tőle az akadás felvétel közben vagy hogyan kell ezt elképzelni?

Valaki írjon már róla egy picit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csekea
2013.09.12. 08:05
Ez a ketyere NEM leveszi a terhet a PC-ről, hanem teljesen PC nélkül tud dolgozni. Csak akkor kellhet számítógép, ha komolyabb videó szerkesztést akarsz.

Lazahunter:
a Stream funkció pontosan azért nincs a dobozban, mert totál PC független.
Nem mondom, hogy soha nem lesz full-hardveres közvetítő doboz, de nagy munka és költséges is megoldani.
A GCHD II más termék, más igényekre. Ha fontos a közvetítés, válaszd az LGP-t.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. FreschCart
2013.09.12. 14:42
én pont most adom el az egyet egyèpkènt a ps marad a règi bemenetnèl tehát ps4 is jó lesz az 1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!