iPon Hírek

Bemutatkozik az MSI GeForce GTX 780 Ti Gaming 3G

Dátum | 2013. 12. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Elkezdtek szállingózni az egyedi hűtéssel és/vagy egyedi felépítéssel büszkélkedő GeForce GTX 780 Ti sorozatú videokártyák, amelyekre már sokan vártak. A legfrissebb újdonságot az MSI szállítja, méghozzá a GeForce GTX 780 Ti Gaming 3G személyében, amely nem csak egyedi hűtéssel, de egyedi nyomtatott áramköri lappal is büszkélkedik. Az új videokártya Military Class 4-es komponenseket alkalmaz, amelyek hozzájárulnak a stabil és hatékony működéshez, de tuning esetén sem vallanak kudarcot.

Az egyedi felépítést alkalmazó nyomtatott áramköri lapon egy 2880 CUDA maggal rendelkező GK110-es GPU kapott helyet, amely 384-bites adatsínen keresztül összesen 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához kapcsolódik. A GPU természetesen nem a megszokott 875 MHz-es alap- és 928 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajeleket alkalmazza: az MSI mérnökei feljebb tornázták az értékeket, így a termék 1020 MHz-es alap- és 1085 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajelen ketyeg. A GDDR5-ös fedélzeti memória ezúttal kimaradt a játékból, így a memóriachipek továbbra is 7 GHz-es effektív órajelen üzemelnek csak úgy, mint a referencia modelleken.

A termékhez jár az MSI Gaming App névre keresztelt kis segédprogramja, ami a különböző üzemmódok közötti gyors, egy gombnyomással történő váltást segíti. Silent, azaz csendes üzemmódban a ventilátorok zajszintjét a lehető legalacsonyabbra szorítja le a rendszer, Gaming, azaz játékos mód alkalmazásakor pedig a teljesítmény és a hűtés közötti optimális egyensúly biztosítása a cél, természetesen maximális stabilitás mellett.

Ezeken felül OC mód is rendelkezésre áll, ami az extrém teljesítményről és a hatékony hűtésről gondoskodik. A Gaming App mellett az Afterburner alkalmazás is rendelkezésre áll, amellyel kifacsarhatóak a GPU-ban és a memóriachipekben rejlő legutolsó megahertzek is.

A tuningolt GPU, illetve az egyéb melegedő komponensek hűtéséről a díjnyertes Twin Frozr IV Advanced Thermal Design hűtőrendszer gondoskodik, ami hőcsövekre, alumínium lamellákra és két darab, egyenként 10 centiméteres átmérőjű légkeverőre támaszkodik. A ventilátorok az MSI szabadalmaztatott Propeller Blade technológiáját alkalmazzák, ami a halk és hatékony hűtésről gondoskodik.

Az új videokártya egy dual-link DVI-I, egy dual-link DVI-D, egy HDMI 1.4a és egy DisplayPort 1.2-es videó kimenettel érkezik. A termékhez jár az Assassin's Creed IV Black Flag, a Batman: Arkham Origins és a Tom Clancy's Splinter Cell Blacklist teljes verziós kiadása, természetesen szokás szerint ezúttal is letöltésre jogosító kupon formájában, így új szerzeményünkkel azonnal fejest ugorhatunk a játékok világába.

Az MSI GeForce GTX 780 Ti Gaming 3G hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A termék várható ajánlott végfelhasználói ára jelenleg nem ismert.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. codex
2013.12.11. 17:20
Nem rossz. Kérdés az ára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tibaimp
2013.12.11. 19:37
Mondjuk úgy, hogy magas, mint ahogy az összes nvidia karinak mostanában, sajnos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zsolteszka tibai...
2013.12.12. 18:27
Nem drága, csak sokba kerül. Hogyha az árát nézzünk megjelenés után kb 2héttel elég jó árban lesz ahoz képest hogy ez egy csúcskártya. (magyar átlagfizetéshez nézve ez igen drága kártya viszont egyik gyártónak sem magyarország a bevételi forrás eladást tekintve)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. VikMorroHu...
2013.12.12. 19:45
Kellene egy ilyen. Vagy egy Asus GTX 780 Ti DirectCU II. Kár, hogy PS4-re gyűjtök, így ez nem fér bele a keretbe...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!