iPon Hírek

Bemutatkozik az új Hitman

Dátum | 2011. 05. 19.
Szerző | D0nci
Csoport | JÁTÉK

A Square Enix hivatalosan is bejelentette, hogy érkezik a 47-es ügynök legújabb kalandja, mely az Absolution alcímet viseli. Bár a legutóbbi Hitman rész, a Blood Money megjelenése óta már 5 éve telt el, főszereplőink változatlanok maradtak.  Míg mi kedvenc kopasz ügynökünkkel azon törjük magunkat, hogy a lehető legelegánsabb módon iktassuk ki célpontjainkat, addig az előző részek során is hű informátorunk, Diana fog minket beavatni a piszkos részletekbe. Jó hír a rajongóknak, hogy a 47-es hangja úgy tűnik nem fog változni, így az előző részekben is megszokott (és a karaktert zseniálisan adó) David Batson fogja őt életre kelteni.

A Square Enix állítása szerint az új Hitman az összes eddiginél sötétebb atmoszférával és történettel fog rendelkezni. A cselekmény jóval személyesebb lesz az előző részekhez képest és megbízatásaink során a politikai korrupció legsötétebb bugyraiba fogjuk leásni magunkat. Ha már a korrupció szóba jött, akkor érdemes említést tenni a játék új „főgonoszáról” Blake Dexter-ről, akit Keith Carradine, a néhai David Carradine mostohafivére szólaltat meg. Állítása szerint Dexter személyében egy igazi több dimenziós karaktert kapunk és a történet bonyodalmát a 47-es, Diana és Blake közötti kapcsolat fogja adni. Játékmenet szempontjából egyelőre nem árultak el túl sokat a fejlesztők. Az bizonyos, hogy a sorozat korábbi részeinek főbb jellegzetességeit megtartja, de lesznek új gameplay elemek is.

Helyszínek tekintetében sajnos úgy néz ki, hogy le kell mondanunk az egzotikusabb, ritkábban látott vidékek bejárásáról, ugyanis a játék a „jó öreg” USA-ban fog játszódni. A fejlesztők ígérete szerint még Chicago-ba is ellátogatunk pár megbízatás erejéig.

Természetesen az új részhez új technológia is dukál. Az Absolution az IO által fejlesztett új, Glacier 2 nevet viselő motort használja majd. A játék egyes jeleneteit a Giant Studios-ban vették fel, ahol James Cameron mérföldköve, az Avatar is készült. Ezeket esetenként akár fél tucat hús-vér színész részvételével vették fel, majd ültették át virtuális formába. A filmszerű élményben így biztosak lehetünk.

Ha már filmszerűség, akkor említsük meg a készülődő új Hitman filmet is, mely jövőre kerül a mozikba az új játék megjelenésének apropóján. A film hangulata, stílusa az Absolution-re fog építeni, így nem fog kapcsolódni a korábbi Hitman epizódokhoz sem. Teljesen új történetet kapunk, új karakterekkel melyek valahogy kapcsolódni fognak a megjelenő játék világához.

Az új Hitman-t már az idei E3-on bemutatják működés közben, de a megjelenés valamikor 2012-ben lesz esedékes PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra egyaránt. Addig is álljon itt a játék debütáló trailere, mely igen rejtélyesre sikerült.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Sturmtiger
2011.05.20. 13:34
Remélem jó lesz, mert a Hitman mindig a szívem csücske marad. Csak két dologban reménykedem a filmmel kapcsolatban, hogy nem Uwe Boll rendezi, illetve hogy nem az a csávó játssza majd a főszerepet aki az előző részben tette ugyanezt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. energon
2011.05.23. 15:20
ideje volt már... amúgy a film nagyon elcsépelt lett, az meg hogy egy ilyen pöcsfejűre osztották ki a 47es szerepét egy vicc.. még Jason Stathammel is jobban jártunk volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!