iPon Hírek

Bemutatkoznak a Batman: Arkham Knight rosszfiúi

Dátum | 2014. 03. 22.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ahogy egy képregény-alapú játékban lennie kell, ezúttal is komoly szerepet kapnak a rosszfiúk - hiszen mit érne Batman hősiessége, ha nem lenne ellenfél? Az Arkham Knightban bizony ez a veszély nem fenyeget, ugyanis Kétarc, Rébusz és Pingvin is teljes erejével képviselteti magát, hogy megpróbálja eltenni láb alól a denevérembert. David Hego, a játék művészeti vezetője a GameInformernek beszélt arról, hogy az új epizódban megpróbáltak valamit hozzátenni a gonoszokhoz, azzal a céllal, hogy minden alkalommal érdekesek legyenek, amikor a játékos találkozik velük. Minden alkalommal egy új arcukat fogják megmutatni, és mindig egy kicsit jobban belelátunk majd motivációikba. Ennek persze fontos része, hogy a történet megfelelően kidolgozott legyen. "Arkham Cityben ő egy gyűjtő." - mondja Albert Feliu, a karakterekért felelős művész Pingvinről. "Egy múzeumból irányít, és úgy néz ki, mintha a maffia tagja lenne. Most azonban mocskosabb és szemetebb lesz, mint valaha. Az ingje persze továbbra is izzadt és ételfoltos, de erőt fog sugározni, sőt, még egy aranyláncot is kapott. Egy kicsit el kellett engednünk az agyunkat ennél a karakternél, aminek részeként leborotváltuk a fejét is. Igazán keményarc lett. Olyan, akit mindennél jobban meg akarnál ütni."
Kétarc esetében nehéz dolguk volt a készítőknek, hiszen már egy eleve kidolgozott és erős karakterről van szó. "Azt tudjuk, hogy ő félig Harvey Dent, az egykori főügyész, félig pedig egy őrült. Az arcát félig lemarta a sav, és ezt a kettősséget a ruházatán is vissza szerettük volna adni. Ahhoz, hogy igazán átütő és szuggesztív legyen, igazi, nagyon durva égési sebeket vettünk alapul. Kétarc nem csak menő, de kemény is lesz." - folytatta Feliu.
Végül pedig ott van Rébusz. A készítők ígérete szerint többet fogjuk látni, és többet fogunk megtudni róla is. A karakter egyre idegesebb lesz, ahogy Batman halad előre a történetben, és oldja meg feladványait. Ez a külsején is meg fog mutatkozni. "Ha elkezdesz dolgozni, valószínűleg még rajtad van a felsőd. Aztán ahogy belemelegedsz, leveszed, kigombolod az inged, leveszed a nyakkendőd is. Ilyesmi vonalon szerettünk volna elindulni."
Feliu megjegyezte, Rébusz alapvető kinézete rendben van: "Szeretjük a kérdőjelekkel telerakott ingjeit, és az idióta szemüvegeit, meg a haját."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. ptaylord
2014.03.22. 17:42
jó, jó..de eddig még mindig úgy érzem, hogy az Arkham City az eddigi legjobb rész és ott jobban is néztek ki, mint itt. Aztán majd ha kijön a végleges változat úgyis kiderül persze. De a pingvin az elég érdekes lett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. csabi02
2014.03.22. 17:51
Az első két része volt a legjobb,origins nem jött be annyira,hiába a nagy pálya...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mikej95
2014.03.22. 19:49
Nekem eddig minden rész mesebeütésűnek hatott, nem lehetett teljesen komolyan venni egyiket sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HUFEUR
2014.03.22. 19:55
csabi02:

Oriigns-t felejsd el, az egy teljesen különálló résznek mondható, mert azt már nem a Rocksteady Studios készítette, az Akram Asylum-ot és az Arkham City-t pedig ők, és szerencsére az Akham Knight-ot is ők fogják, szóval garantált a jó minőség. Ha nem is a trilógia legjobb tagja lesz (ezt előre nem lehet megmondani), akkor is garantált a minőség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ByrDer
2014.03.23. 09:43
HUFEUR -Egyetértek.

Alig várom. Kicsit hiányozni fog a Joker, de biztos sok ismerős arc felbukkan még a játékban most is.
Egészen zseniális játékok ezek. Szórakoztató lightos lopakodás + nyomozás + első osztályú harcrendszer + első osztályú level design + TE VAGY A BATMAN!

És még a kiadó is rendes. Nem sokan vették a fáradtságot hogy tisztességesen kikúrálják a játékukat a games for windows live nevű rákból, de az AA-val és AC-vel megtették és még az összes dlc-t is hozzácsapták az alapjátékokhoz ingyen. (hasonlóan ahogy a 2K tette a bioshock 2-vel)
Követendő példa. Az ilyen stúdiók játékait érdemes venni, nem az EA-t és társait pénzelni, akik minden egyes beléjük fektetett dollárt ELLENED használnak fel, meg a luxusvilláik számának gyarapítására.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SzAdamAndy
2014.03.23. 14:07
Pingvin kicsit megöregedett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ptaylord
2014.03.27. 19:47
Aki kedveli a Batman Arkham játékokat és valamelyiket még nem próbálta annak érdemes most felnéznie Steamre. Minden Batman-es cucc 75%-al le van árazva. Az Origins is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!