iPon Hírek

Bemutatkoznak a Cooler Master legújabb tápegységei

Dátum | 2013. 10. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Megérkeztek a Cooler Master megújuló tápegység sorozatának legfrissebb tagjai, amelyek a G családot erősítik, de mivel félmoduláris felépítéssel rendelkeznek, így a GM nevet viselik. A félmoduláris felépítés annyit jelent, hogy egyes tápkábeleik lecsatolhatóak annak érdekében, hogy az adott számítógépházban könnyebben elkerülhető legyen a kábeldzsungel kialakulása.

A remek energiahatékonysággal rendelkező, költséghatékonynak tekinthető GM sorozatú tápegységek a gyártó 3D dizájnját alkalmazzák, amelynek lényege, hogy a speciális tervezés és kivitelezés jóvoltából elkerülhető a felesleges kábelek alkalmazása, így a tápegység szellőzése javul, ami a különböző elektronikai komponensek élettartamára is pozitívan hat.

A szellőzés mellett a jelminőség is javul, ugyanis kisebb lesz a jelzaj és az áthallás mértéke. A hűtésről egyébként egy 120 milliméteres átmérőjű légkeverő gondoskodik, amely előtt méhsejtrács szerkezetű borítás található. A ventilátor fordulatszámának szabályzása intelligensen, a tápegység terhelésével összhangban történik.

A GM család tagjai 80 Plus Bronze minősítést kaptak, azaz hatásfokuk a pillanatnyi terheléstől függően 82% és 85% között helyezkedik el. Az egyetlen +12V-os tápággal gazdálkodó termékek egyedi DC-DC modult alkalmaznak, ami jótékonyan hat a hatásfokra és a feszültségek stabilitására. Itt gyakorlatilag arról van szó, hogy a termékek a +12V-os tápfeszültségből állítják elő a +5V-os és +3,3V-os tápágakat. Az aktív PFC-vel érkező tápegységek természetesen a Haswell processzorok C6/C7 üzemmódjaival is tökéletesen kompatibilisek. A GM sorozatú újdonságok terhelhetőségéről, illetve tápcsatlakozóik számáról az alábbi táblázatok adnak bővebb tájékoztatást:

Terhelhetőség

Tápcsatlakozók száma
A tápkábelek - amelyek között fix és lecsatolható példányok egyaránt sorakoznak - elegáns kábelharisnyában futnak. A lecsatolható kábelek a maximális hatékonyság érdekében lapos felépítéssel rendelkeznek, azaz könnyen, helytakarékosan el lehet őket rendezni az adott számítógépházban.

A GM sorozat tagjai Európában a következő hét folyamán jelenhetnek meg az üzletek polcain. A család egy 450 wattos, egy 550 wattos, egy 650 wattos és egy 750 wattos tagot tartalmaz, amelyek sorrendben 41,93 euróba, 50,34 euróba, 58,74 euróba, illetve 67,14 euróba kerülnek. Ahogy az lenni szokott, a felsorolt összegek nem tartalmazzák a helyi általános forgalmi adót.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. jaszy.peti
2013.10.16. 17:31
Jól tudom, hogy ez a GM család CWT beles?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ByrDer
2013.10.16. 17:44
*HA* ezek jók, akkor azt hiszem végre valahára megszületett számomra az ideális teljesítményű és árú 450-es moduláris táp. Eddig hiánycikk volt... de inkább nem kiabálom még el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. _DiEGO_
2013.10.16. 18:06
Megérkeztek a Cooler Master megújuló tápegység sorozatának legfrissebb tagjai...
mint egy mosopor reklám , most mégtöbb , méghatékonyabb ...

Ilyenkor azt a kérdést szoktam feltenni : akkor az előző mégsem olyan jó volt mint ahogy reklámozták ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. wishformor...
2013.10.16. 18:25
Lehet hogy en vagyok bad luck, de nekem a 3-adik olcsobb modularis tapom ment tonkre a gari lejarta utan 2 honappal (FSP, chieftec, chieftec).
A kovetkezo vagy enermax vagy seasonic lesz, k*rva draga, de remelem azok kepesek 2 ev utan is 3.3Volt-ot tolni a megfelelo agakon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.10.16. 19:54
jól
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.10.16. 20:16
Találsz olcsóbban is jó tápokat. Corsair-nek is sok tápja van ami pl Seasonic beles és olcsóbb mint a Seasonic tápok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim jocek
2013.10.17. 00:54
Az én Corsair tápom elméletileg Channel Well beles, és hat év után is 1 tizedesjegyig pontos értékeket ad le (multiméterrel mérve).

Az ingadozás 5%-on belül maradva már rendben van, 3%-on belül maradva már stabil tuning alap, de esetemben 1%-on belül marad.

szerk.:

27e Ft volt ez a táp, tehát jóformán fele annyiba kerül mint a Seasonic, és ugyanazt a magas minőséget képviseli. Tehát nem muszáj Seasonic tápot venni, ha időtálló minőségi tápot akar az ember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!