iPon Hírek

Bemutatkoznak a Transcend legújabb SSD meghajtói

Dátum | 2014. 06. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Transcend egy új SSD sorozatot mutatott be, amely tárhely tekintetében elég széles skálán mozog, 32GB-ostól 1TB-os modellig minden van benne. Az SSD370-es sorozat tagjai természetesen SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott rendszerhez, legyen szó noteszgépről vagy akár asztali számítógépről. Az új, 2,5 hüvelykes formátumú SSD meghajtók vékony, mindössze 7 milliméter magas házzal rendelkeznek.
A fedélzeten minden esetben a Transcend TS6500-as SSD vezérlője teljesít szolgálatot, amely némi DDR3-as DRAM gyorsítótárhoz is hozzáfér annak érdekében, hogy a rendszer még kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújthasson. Az SSD vezérlőhöz MLC típusú, magas minőségi szintet képviselő szinkron NAND Flash memóriachipek kapcsolódnak. A rendszer a szokásos TRIM, NCQ és S.M.A.R.T. támogatások mellett Wear Leveling funkciót, intelligens blokk menedzsmentet és intelligens energiamenedzsmentet is felvonultat a siker érdekében.
Jó hír, hogy a DevSleep támogatás is bekerült a repertoárba, így a technológiával kompatibilis mobil konfigurációk esetében a teljes SATA csatolófelület is lekapcsolható, ha az adattároló éppen nincs használatban. A válaszidő ekkor is meglehetősen alacsony: kevesebb, mint 20 ms. Emiatt a rendszer üresjáratból visszatérve gyakorlatilag instant módon munkára fogható, fogyasztása pedig alacsonyabb, mint ha csak simán üresjáratban ketyegne a SATA csatolófelület. Az új SSD meghajtók legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat tartalmazza. Sajnos a gyártó nem árulta el, hogy az egyes modellek pontosan hogyan teljesítenek, az viszont szinte biztos, hogy a lenti értékek leginkább csak a nagyobb adattároló kapacitású modelleknél érvényesek – különös tekintettel az írási sebességre.
A három év garanciával forgalomba kerülő SSD370-es SSD meghajtókhoz jár az SSD Scope segédprogram is, amit ingyenesen le lehet tölteni. Az alkalmazás gondoskodik róla, hogy az SSD meghajtó mindig naprakészen, a lehető legjobb teljesítmény mellett üzemeljen. Az alkalmazás a TRIM funkció bekapcsolására, a firmware frissítésére, az SSD állapotának diagnosztizálására, meghajtó klónozásra, illetve a meghajtó biztonságos törlésére egyaránt lehetőséget ad.
A Transcend SSD370-es SSD meghajtói rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. Az egyes modellek ára az alábbiak szerint alakul: • 32 GB – 49 dollár • 64 GB – 59 dollár • 128 GB – 99 dollár • 256 GB – 169 dollár • 512 GB – 319 dollár • 1 TB – 679 dollár
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Stormrage
2014.06.30. 09:43
512-nek es 1tb-nek azert meg mindig huzos ara van, tul draga ahhoz, hogy kivaltsa a hagyomanyos merevlemezt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. arn
2014.06.30. 10:24
az 512es crucial 170 eur
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csontraket
2014.06.30. 11:06
persze hogy van ára de nem is arra való hogy naponta törölgessünk rajta cuccokat! Persze ezeknek már hosszú az élettartama de nem annyi mint a vinyóknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!