iPon Hírek

Bemutatkozott a Galaxy J2

Dátum | 2015. 09. 14.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung csendben bemutatatta a Galaxy J1 okostelefon mellé besoroló Galaxy J2-t. Az újdonság az árát is figyelembe véve egészen vonzóra sikeredett, így akár még nagyobb érdeklődésre is számíthat a gyártó.
A Samsung a Galaxy J1 képében egy igazi aprósággal rukkolt elő (4,3 col), a folytatást viszont a J2 már egy nagyobb megjelenítővel képzeli el. Az eszköz egy 4,7 hüvelykes megjelenítővel lett ellátva, ami 960 x 540 képpontos felbontással dolgozik majd. Nem egy tűéles megoldásról beszélhetünk, de ezt azzal próbálja majd ellensúlyozni a panel, hogy Super AMOLED technológiával dolgozik, tehát kiváló színvilág jellemzi, illetve nagyon széles betekintési szögekkel lehet számolni. A dél-koreai tervezők két alap kamerával álmodták meg a Galaxy J2-t. Előre egy 2 megapixeles egység került, ami nem kifejezetten szelfizésre szolgál még, inkább csak a videóhívások bonyolítására – ez F/2.4-es apertúrájú lencse mögött tanyázik. A főkamera sem teszi magasra a lécet, a maradandó pillanatok megörökítésére egy 5 MPixeles megoldás szolgál. Ezt sötétben is bátran használatba lehet majd venni, ugyanis F/2.2-es rekesszel dolgozik, ami kezdésnek nem rossz fényérzékenységet eredményez, és még egy LED-es villanó is került mellé, ha igazán sötét helyen kell munkára fogni. Videórögzítéskor legfeljebb 720p-s felvételeket támogat. A 136,5 x 69 x 8,4 milliméteres vonalakkal határolt masinát egyébként fémkeretbe foglalták a dizájnerek, és egy bőrt imitáló textúrával ellátott, műanyag hátlapot kapott. A Galaxy termékcsalád legújabb tagjában a Samsung egyik saját chipje fedezhető fel. Az Exynos 3475 dolgozik benne, ami 1,3 GHz-es Cortex-A7 kvartettet vonultat fel egy Mali-T720 grafikus feldolgozó egységgel karöltve. Maradandó élményt lehet, hogy nem okoz majd a felhasználóknak, viszont már aránylag jó sebességgel lendítheti mozgásba az Androidot, játékok terén viszont nem érdemes tőle sokat várni. A rendszer számára 1 GB-nyi LPDDR3 memóriával szolgál a készülék, ami az alapvető programok futtatására elegendő. Az integrált háttértára nem nagy kapacitással szolgál, mindössze 8 GB-os, azonban van bővítési lehetőség, így egy microSD kártyával pillanatok alatt megtoldható, ha szűkösre fordulna a helyzet. A kapcsolati képességeit figyelembe véve nem okoz csalódást a készülék. A 4G LTE hálózati modem megfelelő infrastruktúra mellett 150 Mbps-os letöltési sebességet támogat, vagyis négyes kategóriába sorolható. A Wi-Fi 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő, és ezen felül akad még Bluetooth 4.1 modul, A-GPS vevő, sőt mi több, némi extraként még FM rádió is. NFC chipben persze senki ne reménykedjen ebben az ársávban. A Samsung új reménysége két SIM kártya befogadására lett felkészítve.
Az okostelefonon az Android 5.1 operációs rendszer teljesít szolgálatot, így arra sem lehet panasz, hogy ne lenne elég friss a szoftveres oldala. A Samsung mindig sok extrával szolgál az appok és szolgáltatások terén, és ezúttal sincs ez másként, a TouchWiz felhasználói felület révén a Lollipop rengeteg érdekességgel szolgálhat. A bemutató során külön ki lett emelve, hogy az Opera Max applikáció is előre telepítve lesz az okostelefonra. Ez a program nemcsak a böngészőn belül próbál adatforgalmat megtakarítani, hanem más egyéb szoftverek esetében is. A telefon akkumulátora 2000 mAh-s kapacitással szolgál, ami egy picit ugyan soványnak érződik, de az energiahatékony vas mellett különösebb problémára nem kell számítani, vélhetően közel átlagos üzemideje lesz. Az érdeklődők három színben csaphatnak majd le rá. A szokásos fekete és fehér modellek mellett a vállalat egy arany árnyalatúval is szolgál, ami elsősorban a hölgyek számára lehet érdekes. A Samsung Galaxy J2 még ebben a hónapban kereskedelmi forgalomba fog kerülni, jelen állás szerint szeptember 21-én debütálhat. Az ajánlott fogyasztói ára átszámítva 130 dollár körül alakul majd. Összességében nem alkot maradandót, de a dél-koreai gyártó kínálatához viszonyítva egy egészen kedvező konstrukciót ismerhetünk meg a képében.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. sakal6
2015.09.14. 14:45
Jó kis telefonnak tűnik, kár hogy nem 2 hónappal korábban érkezett. Inkább ezt vettem volna, mint az LG Spiritet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. rfj1989
2015.09.14. 14:47
Sajnos az árazással lesz a gond itt is, az áráért egy kínai gyártótól erősebb telót vehetünk majd szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Smooth44
2015.09.14. 14:48
Androidos eszköz 1GB RAMmal?
Inkább rögtön kihajítom azt a 130 dollárt az ablakon és megspóroltam egy kis idegeskedést.
Kb egy Lumia 535 ára, de ha még az áfát és a vámot is rádobjuk, már egy 640es +16GB microSD is kijönne belőle. Vígan veri mindkettő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Krisbart
2015.09.14. 15:32
Most nem azért de ez egy nagy rakás szar
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. axe
2015.09.14. 17:48
nagyok az elvárásaitok...

sarkasm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kadarivi
2015.09.14. 17:58
Lassan kiadhatna a Samsung is valamit, ami felveszi a versenyt az Xperia Z compact-okkal. Kis méretbe (5" alatt) még mindig nem hajlandóak rendes hardvert tenni.
Sony meg egyeduralkodóként meg is kéri az árát, nagyon hiányzik a konkurencia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 5hR3kY
2015.09.14. 22:45
Rádobsz még kb. 10 ezret és már kapsz annyiért egy Redmi Note 2-t ami úgy elveri ezt mint szódás a lovát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!