iPon Hírek

Bemutatkozott a Google zenekeresője

Dátum | 2009. 10. 29.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

A hivatalos bemutató tanúsága szerint a Google új zenekeresője valóban nagyrészt olyan lesz, amilyennek az előzetes értesülések alapján is feltételezni lehetett: lényegében közvetlen linkeket kínál majd a keresett zenék lejátszható mintáihoz vagy megvásárolható teljes változataihoz.

Ahogy az a szemléltető videóban is látható, a zenekeresési eredmények mellett a rendszer automatikusan megjeleníti az annak megfelelő találatokat mind a négy nagy zenekiadó kínálatából. A belehallgatás és a vásárlás lehetőségét egyaránt a Lala vagy a MySpace-féle iLike biztosítja. De ugyanígy találhatnak az általuk kedveltekhez hasonló zenéket az olyan ajánlás-alapú rendszerek felhasználói is, mint amilyen például az iMeem, a Pandora, vagy épp a Rhapsody.

Az új szolgáltatást a mai nappal kezdődően próbálhatja ki az amerikai közönség. Hogy a világ többi része mikor számíthat hasonló lehetőségre, az egyelőre még kérdéses, de a szolgáltatás bármiféle kiterjesztése mindenképpen időigényes folyamat lesz, mivel külön megállapodásokat kell kötni más régiók hasonló, webalapú zeneszolgáltatóival annak érdekében, hogy valóban simán és zökkenőmentesen működhessen minden. Így ez még egyelőre valóban csak a jövő zenéje az USA-n kívül.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. yoman3d
2009.10.29. 19:26
Es a talalatok kozt kicsitt lennebb azt is irja szerencsere hogy "download from rapidshare/zippyshare/megaupload/torrent" :D ezert szeretjuk sokan jo oreg guglit XD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. grrrgo
2009.10.30. 10:10
"a jövő zenéje az USA-n kívül" A Globalitás és a Lokalitás örök harca! Milyen nagy ötlet volt a DVD-kben bevezetni a régiókódot. Meg is sokszorozta az internetes letöltések számát! Az átlag ember azonnal hírt kap egy mozifilmről a neten keresztül, a filmgyártók meg úgy gondolják, természetesen várja meg a szerencsétlen amíg az egyik helyi forgalamzó megveszi és játszani kezdi. KI AKAR a moziban megnézni egy 1 éves filmet? Ki akar a kedvenc sorozatára 1 évig várni? Haló!!! ÉBRESZTŐ forgalmazók, filmkészítők, írók! Ez a 21 század! Az internet mindent, szó szerint MINDENT megváltoztatott. Egy hírre már nem várnak az emberek a reggeli újságig, nem várnak az esti híradóig, nem várnak arra hogy a kedvenc hírportáljukon megírják. Elolvassák MOST a Twitteren. Kedves döntéshozók, vegyék már észre, hogy nem várunk, míg az országok közti szerződéseket megírják; a Zenekiadók egymás közt megegyeznek. A NETEN NINCSENEK országok, kedves döntéshozók. Ja és még valami a neten csak MOST van. A szellemi termékeket (film, zene, programok, könyv, cikkek) tessék mindenhol egy időben elérhetővé tenni (kivéve pl. ha lokalizálják/magyarítják a programot stb.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. valentine2
2009.10.30. 18:19
Emellett a Google képkeresője bővült a hasonló képek keresési lehetőségével! Szélessáv
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!