iPon Hírek

Bemutatkozott a Honor 8 Lite

Dátum | 2017. 02. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Huawei egy újabb kiváló okostelefont tette le az asztalra, ami ezúttal a középkategóriában próbál majd érvényesülni. A nagy sikernek örvendő Honor 8 szerényebb testvérével ismerkedhetünk meg az alábbiakban részletesebben, ami a Honor 7 Lite (Honor 5C) utódjául fog szolgálni.
Az újdonság annak ellenére, hogy már egy „butított” modell, nagyon erősen kezd a képességeit tekintve. A Honor 8 Lite előlapját uraló megjelenítő 5,2 hüvelykes képátlóval büszkélkedhet, a felbontása pedig Full HD. A panel védelméről gondoskodó üveg pereme 2.5D kialakítású. A telefon bekapcsolását követően az Android 7.0 operációs rendszerrel szembesülhetnek az érdeklődők, szóval a szoftveres oldalt tekintve sem lehet ok panaszra. Ráadásul itt már a gyökeresen megújult Emotion UI grafikus felhasználói felület van jelen, amit az eddigieknél is több extrával toldott meg a Huawei. A duálkameráról le kell mondani, de az egy szem 12 megapixeles egység (F/2.2) valószínűleg korrekt fotóminőséget tud majd nyújtani a középkategóriában. Ennek a munkáját egy LED-es villanó is segíteni fogja, melynek köszönhetően éjszaka is lehet majd vele érdemben fényképezni vagy videózni. Az előlapon található képalkotó 8 megapixeles, a látószöge pedig 77 fokos, ez 1080p-s videócsevegések bonyolítását fogja lehetővé tenni.
Egy igazán energiahatékony lapkára épül az okostelefon, a HiSilicon által fejlesztett Kirin 655 dolgozik benne. Ez a központi chip 16 nm-es csíkszélességen készül és kizárólag Cortex-A53 egységek vannak benne. A nyolc processzormag két részre lesz felosztva, az egyik kvartett 1,7 GHz-en dolgozik majd, míg a másik csoport már akár 2,1 GHz-ig is skálázódhat, ha a szükség úgy hozza. A grafikus feladatokat egy Mali-T830 MP2 IGP fogja ellátni, ez már megizzadhat a komolyabb játékok alatt a Full HD felbontás miatt. 3 GB-nyi rendszermemóriával felszerelve érkezik a Honor 8 Lite, ami szinte minden helyzetben elegendő lesz a hétköznapi használat során. A mobil tárhelye 16 GB-ra lett szabva, ami bizony nem sok, de szerencsére van lehetőség a bővítésére – akár 128 GB-os memóriakártyát is gond nélkül tud kezelni. A kapcsolati lehetőségek között sajnos nem sok kiemelendő extra fedezhető fel, még az NFC chipről is le kell mondani. Van itt 4G LTE hálózati modem, 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő WLAN, Bluetooth 4.1 modul és persze a helymeghatározás elmaradhatatlan kelléke, az A-GPS vevő. Kettő SIM kártya kezelésre lett felkészítve az eszköz, de sajnos a második hálózati kártyának egy fiókon kell osztoznia a microSD-vel.
A Honor 8 Lite le sem tagadhatná a rokoni viszonyát a Honor 8-cal, ugyanis az újdonság éppen olyan kialakítással rendelkezik, mint a nagytesó. Ez azt jelenti, hogy a mobilnak csak a kerete készült fémből, az előlapja és a hátlapja is üveges borításba burkolózott, így meglehetősen fényes lesz. A készüléknek a hátuljára került az ujjlenyomat-olvasója – ez a felület úgyis remekül gyűjtheti az ujjlenyomatokat még a szenzor körül is. A szerkezet kisebb lett, mint az azonos kijelzőmérettel ringbe szálló elődje, ennek a modellnek a felülete 147,2 x 72,94 milliméteres, és mindössze 7,6 milliméterre emelkedik ki a síkból, a tömege pedig megáll 147 grammnál. Ami a színválasztékot illet, a fekete és a fehér mellett meg lehet majd szerezni kék és arany kivitelben is, szóval összesen négy opciót kínál. Átlagos üzemidővel lehet számolni a 3000 mAh-s akkumulátornak köszönhetően, ami persze beépített, szóval a cseréjével érdemes lesz szervizhez fordulni. Támogatja a gyorstöltést a készülék, így aránylag hamar újult erőre kaphat.
A Huawei Honor 8 Lite 270 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül a boltok polcaira Európában. A karrierjét Finnországban kezdte az okostelefon, de mindenhol elérhető lesz, ahol a Honor 8 és a Honor 7 Lite is megjelent, így valószínűleg a hazai polcokon is fel fog bukkanni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!