iPon Hírek

Bemutatkozott a Huawei P10 és P10 Plus

Dátum | 2017. 02. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Huawei két csúcsmodellel érkezett az MWC-re, a P10 és a P10 Plus mobilokkal ismerkedhetünk meg részletesen a továbbiakban. Ezek a készülékek nagyon hasonló képességekkel állnak majd csatasorba, de azért néhány dolog megkülönbözteti őket egymástól, ahogy azt látni fogjuk. Elsőként a Huawei P10-zel foglalkozunk, majd megnézzük, hogy mivel nyújt többet ennél a pluszosított masina. Huawei P10
A tavaly útnak indított P9 méltó utódot kapott a P10 személyében. Ez az okostelefon egy 5,1 hüvelykes átlójú NEO-IPS megjelenítőnek ad otthont, ami lehengerlő fényerejének köszönhetően könnyedén túlragyogja majd a közvetlen napsütést is. A minden körülmények között jól látható kijelző 1920 x 1080 képpontos felbontással dolgozik majd, így kiváló lesz a részletgazdagsága – legfeljebb a VR-ban való használathoz lehet kicsit vérszegény. A Huawei tervezői Gorilla Glass 5 üveg mögé bújtatták az előlapot, hogy az megfelelően védett legyen a karcokkal szemben. A bekapcsolást követően a felhasználókat az Emotion UI 5.1 grafikus felület mögé bújtatott Android 7.0 üdvözli majd. A Nougátot a vállalat szakemberei rengeteg jó lehetőséggel látták el, és azok is találnak majd itt újdonságokat, akik eddig is Huawei készüléket használtak, szóval a friss EMUI senkinek sem fog csalódást okozni.
Az új gépezet a Mate 9 által elsőként felvonultatott kameramodult kapta meg. Ez azt jelenti, hogy kettő egység található a készülék hátoldalán, és a szokásos receptnek megfelelően az egyik színszűrő nélküli. A normál kamera 12 megapixeles érzékelő köré épül, Leica optikát kapott, rendelkezik képstabilizátorral és F/2.2-es rekeszérték jellemzi, a segéd szerepét betöltő monokróm képalkotó pedig már 20 MPixeles felvételeket tud létrehozni. A rendszert – ha a szükség úgy hozza – egy kéttónusú LED-es segédfény is támogatja majd a munkája során, de ami még fontosabb, hogy PDAF eljárással dolgozik, ezáltal pedig a másodperc tört része alatt képes pontosan belőni a fókusztávot a kijelzőn kiválasztott tárgyon vagy személyen. Sok szoftveres extrára lesz képes az okostelefon ennek a különleges kamerapárosnak köszönhetően: mesterséges mélységélességet tud előállítani, növelheti a részletességet és csaknem veszteségmentes közelítést (zoom) is lehetővé tesz. Mozgókép-felvételek esetén Ultra HD felbontást is használhatunk majd a P10-zel. Mielőtt továbblépünk, érdemes még kitérni az előlapi kamerára is, ez 8 megapixeles és F/1.9-es rekesznyílással dolgozik. Mind a videohívások folytatásakor, mind pedig a szelfizések alkalmával lehet erre számítani.
A Huawei a saját központi chipjét alkalmazza ezúttal is, a HiSilicon Kirin 960 került a P10 burkolata alá. Ebben a lapkában négy Cortex-A73 és ugyanennyi Cortex-A53 dolgozik, az előbbiek 2,4, az utóbbiak pedig 1,8 GHz-es órajelet képesek elérni. A grafikus munka végrehajtása a Mali-G71 MP8 IGP-re fog hárulni. Ez a konfiguráció egészen biztos, hogy minden körülmények között remekül helytáll majd, és jól fogja végezni a dolgát. A rendszermemória a mobilban 4 GB-os méretet öltött, ami elegendő már egy felsőkategóriás készülék számára is. A háttértár 64 GB-os kapacitással szolgál a készülékben, és ezt ha szükséges, akkor akár bővítheti is a felhasználó microSD memóriakártya közbeiktatásával. Mi a helyzet a kapcsolat egységek tekintetében? Nos, a Huawei egy villámgyors 4G LTE hálózati modemmel szereli a Huawei P10-et, ami mellé került már szerencsére egy NFC chip is, így lehet majd fizetni is a szerkezettel. Az újdonság persze nincs híján a kétsávos, 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi-nek, a Bluetooth modulnak és az A-GPS vevőnek sem. A masina elérhető lesz két SIM kezelésére felkészített változatban is.
A P10 unibody kialakítású és teljesen fémbe burkolózott. Minden éle finoman el van dolgozva, ezáltal nemcsak jó minőségérzetet nyújt, hanem még kényelmesen rá is lehet markolni. Az eszköz 145,3 x 69,3 x 7 milliméteres vonalakkal rajzolható körül, a mérleg pedig 145 grammot mutat alatta. A zenei oldalán a sztereó hangszórót és a 24bit/192kHz támogatást lehet kiemelni, szóval akár az igazán jó minőségű hangfájlokat is le tudja játszani a gépezet. Van biometrikus azonosító is a fedélzeten, méghozzá az előlapon található nyomógomb alá rejtve. A kereten található USB csatlakozó már C-típusú, szóval bárhogy be lehet dugni a töltőkábelt. A Huawei P10 támogatja a gyorstöltést, az akkumulátora 3200 mAh-s kapacitást nyújt és beépített, ami már kevésbé örömteli. Az üzemidőre vonatkozó számokkal nem szolgált a gyártó, de szinte biztosra lehet venni, hogy szépen domborít majd a masina ilyen tekintetben is. Ezüst, rózsaarany, fekete, fehér, arany, kék és zöld opcióval lehet számolnia az érdeklődőknek. Huawei P10 Plus
Most pedig lássuk, miben nyújt többet a P10 Plus modell a P10-nél. Ez a készülék elsősorban a nagyobb megjelenítőjével hívhatja fel magára a figyelmet: az 5,5 hüvelykes panellel érkező gépezet már a phabletek sorát erősíti. Ez a kijelző 2560 x 1440 képpontot állít szorosan egymás mellé, így tűéles lesz a végeredmény, és VR headsettel is bátran be lehet majd dobni a mély vízbe, nem fog csalódást okozni. A kamerák ugyanazok – legalábbis a felbontás alapján –, azonban már nem F/2.2-es az apertúra, hanem F/1.8-as, így adott idő alatt több fény jut el a szenzorokhoz. A 8 megapixeles szelfikamera esetében megjelent a portrémód, ami az élőképen is lehetővé teszi a mélységélesség szimulálását. A Huawei P10 Plus már 6 GB memóriával és 128 gigás tárhellyel is beszerezhető lesz. Ez az eszköz olyan 4G LTE hálózati modemet kapott, ami 4x4 MIMO antennaelrendezéssel lett megtoldva, így még jobb teljesítményt nyújthat a le- és feltöltések alkalmával. A nagyobb fizikai méret mellé kövérebb akkumulátor társult, ez a mobiltelefon már egy 3750 mAh-s telepből nyeri majd a működéshez szükséges energiát, és ezúttal is támogatott lesz a Super Charge gyorstöltés technológia. A phablet 153,5 x 74,2 x 7 milliméteres térfogatú és 165 grammot nyom.
A Huawei P10 és P10 Plus egyaránt márciusban kerül majd a boltokba világszerte több mint egy tucat jelentős országban, így például a finneknél, Kínában, Németországban és Angliában is. A Huawei P10 lesz az olcsóbb értelemszerűen, ezért a mobilért 650 eurót kell majd kifizetni, a P10 Plus neve mellett pedig alapjáraton 700 eurós összeg szerepel majd, de a csúcskivitel (6/128 GB) már 800 euróba fog kerülni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!