iPon Hírek

Bemutatkozott a költséghatékony Galaxy Tab 3

Dátum | 2013. 04. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Galaxy Tab széria legújabb tagja a kialakítását tekintve csatlakozik a Galaxy S III-mal megkezdett irányvonalhoz, vagyis egyelőre semmi jele annak a dizájnváltási hadjáratnak, amiről korábban pletykák keringtek az interneten. Az újdonság - a Galaxy Tab 2-höz hasonlóan - elsősorban az árával fog hódítani a jelek szerint.

A készülék előlapját egy 7 hüvelykes megjelenítő tölti ki, mely PLS technológiával és 1024 x 600 képpontos felbontással (WSVGA) igyekszik minél jobb végeredményt felmutatni. A színfalak mögött egy egyelőre ismeretlen lapka dolgozik, ami két 1,2 GHz-es órajelen üzemelő ARM processzormagot foglal magában. (Legjobb esetben egy Exynos 5250-ről beszélhetünk, ami elég kellemes meglepetés lenne a környezetet tekintve, úgyhogy valószínűbb, hogy egy húzott OMAP4430-cal van dolgunk.) A rendszermemória 1 GB-os kapacitással bír, míg a tárhely tekintetében 8 és 16 gigás variánsok közül választhatunk. Ez utóbbi nem túl vaskos, de egyszerűen megtoldható egy microSD kártya segítségével, ami megoldást jelent az esetleges szűkösségre. Az előre figyelő kamera 1,3 megapixeles felbontású, míg a fényképeink elkészítésében egy 3,15 MPixeles, LED villanót nélkülöző egység a társunk. A kapcsolati lehetőségeket tekintve két különböző kivitelt különböztetünk meg: lesz a fapados, csak Wi-Fi támogatással bíró Galaxy Tab és a már 3G HSDPA mobil hálózati modemmel felvértezett verzió. Továbbá, ezeken felül mindegyikben van Bluetooth 3.0 modul, GPS vevő és a nemrégiben leporolt infraport sem hiányzik. A fizikai méreteit tekintve komoly az előrelépés a Tab 2-höz viszonyítva, ugyanis a 188,0 x 111,1 x 9,9 milliméteres ház csaknem 20 százalékkal kisebb térfogatú és a 306 grammjával közel négy dekás fogyáson van túl. Az energiát biztosító telep 4000 mAh-s kapacitással bír, ami elegendő lehet akár 10 órányi (visszafogott) használatra is.

Az Android 4.1 Jelly Bean rendszer már egy kicsit elavult, de ezen a rengeteg Samsung által kínált extra valamelyest segíteni fog. A nemzetközi megjelenéssel még várni kell, erre valamikor májusban kerülhet sor. Először a Wi-Fi-s variáns debütál, majd júniusban jöhet a kiegészített kommunikációs képességekkel rendelkező modell. A pontos árazásról nem esett szó - a specifikációk tükrében a Galaxy Tab 2 helyébe léphet az újdonság. A Samsung nagy reményekkel vághat majd bele a forgalmazásba, ugyanis a Galaxy Tab 2 széria a legkeresettebb táblagépeket fogja össze globális viszonylatban, megelőzve a Nexus 7-et és a Kindle Fire-öket. Persze iPad riválisként egyelőre ezek nem említhetőek, de az irány jó a Samsung számára, és a recepten sem változtattak túl sokat. A friss Tab debütálása minden eddiginél nagyobb sikert hozhat ebben a szegmensben az Androidnak és a Samsungnak egyaránt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. HUFEUR
2013.04.29. 21:48
Pont a nagyobb felbontású kijelzőt felejtik ki belőle, ami miatt már a Galaxy Tab 2 is elvérzett.
Ha Nexus 7-ből tényleg jön egy jobb változat, mostani ára meg lemegy 150 dollárra, akkor ez még inkább rossz vételnek számít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DemonDani
2013.04.30. 08:31
Nem egy erős konstrukció, szinte csak külső megújulást látszik igazából, ha beigazolódik, hogy egy húzott OMAP SoC van benne... De legalább fix, hogy nem fog felszökni a Tab 2 után az egekbe az ára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mythbuster
2013.04.30. 13:31
Szar és megint az Apple -t másolják. A tablet is úgy nézzen ki mint a telefon, csak legyen nagyobb... Szánalmas, hogy ezekben semmi innováció nincs, de még csak jelenléte sincs!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. franc0 mythb...
2013.04.30. 15:12
Vicces vagy, észre sem veszed ahogy magadat oltod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nancsi
2013.04.30. 15:31
@HUFEUR: Pont hogy nem kell bele nagyobb felbontású kijelző, mert attól csak lassabb lenne. Egyébként annyira vérzett el hogy: "Galaxy Tab 2 széria a legkeresettebb táblagépeket fogja össze globális viszonylatban, megelőzve a Nexus 7-et és a Kindle Fire-öket"...

A Tab2 úgy ahogy van hibátlan - ami jó, azon meg nem kell variálni. Megkapta a kötelező ráncfelvarrást, ami valószínűleg a gyártási költségek optimalizálásában ki is merült. Galaxy Tab Classic.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!