iPon Hírek

Bemutatkozott a Lenovo MIIX 720

Dátum | 2017. 01. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Lenovo a MIIX táblacsalád új tagjával minden téren a Microsoft Surface Pro 4 babérjaira törhet. Az újdonság friss hardveres megoldásokat foglal keretbe és a kivitelezés tekintetében sem ismer kompromisszumot. Ráadásul, ahogy azt látjuk majd az alábbiakban, a legfontosabb kiegészítők sem hiányozhatnak mellőle.
A MIIX 720 néven érkező táblagép már az első bekapcsolásnál rabul ejtheti az érdeklődőket a lenyűgöző megjelenítőjével. A készülék egy 12 hüvelykes panelt vonultat fel, ami 288 PPI-s pixelsűrűséget tud felmutatni a különleges, 2880 x 1920 képpontos felbontásának köszönhetően. A Lenovo új tabletje 3:2-es képaránnyal rendelkezik, ahogy mostanában azt egyre több eszköznél láthatjuk. Az előlapot kitöltő panel vélhetően IPS technológiás, a fényereje a vállalat elmondása szerint akár a 400 nites értéket is elérheti – ennek köszönhetően biztosan nem okoz majd gondot a használata erős napsütésben sem. A MIIX 720 Gorilla Glass oltalma alatt áll, így remélhetőleg sokáig megőrzi majd a karcmentes szépségét. Az eszköz támogatni fogja a Windows Hello szolgáltatás, így akár arcfelismerést is lehet azonosításkor használni – az előlapi kamera (1 MP) infrával társul, ezáltal képes ellátni megfelelően a feladatát. Videócsevegések folytatásakor is lehet számítani a MIIX 720-ra, és mivel kapott egy 5 megapixeles főkamerát, a múló pillanatok is megörökíthetőek vele; legalábbis megfelelő fényviszonyok mellett, LED-es villanó ugyanis nincs a hátlapon.
A színfalak mögött már egy Kaby Lake családból érkező Intel központi processzor lesz jelen. Pontosan nem árulta el a Lenovo, hogy mi hajtja majd meg a MIIX 720-at, de az kiderült, hogy a MIIX 700-ban található Core m7 variánstól itt magasabbra kerül a léc, és egy olyan CPU kerül bevetésre, ami már 15 wattos TDP kerettel fog gazdálkodni. Egyelőre csak annyit tudunk biztosan a processzorról, hogy a HD 620 integrált grafikus vezérlőt tartalmazza, amiből az következik, hogy akár a Core i7-7500U is jelen lehet benne, ami bizony figyelemre méltó volna. Feltételezhetően aktív hűtéssel lesz ellátva a MIIX 720, ez inkább a negatívumok közé sorolható, de a teljesítménynek ára van. A rendszermemória kiviteltől függően elérheti majd a 16 GB-os kapacitást is, természetesen itt már kizárólag DDR4 modulokról beszélhetünk. A tárhely tekintetében pedig legfeljebb 1 TB-ot nyújthat a készülék, ami SSD formájában érkezik. Három USB csatlakozó is található a táblagép keretén, ráadásul az egyik C-típusú és támogatja az USB 3.1 szabványt is – emellett van még egy sima USB 3.0 és egy hagyományos USB 2.0 is.
A Lenovo tervezői kitettek magukért, és minden kétséget kizáróan a legelegánsabb kihajtható állványt valósították meg a táblagép hátulján, ami 150 fokos dőlésszögig szabadon állítható. Az óraszíjszerűen megoldott zsanérokat más Lenovo termékeknél is láthatták már az érdeklődők, de ez igazából egy szemernyit sem von le a megoldás értékéből. Sztereó hangszórókkal lett felszerelve a tablet, és előre telepítve van rajta a Dolby szoftvere, ami némi térhangzást próbál majd elővarázsolni a MIIX 720-ból. A szerkezet 292 x 210 x 8,9 milliméteres térfogatú és 780 grammot mutat alatt a mérleg. Az gépezet akkumulátora 41 wattórás teljesítményű, ami elegendő lesz 8 órás üzemidő eléréséhez. Ez semmi esetre sem nevezhető kiemelkedőnek, de egy Windows 10 operációs rendszert futtató géptől már nem tekinthető szerény produkciónak sem. Az újdonság elérhető lesz pezsgőarany és acélszürke színekben.
A Lenovo egy új aktív érintőtollat is bemutatott, ami nemes egyszerűséggel az Active Pen 2 névre hallgat. Ez a kiegészítő nemcsak tollként funkcionál, hanem egyéb lehetőségeket is biztosít a rajta található nyomógomb révén. A Lenovo Active Pen 2 lenyűgözően pontos lesz, ugyanis nem kevesebb mint 4096 nyomásszintet képes megkülönböztetni, ez nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy egy valódi toll használatának az élményét tudja produkálni – az energiát egy AAAA elem biztosítja benne. A MIIX 720 a kihajtható támasztóval felállítva remek párost alkot majd ezzel az eszközzel, és nem volna meglepő, ha a grafikusok körében különösen kedvelt lenne a szerkezet ennek köszönhetően. A vállalat ezen felül egy másik érdekes kiegészítővel is megtoldotta a MIIX széria friss tagját, ami nem más, mint egy fizikailag is csatlakoztatható klaviatúra. A gombsor háttérvilágítással megspékelve érkezik, ezáltal pedig minden fényviszonynál kényelmesen lehet majd használni. (Ezzel együtt is csak 1,1 kg lesz a konstrukció.)
A Lenovo MIIX 720 áprilistól lesz megvásárolható, vagyis a vállalat igencsak előre dolgozott a január eleji leleplezéssel. A táblagép ajánlott fogyasztói ára a legolcsóbb kivitelében kereken 1000 dollár lesz. A már fent említett aktív érintőceruza pedig további 60 dolláros extra költséget jelent majd az érdeklődőknek – a billentyűzet árazása még nem ismert.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!