iPon Hírek

Bemutatkozott a Lenovo Vibe B

Dátum | 2017. 03. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Lenovo kínálata ezúttal egy olyan belépő okostelefonnel bővült, amit a legtöbb vásárló tényleg megengedhet majd ugyan magának, de sajnos túl sok extrát nem is nyújt a szerkezet az alacsony áron túlmenően. A Vibe B főleg a fiatalok első okostelefonja lehet az Androiddal való ismerkedésre.
Az újdonság egy 4,5 hüvelykes megjelenítővel kerül bevetésre, ami szerencsére már IPS technológiával dolgozik, így a betekintési szögeire és a fényerejére biztosan nem lehet majd panasza a vásárlóknak, illetve a színvilága is rendben lehet. A gond a felbontásnál kezdődik, ugyanis csak 854 x 480 képpont feszül a maroknyi felületen, ami azért már szabad szemmel is láttatni engedi majd a pixelrácsot – persze egy olcsó konstrukciónál ez talán még elfogadható. Az okostelefonon az Android 6.0 operációs rendszer rajzolódik majd ki a bekapcsolást követően. A Marshmallow a Vibe UI grafikus felhasználói felület mögé lesz beágyazva, és néhány előre telepített alkalmazással is meg lesz toldva a masina, melyeknek köszönhetően már az első bekapcsolásnál egy jól használható gép fogadja a friss tulajdonosokat. A Lenovo egy 2 és egy 5 megapixeles kamerával szereli a készüléket. Az előlapi képalkotó elegendő lesz arra, hogy a videocsevegéseket le lehessen bonyolítani, de szelfizésbe nem érdemes ezzel belekezdeni. A főkamera a legfontosabb pillanatokban jól jöhet, de nem érdemes ezzel végigfotózni egy nyaralást vagy egy túrázást. Itt öröm az ürömben, hogy van LED-es villanó is, szóval akár sötétben is munkára fogható a modul. A Vibe termékcsalád új tagja egy négymagos MediaTek lapka köré épül. A sebességfelelős szerepét az MT6735M központi chip tölti be egy 1 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 kvartettel, valamint egy párba rendezett (MP2) Mali-T720 grafikus vezérlővel. Ezzel a lapkával már el-elboldogulna az Android és az egyszerűbb applikációk, de sajnos a Vibe B-t a Lenovo csak 1 GB-nyi memóriával vértezte fel, ami eléggé bekorlátozhatja a felhasználók mozgásterét, főleg akkor, ha a multitasking is szóba kerül. A tárhely is csak 8 GB-ra lett szabva a szerkezetben, ám ezt legalább lehet bővíteni, szóval az sem jelent gondot, ha hamar szűkössé válik. A mobil kapcsolati képességei szinte a minimumra szorítkoznak, csak az FM rádió ás a VoLTE támogatással is megtoldott 4G LTE hálózati modem emelhető ki a neve mellett – ez 150 Mbps-os letöltési sebességet tud nyújtani megfelelő infrastruktúra esetén. A Vibe B emellett tartalmaz Bluetooth modult, A-GPS vevőt és egy Wi-Fi-t, ami 802.11 a/b/g/n előírásoknak megfelelő. Dual-SIM-es eszközről beszélhetünk, ami még több érdeklődőt vonzhat.
Fekete, fehér és arany színekben készül a Vibe B.
A Lenovo újdonsága nem meglepő módon műanyag burkolattal lett „megkoronázva”. A plasztik hátlap erősen textúrázott, hogy jó fogást biztosítson és a karcokkal szemben is ellenállóbbnak bizonyulhat ennek köszönhetően a Vibe B. A gépezet 132,5x 66 x 9,9 milliméteres vonalakkal határolható körül, a peremei lekerekítettek, ami pedig a tömegét illeti, 144 grammal kell számolnia az embereknek. Az üzemidő tekintetében megfelelően helytáll majd a Vibe B, hála a 2000 mAh-s akkumulátornak, ami ugyan elég soványnak tűnik elsőre, de látni kell azt is, hogy itt egyetlen nagyobb fogyasztású alkotóelem sincs. Pozitívum a készülék esetében, hogy nincsen beépítve az akkumulátor, így a telepet akár cserélni is lehet egy pillanat alatt – ha több napos kirándulásra indul a felhasználó, akkor még pótakkut is csomagolhat a mobilhoz. A Lenovo Vibe B Indiában minden bizonnyal sokaknak kelti majd fel az érdeklődését a szerény, 5800 rúpiás árcédulájával, ami átszámítva nagyjából 85 dolláros összegnek felel meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Gyurkov
2017.03.16. 12:36
Ennél még Indiában is akad sokkal jobb választás, nem tudom melyik polcról szedték le ezeket az elavult komponenseket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tibaimp
2017.03.16. 16:41
Az a 8GB ma már kb semmire nem elég. Az OP rendszer többet foglal, de ha nem is, pár 100MB marad csak belőle....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lumberjack...
2017.03.17. 10:27
Ne már..2017 van. Ez kb 2013-4 alsó kategóriája.
Ma a minimum már 16gb tárhely és a 1,5gb ram megléte..
Nem beszélve a 720p kijelzőről...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!