iPon Hírek

Bemutatkozott a megfizethető és jó képességű Meizu m5

Dátum | 2016. 11. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az új belépő modelljét valamelyest zavarba ejtő számozással küldi bevetésre a Meizu, hiszen az m3s modell után az m4 helyett máris az m5 érkezéséről számolhatunk be. Ez a kedvező áron kínált készülék méltó lesz az elődeihez, és valószínűleg nagyon sok felhasználó örömmel fog rá lecsapni.
A Meizu m5 egy 5,2 hüvelykes megjelenítővel az előlapján érkezik, ami 720p-s felbontással fog társulni. Az IPS technológiát alkalmazó panel 1000:1-hez kontrasztot produkál majd 380 nites maximális fényerő mellett, és 2.5D kialakítású üveg fogja védelmezni a fizikai behatásokkal szemben. A Flyme 5.2 grafikus felhasználói felület helyébe az 5.5-ös kiadás lépett, az viszont nem változott, hogy a szoftveres oldal alapját ezúttal is a YunOS 5.1 adja (a YunOS az Alibaba igényeihez igazított rendszer Android AOSP alapokon). A kamerák tekintetében a jól bejáratott 13 és 5 megapixeles felállás van a Meizu m5 fedélzetén. Hogy milyen paraméterekkel számolhatnak az érdeklődők ezen felül? Nos, az előlapi kamera széles látószögű lencserendszerrel lett szerelve, ami négytagú és F/2.0-s a rekesznyílása, így még szerényebb fényviszonyoknál vagy a kijelző fényénél is használható lesz. A főkamera villámgyorsan képes beállítani az élességet a fáziskülönbségen alapuló AF rendszer révén. Ez a képalkotó egy 5 tagból álló optikával karöltve lépett a színre, mely F/2.2-es apertúrát tud felmutatni, és ez az egység egy kéttónusú LED-es segédfénnyel is meg lett támogatva, így még vaksötétben is munkára lehet majd fogni.
Az okostelefon motorterében egy nyolcmagos MediaTek lapka lesz a tempófelelős. Az MT6750 bevetése mellett döntött a Meizu, ami nem ismeretlen már ezekben a berkekben, ugyanis a Meizu m3 és a fémruhába öltöztetett Meizu m3s is ugyanezzel volt felszerelve. A CorePilot architektúrát alkalmazó megoldásban 1 és 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Cotrex-A53 kvartettek dolgoznak szoros összhangban egymással, a grafikus feladatok végrehajtásáért pedig egy Mali-T860 MP2 feldolgozó egység felel majd. A rendszernek alapjáraton 2 GB-nyi memóriával kell majd gazdálkodnia, de megvásárolható lesz a szerkezet 3 GB-os RAM-mal felszerelve is, ahol már szinte biztosan nem kell attól tartani, hogy szűkössé válhat a helyzet. A tárhely kapacitása 16 vagy 32 GB lehet, a Meizu szakemberei eMMC 5.0 NAND Flash modulokat alkalmaztak annak érdekében, hogy a tempó ilyen téren is elfogadható legyen – van természetesen bővítési lehetőség, ha idővel szűkössé válna a háttértár. Dual-SIM támogatással jön az m5, hibrid elrendezésről beszélhetünk. A kapcsolati opciók lajstromán van 4G LTE hálózati modem VoLTE-vel, kétsávos Wi-Fi, Bluetooth 4.1 LE modul és persze GPS vevő is, egyéb extrát viszont nem kell keresni ilyen tekintetben.
Az újdonság 147,28 x 72,8 x 8,15 milliméteres térfogatú, a tömege pedig 138 gramm. Széles lesz az okostelefon színválasztéka, ami általában plasztik burkolatokra szokott utalni, és az m5 esetében sincs ez másként. A masina megvásárolható lesz mentazöldben, kékben matt fekete kivitelben, pezsgőaranyban és a klasszikus fehér változatban is; ezek közül a matt fekete és a mentazöld speciális kiviteleknek számítanak, az előbbi ugyanis az érdesített felülete révén karcálló és nem fogja gyűjteni az ujjlenyomatokat, az utóbbi pedig egy UV védelemmel szolgáló bevonatot kapott azért, hogy soha ne veszítse el az eredeti árnyalatát. A Meizu az előlapra az mTouch 2.1 ujjlenyomat-olvasóval kombinált nyomógombot aggatta, ami a vállalat elmondása alapján kettő tizedmásodperc alatt képes lesz felismerni az illetékes ujjakat. A mobil egy 3070 mAh-s akkumulátorral lett felruházva, ami előre láthatólag átlagos üzemidő elérésére teszi képessé a gépezetet. Van gyorstöltés támogatás is a masina kelléktárában, így a töltési idővel sem lesz probléma.
A Meizu m5 kiviteltől függően 700 és 900 jüanos árakon kerül a boltokba Kínában, ezek átszámítva nagyjából 105 és 135 dolláros összegeknek felelnek meg. A rendeléseket mind a 2 és 16, mind pedig a 3 és 32 GB-os kivitelek esetében felveszi már a vállalat, és hamarosan a szállítás is be fog indulni. Hogy más régiókba Kínán kívül mikor juthat el, az egyelőre nem ismert.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Qqtyin
2016.11.03. 11:50
Nehogy forintra számoljátok át az árakat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dzsuz87 Qqtyi...
2016.11.03. 12:29
"Hogy más régiókba Kínán kívül mikor juthat el, az egyelőre nem ismert."
Akkor minek is számolják át? Minden gyártónál eltérő mértékben drágulnak a készülékek Európába érve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!