iPon Hírek

Bemutatkozott a Meizu E2

Dátum | 2017. 04. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Meizu ismét egy remekbeszabott, jó ár-érték arányú okostelefonnal jelentkezett. A kínaiak most az E-szériát bővítették egy friss, középkategóriás konstrukcióval. Fémház, fürge belbecs, remek kijelző és egy extrákban bővelkedő rendszer jellemzi a gépezetet.
Az új sikervárományos előlapját egy 5,5 colos panel uralja. A nagyméretű megjelenítő felületét 1920 x 1080 képpont népesíti be, a kontrasztaránya eléri az 1000:1-hez értéket, a fényereje pedig éppen elegendő lesz ahhoz, hogy még napsütésben is olvasható maradjon, 450 nitről beszélhetünk maximális erőbedobás mellett. A szerkezet előlapján ki kell emelni még a 8 megapixeles felvételek és Full HD videók készítésére – illetve streamelésére – alkalmas kamerát. Ez a képalkotó modul 1,4 mikronos pixelekkel dolgozik és F/2.0-s az optikája. A Meizu E2 főkamerája pedig már egy 13 MPixeles képérzékelőn alapszik, ami támogatja a fáziseltérésen alapuló fókuszálást, így egy szempillantás alatt képes beállítani az élességet a kijelölt pontra. Ez a megoldás F/2.2-es rekesznyílású lencserendszert kapott, és egy olyan villanó csücsül mellette a hátlapon, ami négy LED-ből áll össze, kettő hideg és kettő meleg színhőmérsékletű fényforrás sorakozik váltott sorrendben.
A színfalak mögött egy jó hatékonysággal és remek teljesítménnyel szolgáló, nyolcmagos, MediaTek központi chip, a Helio P20 munkálkodik. Ez a 16 nm-es lapka csak Cortex-A53 magokat vonultat fel, viszont már akár 2,3 GHz-ig is skálázódhat, így egészen biztos, hogy nemcsak az Androidot, hanem a programokat is pörgősen fogja kezelni. A Mali-T880 MP2 grafikus egység pedig, ha nem is kiemelkedően, de még a játékok alatt is elfogadható tempót diktálhat. A Meizu E2 alapjáraton 3 GB-os rendszermemóriával fog szolgálni, a háttértára pedig 32 GB-nyi helyet nyújt, de készül egy drágább konfiguráció is a szerkezetből, ennél már 4 GB RAM-mal és 64 gigás tárkapacitással lehet számolnia a vásárlóknak. A bővítési lehetőség mindkettő variánsnál adott lesz. Dual-SIM támogatással jön a masina – de sajnos a második SIM helye közös az SD kártyáéval. A kapcsolati opciók tárházát a 300 Mbps-os tempót támogató 4G LTE hálózati modem nyitja, de van itt még kétsávos Wi-Fi, Bluetooth 4.2 LE modul és persze a navigációnál elengedhetetlen A-GPS vevő is.
Az újdonság már az első kézbevételkor jó benyomást tehet majd az érdeklődőkben, ugyanis az anyaghasználat és a felépítés minősége nagyon jónak ígérkezik. A gépezet héja teljesen fémből készült, ennek megfelelően az antennacsíkok sem hiányozhatnak róla. A Meizu E2 7,5 milliméterre emelkedik ki a síkból, a mérleg nyelve pedig 155 grammig kúszik alatta. Akik szeretnék magukévá tenni az eszközt azok fekete, arany, ezüst vagy rózsaarany színben tehetik majd meg ezt, szóval az urak és a hölgyek is találhatnak megfelelő alternatívát. A telefonon a kínai YunOS (AOSP) fut a vállalat saját grafikus felülete mögé rejtve, szóval ahogy az Android esetében, úgy a YunOS-nél is a Flyme OS van az előtérben. Az előlapon érdemes még kitérni a kijelző alatti nyomógombra, ami magába foglalja az mTouch technológiás ujjlenyomat-olvasót is – ez a másodperc tört része alatt képes felismerni az előzetesen rögzített mintákat, és akár fizetések hitelesítésekor is alkalmazható. Jó üzemidőre lehet számítani, hála a 3400 mAh-s kapacitású akkumulátornak, ami támogatja a gyorstöltést, így 30 perc alatt 40 százalékra „pumpálható”.
A Meizu E2 a következő napokban kerül a boltokba Kínában. A készülékért a vállalat hazájában 1300, illetve 1600 jüanos árat kell fizetnie a vásárlóknak, ez átszámítva pillanatnyilag 190 és 235 dollár körüli összeget jelent az egyes modellek esetében.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!