iPon Hírek

Bemutatkozott a Messenger asszisztens szolgáltatása, az M

Dátum | 2017. 04. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az okostelefonok esetében most a legújabb őrület az asszisztens szolgáltatások körül van kialakulóban, és pont a Facebook lenne az, aki lemarad erről a vonatról? Nos, nem. A közösségi oldal kapcsán már egy ideje tudni lehetett, hogy a színfalak mögött gőzerővel dolgozott egy digitális asszisztensen, ami az M néven mutatkozott most be. Az újdonságot Laurent Landowski és Kemal El Moujahid együtt jelentette be.
A Messenger termékmenedzserei elmondták, hogy az M egy olyan segítő eszköz lesz a Messengeren belül, ami már fejlett mesterséges intelligenciára fog támaszkodni a működése során. Az asszisztens bármikor képes lesz különböző ajánlásokkal felugrani az éppen megnyitott beszélgetésekben, és mindig próbál majd olyan releváns tartalmakkal előállni, amelyekkel elősegíthető a kommunikáció menete vagy egyszerűen csak színesebbé tehető egy monoton beszélgetés. A Facebook szakemberei szerint így gazdagabbak lehetnek a csevegések és talán olyan dolgokat is tesznek majd a felhasználók, ami egyébként eszükbe sem jutna. A Facebook elmondása alapján az elmúlt hónapokban rengeteget tanulmányozták a különböző mesterséges intelligenciát is alkalmazó asszisztenseket és a felhasználói szokásokat, sok időt fektettek az interakciók megértésébe, és ezek az információk, tapasztalatok nagyban hozzájárultak az M megszületéséhez. Az újdonság esetében azt emelte ki a vállalat, hogy teljesen automatikusan képes végezni a feladatát. Hogy minden a lehető legnagyobb rendben legyen az M elindulásakor, már egy kisebb csoporttal hónapok óta folyamatosan tesztelte a digitális asszisztenst a Messenger csapata. Az előzetes megmérettetéseken minden bizonnyal már jól szerepelt az M, így most szélesebb körben is bizonyíthat.
A Messengerbe integrált M nagyon sok helyzetet lesz képes felismerni már kezdetben is, és ahogy azt már fentebb elmondtuk, ilyenkor teljesen automatikusan képes lehet mozgásba lendülni, a felhasználók segítségére sietve. A Facebook kiemelt néhány olyan dolgot, amikor érdemben hozzá tud majd járulni a felhasználók csevegéséhez az M. Felajánlja a matricaküldést, mikor az ember megköszön valamit vagy éppen elbúcsúzik a partnerétől, ugyanis a tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyenkor nagyon sokan szoktak a beszélgetésbe szőni egy-egy apró grafikát. Az M érzékeli, mikor valamilyen pénzről vagy kifizetésről van szó a beszélgetésben, és önállóan felkínálja a gyors és egyszerű pénzküldési lehetőséget. Ha valahova megy az ember, vagy éppen hozzá szeretni ellátogatni a beszélgetőtársa, akkor pedig a földrajzi hely megosztást kínálja fel a rendszer. Találkozóról van szó a csevegés során? Ilyenkor az M azonnal feldobja az eseményszervezőt, amiben könnyedén egyeztethetnek helyet és időpontot is a felek. A csoportos beszélgetésekben szavazást is lehet majd indítani az M felajánlása révén, sőt mi több, ha arról van szó, hogy indulna valahova a felhasználó, akkor akár még Uber vagy Lyft rendelésére is képes az M.
A mesterséges intelligencia egyébként az M esetében különböző gépi tanulási technikákkal fog társulni, így folyamatosan javul majd a működési hatékonysága és idővel remekül igazodhat az adott személy szokásaihoz. Tehát az M mellett azzal teszi a legjobbat a felhasználó, ha csak egyszerűen beszélget a megszokott módon az emberekkel, a háttérben az asszisztens szolgáltatás magától fejlődik majd, és szépen bele fog tanulni abba, hogy mikor mire lehet igénye éppen a felhasználónak, és olyankor automatikusan beveti magát. Persze ha valaki nem kér az M segítségéből, akkor egyszerűen el is „némíthatja” a beállításokban. Az M egyelőre csak az Egyesült Államokra korlátozódik, ami egyben azt is előre vetíti, hogy még csak az angol nyelvet tudja megérteni. A szolgáltatás egyszerre vált elérhetővé az Androidra és az iOS-re szabott Messenger alkalmazásban, így az amerikai felhasználók java már használatba veheti a mesterséges intelligenciát alkalmazó szolgáltatást. A Facebook bízik benne, hogy az M által szolgáltatott javaslatok minden téren hasznára válnak majd az embereknek, és idővel az egész, 1 milliárd főt meghaladó felhasználói tábor örömét leli majd benne.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. gyurma88
2017.04.11. 11:42
Az Instant Gamesről nincs valami infó? Már kb. fél évvel ezelőtt be lett harangozva, aztán még mindig sehol semmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. noPublicFG
2017.04.11. 12:11
Messenger M? F@sza, hogy egy 5,5"-os telefonon 2 sor a tényleges tartalom, a többi, csak hulladék-információ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. katt777
2017.04.11. 13:40
Tényleg annyira jó ez a sok III/3-as ügynök PC-n, telón, kémtévében, stb... Aki meg annyira hülye, hogy képtelen egy pár szavas egyszerű mondatot megfogalmazni, azon ez sem segít. Ja, de, majd minden hülye ráfogja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. katt777
2017.04.11. 13:42
Hagyjuk már ezt a mesterséges „intelligenciát” mert nem az, ahogy azokban sincs, akik egy reszponzív szoftvert annak titulálnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kihaennem
2017.04.11. 15:08
iMessage rulez továbbra is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Praston
2017.04.11. 17:17
Végülis nem cseszték még eléggé szét a messengert a Napom meg egyébb retardált funkcióval, van még hely ennek is. /facepalm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!