iPon Hírek

Bemutatkozott a Moto M

Dátum | 2016. 11. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Moto márkanéven a következő újdonság a Lenovótól már régóta sejthető volt, hogy a többször is kiszivárgás áldozatává vált Moto M lesz. A középkategóriában harcba szálló készülék mind a megjelenésében, mind pedig a képességeiben jól sikerült, így nem is húznánk tovább az időd, lássuk, hogy mivel állunk szemben.
A Lenovo a Moto Z teljes szériáját 5,5 hüvelykes megjelenítővel szerelte fel, és most sincs ez másként, a Moto M előlapját is egy 5,5 colos panel tölti meg élettel. A kijelző Super AMOLED technológiát alkalmaz, így a mérete ellenére aránylag moderált lesz az energiaigénye, ráadásul egészen biztos, hogy nagyon széles betekintési szögekre és remek színvilágra van kilátás. A Full HD panel védelméről egy 2.5D kialakítású üveg gondoskodik. A mobil előlapján mindenképpen érdemes még kitérni a kamerára, ami nagyon széles, 85 fokos látószöggel dolgozik majd annak érdekében, hogy senki és semmi ne maradjon majd le a szelfikről. Az emlékezetesebb momentumok megörökítésére persze továbbra is a főkamera szolgál, ez pedig már 16 MPixeles képérzékelőre épül, ami támogatja a PDAF eljárást is, így egy szempillantás alatt képes beállítani az élességet a kívánt témán. Emellett van egy LED-es segédfény is, melyet a jobb színhűség biztosítása érdekében meleg és hideg tónusú diódák alkotnak.
A színfalak mögött a MediaTek Helio P10 utódjául szolgáló Helio P15 található. Ez a központi chip a CorePilot felépítést kihasználva a gyorsabb magokat akár 2,2 GHz-ig is kiengedheti, míg az energiahatékonyságra kihegyezett egységek csak 1-1,3 GHz körül dolgozhatnak – ezeknek a pontos órajelét egyelőre nem hozta nyilvánosságra a MediaTek. A grafikus vezérlő szerepét a Mali-T860 MP2 IGP tölti be. A rendszernek 4 GB-nyi memória áll majd a rendelkezésére az okostelefonban, ami bőven elegendő lesz gyakorlatilag mindenre. Az eszköz háttértárának kapacitása 32 GB-os, és ha a szükség úgy hozza, akkor lehet bővíteni akár 128 GB-tal is microSD közbeiktatásával. Jó kapcsolati képességekkel érkezik a Moto M, nem kell majd lemondani a vásárlóknak egyebek mellett az NFC chipről sem. Van a készülék tarsolyában 4G LTE hálózati modem VoLTE-vel megfűszerezve, Wi-Fi, ami támogatja a 802.11 a/b/g/n/ac szabványokat, Bluetooth 4.1 modul Low-Energy kiterjesztéssel és A-GPS vevő, mely a GLONASS műholdakra is támaszkodhat. Kettő hálózati kártya kezelésére lett felkészítve az Moto M, szóval ilyen téren sem érheti kritika.
Az újdonság dizájnját túlnyomórészt ívelt formák alkotják, az alumíniumötvözetből készült ház aprólékos megmunkálással érte el a végleges formáját, egyetlen eldolgozatlan élbe sem lehet belefutni a burkolaton. A színek tekintetében sajnos nem lehet bőséges választékról beszélni, csak ezüst vagy arany kivitelben kaparintható meg a Moto M. A kereten egy C-típusú USB csatlakozót is meg lehet figyelni, ilyen téren is előremutató lett a szerkezet. Az Android 6.0.1 fut a készüléken, és a Marshmallow némileg módosított grafikus felülettel áll majd a felhasználók elé, így extra alkalmazásokat, tartalmakat is kilátásba lehet helyezni. Támogatja az új Moto modell a Dolby Atmos technológiát és ezáltal magával ragadó, 360 fokos hanghatást fog nyújtani – legalábbis a Lenovo elmondása szerint. Az ujjlenyomat-olvasónak sincs híján a mobil, ez a modul a hátlapra került. A szerkezetet 151,35 x 75,35 x 7,85 milliméteres vonalak határolják körül, az akkumulátora pedig 3050 mAh-s kapacitású. Átlagos üzemidővel lehet számolni, és mivel van Turbo töltés támogatás, így nem kell majd hosszú órákig a konnektorra dugva hagyni azért, hogy teljesen feltöltődjön.
A Moto M a Lenovo zászlaja alatt, 2000 jüanos áron futott be, ami átszámítva nagyjából 300 dolláros összegnek felel meg. Azt semmi esetre sem lehet mondani, hogy páratlanul jó vétel lenne az újdonság, de ezért a pénzért cserébe biztosan korrekt felhasználói élményben részesül majd minden vásárló, és nincs egyetlen pont sem, amiben gyengén teljesítene a szerkezet az ársávjában. A forgalmazása ma kezdődik Kínában (valószínűleg a "Szinglik Napját" célozta meg a Lenovo), nyugatra egy kicsit később érkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!