iPon Hírek

Bemutatkozott a Nubia Prague S

Dátum | 2016. 01. 20.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A ZTE mostanában egész kellemes modelleket húzott elő a kalapjából, és ezúttal is egy szemrevaló okostelefont mutatott be. A kínai alakulat most a nívósabb készülékeknek otthont adó Nubia szériát toldotta meg egy újdonsággal. Lássuk, hogy mit kínál a Prague S, és megéri-e majd az árát.
A készülék előlapján egy 5,2 hüvelykes kijelző feszül, ami 2.5D oldalprofilú Gorilla Glass 3 védőüveg mögé került. A lekerekített szélek nemcsak a készülék esztétikáját javítják, hanem ezzel egyidejűleg kényelmesebbé is teszik a használatát, szóval hiába tűnik ez apró részletnek, végeredményben egyáltalán nem elhanyagolható jelentőséggel bír a mobil megítélésében. A megjelenítő nagyon szép, részletes képet rajzol majd a felhasználó elé az 1920 x 1080 képpontos felbontás révén (424 PPI), a Super AMOLED technológia pedig arról is gondoskodik, hogy minden szögből tökéletes látvány fogadja a nézőt, a valódi feketével lenyűgöző dinamikát biztosítson, a színvilága pedig módfelett élénk legyen. Érdekessége a Nubia Pargue S-nek, hogy a FiT (Frame interactive Technology) is része a kelléktárának; ez a mobil élein is képes érzékelni az érintéseket, és ezzel új távlatot nyit a különböző vezérlési lehetőségek előtt. Az operációs rendszer szerepét az Android Lollipop tölti be. A ZTE a Google rendszerére a saját felhasználói felületét húzta rá, a Nubia UI 3.0 fogja megcsillogtatni a képességeit, és előre láthatólag nem is fog csalódást okozni a jövendőbeli tulajdonosoknak.
A Nubia Prague S előlapján mindenképpen ki kell térni a kamerára, ami cseppet sem szerény, 8 megapixeles érzékelőre épül, és 78 fokos a látószöge, szóval tökéletes társ lesz a szelfik készítésekor is, nem csak a videóhívások folytatásánál. Ez az egység még biometrikus azonosításra is szolgál, a felhasználó szemeit, íriszeit vizsgálja. Az eszköz főkameráját a Samsung szállítja, egy 13 megapixeles ISOCELL érzékelőre épülő megoldásról van szó, amit a fáziseltérésen alapuló fókuszrendszer (PDAF) koronáz meg, ennek hála a másodperc tört része alatt képes lesz hajszálpontosan beállítani az élességet. Videózáskor Full HD támogatással szolgál a Nubia Prague S, ha pedig rosszra fordulnak a fényviszonyok, a LED-es villanót hívja segítségül. Mindkét kamera kapott kék fény és IR-szűrőt, és egyaránt öttagú a lencserendszerük; a főkamerát F/2.2-es rekeszérték jellemzi, míg a frontkamera F/2.4-es apertúrával dolgozik. Végül meg kell említeni a NeoVision 5.2 képfeldolgozót, ennek a kézjegye az összes elkészült képen rajta lesz, és ez garantálja azt, hogy ne legyen panasz a fotók minőségére.
Egy Qualcomm Snapdragon 615 besorolású központi chip kapta a főszerepet a Nubia Prague S-ben. A ZTE bízik benne, hogy az MSM8939 lapka megfelelő teljesítménnyel szolgál majd a nívós környezetben, és az eddig tapasztaltok alapján valóban jók a kilátások – legfeljebb a játékokban jöhet zavarba a mobil a magas felbontás miatt. A szóban forgó SoC a big.LITTLE architektúrára épül, négy-négy Cortex-A53 processzormag lapul benne 1, illetve 1,5 GHz-es órajeleken, a grafikus feladatok végrehajtása pedig egy Adreno 405 IGP-re (550 MHz) hárul. A rendszer számára 3 GB-nyi memória biztosított az eszközben, szóval aligha lesz RAM szűkében a mindennapos használat során. A háttértár kapacitása miatt sem érheti szó a ház elejét, hiszen a Prague S 64 GB-tal (eMMC 4.5) felvértezve kerül bevetésre, és még bővíthető is microSD kártya hozzáadásával. Nem meglepő módon a 4G támogatásnak sem lesz híján a vas. Az LTE hálózati modemnek hála megfelelő infrastruktúra mellett 150 és 50 Mbps-os le- és feltöltési sebességet produkálhat a szerkezet. Ezen felül kínál kétsávos 802.11ac WLAN-t, Bluetooth 4.0 modult és A-GPS vevőt, ami a GLONASS és a BeiDou műholdakat is képes munkára fogni.
Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy még a hangzásvilága is erőssége lesz a Prague S-nek. Erről az AKM4375 hangchip, a 7.1 és a 192kB / 24bit támogatás, valamint a NeoSound 4.0 és a Dolby szoftvere hivatottak gondoskodni. A ZTE derekasan kitett magáért, és remek anyagok, főleg fém alkotóelemek felhasználásával alkotta meg az új Nubiát, ennek köszönhetően már az első kézbevételnél kiváló minőségérzetet ébreszt az érdeklődőben. Egy nagyon kecses mobilkészüléket hoztak kalap alá a tervezők, hiszen mindössze 6,8 milliméterre emelkedik ki a síkból. Az 5,2 colos átlójához és a kiemelkedő anyaghasználathoz képest nagyon könnyed lett a végeredmény, mindössze 135 grammot nyom a Nubia Prague S. Sajnos a kínai szakemberek sem tudnak csodákat tenni, az arányosan alacsony tömeg annak tudható be, hogy az akkumulátor rettentően szűkösre lett szabva. Mindössze egy 2200 mAh-s telep látja el benne a feladatát, ami bizony bőven átlagon aluli üzemidőt szülhet szinte minden körülmények között. A gyorstöltési eljárás révén 10 perc alatt 25 százalékos szintre tölthető fel, szóval ilyen tekintetben legalább jól szerepel.
A Nubia Prague S nem várat magára, Kínában máris fogadja a ZTE az előrendeléseket, január 23-án pedig máris ott virít majd a boltok polcain a készülék. A hálózati képességek tekintetében két, egymáshoz nagyon hasonló kivitelben lesz elérhető a különböző kínai szolgáltatók számára, az olcsóbbik modellt 365, a drágábbat pedig 380 dollárért fogja vesztegetni a gyártó. Bizony, az árazáskor nem szerénykedett a ZTE, és jócskán túltolták a dolgot, ennyiért a konkurensek (egy része) már felső- és felső-középkategóriás konstrukciókat kínálnak, amelyekkel szemben a Prague S elvérezhet. Az új okostelefont kettő színben kínálja a vállalat, választható ezüst és rózsaarany kivitelben, sajnos sötétebb árnyalat egyelőre nem része a kínálatnak, de talán a későbbiek ezt még pótolja a ZTE.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. jonos
2016.01.20. 13:53
Az a kamera lencsés kép rettentően emlékeztet egy másikra , erre még rátettek egy lapáttal, hogy rá"painteltek" egy piros gyűrűt...[Iphone 6 lencserendszer]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dzsuz87
2016.01.20. 13:54
Készül még egyáltalán olyan telefon, ami A53-nál erősebb magokat (is) tartalmaz? Nekem elég lenne kettő mag, de azok legyenek erősek. Vagy 2+2, ha már olyan nagy divat ez a heterogén felosztás.
A programok majdnem mindegyike egyetlen szálon fut. (Vagy ez már javult azóta?)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ChoSimba dzsuz...
2016.01.20. 14:33
Készül még olyan teló, ami nem egy ájfon koppintás ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim ChoSi...
2016.01.20. 16:03
Dehogy készül, hiszen még a váltóáramot is ők találták fel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!