iPon Hírek

Bemutatkozott a VAIO Phone

Dátum | 2015. 03. 13.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A VAIO név hallatán reflexből a Sonyra asszociálhatnak a vásárlók, pedig ez már egy másik japán vállalat, az Industrial Partners tulajdona. Az Industrial Partners korábban megvásárolta a Sonytól szinte a teljes VAIO márkát (95 %-os tulajdonos az Industrial Partners) és immáron nem csak noteszgépet, egybegépeket és táblákat készít ilyen névvel, hanem bemutatta az első okostelefont is.
Az egyszerűen csak VAIO Phone-nak keresztelt masina (a pontos azonosítója a VA-10J) egy egészen korrekt középkategóriás megoldás lett, viszont, ahogy azt az alábbiakban láthatjuk majd, az árazásánál egy kicsit kisiklottak a dolgokat. Az mobiltelefon előlapját egy 5 hüvelykes kijelző uralja, ami már megfelelő felhasználói élményt garantálhat, ugyanakkor még nem kezelhetetlenül hatalmas. A panel IPS technológiás, a felbontása pedig 1280 x 720 képpontos. Ezek ideális paraméterek, átlagos használati távolságból már nem látszódik a „pixelrács”, és minden más tekintetben is kellemes képminőségre számíthatunk. Kamerák tekintetében mondhatni egy megszokott felállással van dolgunk. A hátoldalra egy 13, az előlapra pedig egy 5 megapixeles egység került. A főkamera mellé került egy LED-es villanó is, így rossz fényviszonyok mellett sem hagyja majd cserben a tulajdonosát. Amennyiben videózásra kerülne a sor, a VAIO Phone Full HD-s felvételi lehetőséggel kecsegtet.
A szerkezet lelke egy Snapdragon 410 besorolású chip. A Qualcomm MSM8916 négy darab Cortex-A53 processzormagot állít csatasorba 1,2 GHz-es órajelen, a grafikus feladatok végrehajtásáról pedig egy Adreno 306 IGP gondoskodik. A készülék előreláthatólag megfelelő ritmusban mozgatja majd a rendszert, és ebben a módfelett nagy rendszermemória is szerepet fog játszani. A nem kevesebb mint 2 GB-nyi RAM révén akkor sem fog zavarba jönni a készülék, ha több folyamat fut a háttérben. A szakemberek nem spóroltak a háttértár esetében sem, 16 GB-os tárkapacitással gazdálkodhatnak majd a vásárlók, és ezt tetszőlegesen lehet még microSD formátumú memóriakártyával is bővíteni. A kapcsolati lehetőségek között kiemelendő a 4G LTE modem megléte, mely legfeljebb 150 Mbps-os letöltési sebességet nyújthat. Ezen felül persze van még a tarsolyában 802.11 a/b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul, és A-GPS vevő is.
A vállalat már a 64 bitet támogató Android 5.0 mellett tette le a voksát, így a frissességre aligha lehet panasza az érdeklődőknek, és így a 64 bit kihasználása elé sem gördül akadály. A VAIO Phone egészen vékony a maga 7,95 milliméterével, és a méreteihez képest a 130 grammos tömeg is rendben van. A keretét nagy ívekkel látták el a dizájnerek, hogy jól passzoljon a felhasználók tenyerébe, és ezáltal még vékonyabbnak érződik az egész konstrukció. Az energiaszükségleteit egy 2500 mAh-s akkumulátor igyekszik majd kielégíteni, ami már kellően erős a hardver többi részéhez mérten. Zárásul pedig el kell azt mondanunk, hogy azoknak, akik igazán mély ismertségekkel rendelkeznek az okostelefonok körében, már nem kizárt, hogy déjá vu érzése van az újdonság kapcsán, ez ugyanis állítólag pontosan megegyezik a Panasonic Eluga U2-vel. A VAIO Phone (VA-10J) elsőként a szigetországban lesz megvásárolható, ami nem meglepő, hiszen Japán nem csak a korábbi tulajdonos Sony, hanem az Industrial Partners hazája is. Viszont néhány napja már felreppent az a pletyka, hogy a készülék Európába is ellátogat majd, ami ugyan semmire nem garancia, de mindenképpen jó előjel. A vásárlóknak átszámítva nagyjából 420 dollárt kell majd érte leszurkolni, ez bizony nem kis összeg érte, de Japánban kedvező előfizetéses csomagokkal is hazavihető majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Tibike1993
2015.03.13. 17:15
Mármint bemutatkozott újra a Panasonic Eluga U2?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Crytek01
2015.03.14. 00:00
420$ lol

Xiaomi Redmi 2 hardwerileg ugyanez picit kisebb aksival + kijelzővel 190$-ért.

Miből van ez aranyból?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. LechooEdy Cryte...
2015.03.14. 00:27
A Xiaomi, mint sok más kínai gyártó szoftveres oldalon szokott elvérezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. David1992 Lecho...
2015.03.14. 02:55
Hát szerintem meg pont a Xiaomi az egyik olyan kínai gyártó akinek nincs gondja a szoftveres résszel (MIUI). Arról nem beszélve hogy a xiaomi fórumok elég népesek, és romok tucatjait készítik el.

(nekem eddig 3 kínai telefonom volt, és abból kettőnek jobb volt a (gyári) szoftveres része mint egy középkategorias samsung/sony telefoné)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Tibike1993 Lecho...
2015.03.14. 19:39
ez pont nem igaz... sok kínai gyártó van, aki b.szik a szoftverre, de a Xiaomi nem ide tartozik. Elég kiforrott a rendszere, nem lehet rá panasz. Az optimalizáltság változó, mert van 1-2 terméke, amire mintha nem figyeltek volna eléggé oda, de nagy többségben nincs vele baj.
Ez a Vaio meg.. nem tudom mit gondolt. Nem sokan fogják venni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Csupman David...
2015.03.15. 09:58
Én is ugyan igy vagyok. A családban vvan/volt több samu is, egyik se felsőkategóriás, de egy középmezőnyben elvárnám azt hogy van 1GB ram a telóban és ne állitsa le a zenelejátszót ha megnyitok egy böngészőt is. Egyszóval a samsungnak egy hulladék a kezelőfelülete, mert csak a ramot eszi.
Sajnálom hogy ez a mobil ilyen drága kinézetre bejön. Ha mondjuk 55 körül lenne akkor lecserélném a ZTE-m erre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Dav111
2015.03.15. 16:37
Nekem egy Prestigio 5550-em van. A jelenleg két éves, és csak 8 ezerrel kevesebbe kerülö LG L7 II-t váltotta. Felüdülés az LG után. Eddig csak a Real Racing 3 alatt volt egy két megröccenés, minden mást szépen visz. Azt nem tudom kap e 5.0-át, de amíg a KitKat jól megy rajta, addig mindegy is.

Ez a telefon meg 120-150 ezerért kicsit durva. Simán lehetne benne ennyiért FullHD kijelző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!