iPon Hírek

Bemutatkozott a világ első 256 GB-os okostelefonja

Dátum | 2015. 08. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az okostelefonok háttértár tekintetében elképesztően színes választékot vonultatnak fel napjainkban. A legolcsóbb okosmobilok általában 4 GB-os kapacitásnál indulnak, a legtöbb eladott készülék pedig vélhetően a 8-16 GB-os sávból származik. A vérbeli csúcsgépek akár 128 GB-tal is megvásárolhatóak, most viszont az ASUS mindenkire rálicitálva fellépett a következő lépcsőfokra.
A tajvani gyártó Brazíliában lerántotta a leplet a nemrégiben bemutatott ZenFone 2 Deluxe egy újabb változatáról, a Special Edition jelzővel illetett modellről, ami minden eddiginél nagyobb szabadon felhasználható helyet kínál a mobiltulajdonosok számára. Az eszköz nem kevesebb mint 256 GB tárhellyel lett felvértezve. Ekkora méretű háttértárnál már a felhasználóknak nem igazán kell a fájlok vagy az applikációk méretével foglalkozni. Tömörítetlen zenék százai, vagy tucatnyi nagyfelbontású film férhet el rajta minden probléma nélkül. De mi van akkor, ha valaki még ezt is el tudja teljesen fogyasztani, ne adj Isten, még kevésnek is bizonyulna? Nos, ilyenkor sincs gond, hiszen nem kell lemondani még a bővítési lehetőségről sem. Akár további 128 GB-tal fentebb lehet tornászni az egyébként is lenyűgöző kapacitását egy microSD kártya segítségével, így végeredményben 384 GB-os tárhely sakkozható össze.
A Deluxe Special Edition minden más képességében megegyezik a ZenFone 2 Deluxe-szal, mellyel részletesebben a korábbi hírünkben ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Ennek a mobilnak egyébként már alapjában véve sem kellett szégyenkeznie a háttértára miatt, hiszen akad belőle még 128 GB-os változat is. A Special Edition külső ismertetőjegye, hogy két különleges színű, illetve kialakítású hátlap jár mellé. Az egyik a „megszokott” 3D kristálymintás a háromszögekkel, csak éppen ezüst árnyalatban, a másik pedig egy karbonhatású, erősen textúrázott fekete megoldás, ami kifejezetten férfiasra sikeredett.
Érdekessége még ennek az okostelefonnak, hogy itt már olyan alkalmazások is előre vannak telepítve, mint például a rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Asphalt 8. Ezt talán már senkinek nem kell bemutatni, hiszen az egyik legnagyobb számban letöltött autóversenyzős játék jelenleg. Ráadásul ez már úgy várja, hogy használatba vegye a jövendőbeli tulajdonosa, hogy előre kifizetett kreditek is vannak benne, melyekkel szabadon lehet vásárolni a programon belül. Az ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition először Brazíliában kerül majd a boltok kirakatába. Szeptemberben várható az érkezése, de arról pedig egyelőre nem esett szó, hogy mely egyéb régiókat érinthet a későbbiekben. Az, hogy mennyivel fog többe kerülni, mint a sima Deluxe, és hogy úgy egyáltalán mekkora összeg szerepel majd az árcéduláján, most még nem derült ki.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. vorosokt
2015.08.24. 19:51
gondolkodós lesz ha nem lesz az egekben az ára
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Sightseer
2015.08.24. 20:03
Ez tetszik. Nem mindenféle szar programot tesznek rá, hanem egy játékot, amihez adnak kreditet. Ez így korrekt. Habár.. Az árából ki fog telni, de nem gond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Dragon3k
2015.08.24. 20:21
Vicces, hogy csak usb2 van rajta, ha le akarja menteni a telefonról az adatokat az ember a végén még megőszül
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Crytek01
2015.08.24. 20:39
Tégla + kicsi aksi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. khaun
2015.08.24. 21:09
Meg vagyok hökkenve, hogy nem Samsung.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. piter khaun
2015.08.25. 00:43
Miert is vagy?A samu meg mindig nem arul 128GB-oasat sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. thestock
2015.08.25. 06:15
Vééééégre! Unom hogy 5 colon mkv-t és avi-t kell néznem,ezen gond nélkül nézhetem a full hd filmeket 32 nyelven,és még a napi 150 selfie-t sem kell leürítenem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.08.25. 06:25

Nekem a mai napig nincs benne külső tár csak az alap 4GB.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. lajcsi1975
2015.08.25. 06:35
Én ezt úgy látom hogy ez a 256 GB tár egy kicsit még több mint amennyit az átlag igényel , ezért teszik opcióssá a tár méretét mem kártya foglalatokkal. Valószínűleg a samsung is meg tudta volna már csinálni (mivel mégis ott van a legproduktívabb memoriagyártók ligájában) ha egyértelmű piaci igény mutatkozott volna erre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. thedevelop... lajcs...
2015.08.25. 17:31
Ha elterjedne ez, vagy hasonló méretű tárhely a legtöbb hordozható eszközben, akkor az Android szépen lassan átalakulhatna egy teljes értékű operációs rendszerré, mivel nem kellene drivereket kihagyni belőle a méretkorlát miatt, így szinte bármilyen külső eszközt lehetne hozzá csatlakoztatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smooth44
2015.08.26. 13:00
Nagy dícsőség, nagy eredmény
Kb akkora mérnöki csoda ez, mintha azt mondanánk, hogy itt a világ első autója két kormánnyal. Csak bele kellett rakni (WE HAVE THE TECHNOLOGY)... aztán az, hogy ezt valaki megveszi-e, már más kérdés.
Holnap jön a világ első telefonja 8GB RAM-mal... húúú, micsoda dicsőség! Vagy 2db microSD slottal aztaaa!! USB aljzat a tetején is... jééézusom! Hangerőszabályzók mindkét oldalon. És most teljesen szabadjára engedem a fantáziám, kapaszkodjatok! 2 bekapcsoló gomb

De tényleg remek. 256GB belső + belenyomom a Sandisk 200GB microSD-jét + OTG-n rácsatolok egy 6TB WD merevlemezt, wifin pedig elérem a NASt 4×6TB WD merevlemezzel. Jajdejó, végre megnyugodhatok, lesz egy évem, amikor nem kell a tárhelyhiány miatt aggódnom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!