iPon Hírek

Bemutatkozott a Vivo új zászlóshajója, az Xplay6

Dátum | 2016. 11. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Vivo ismét megmutatta, hogy mire képes, ha mindent belead egy okostelefon tervezésekor. A vállalat az év első felében bemutatott Xplay5 Elite számára állított utódot a most bemutatott Xplay6 modellel, ami minden tekintetben a csúcsra lesz járatva – sajnos még az árazásában is.
Az Xplay6 előlapját egy olyan megjelenítő tölti meg élettel, ami mind a kettő peremén lefut a mobiltelefon keretére. Ez a funkcionalitásban ugyan nem fog túl sok szerephez jutni, de rendkívül impozánsan néz ki. A különleges panel a Samsungtól érkezik, 2560 x 1440 képpontos a felbontása, Super AMOLED technológiát alkalmaz és egészen pontosan 5,46 hüvelykes az átlója. A készüléknek az elejére került az ujjlenyomat-olvasó, a kijelző alatt található nyomógomb ad otthont a biometrikus szenzornak, amit szerencsére már egyre több dolognál lehet használatba venni. Az Android 7.0 érkezése itt még egy kicsit odébb van, de a Vivo azért törekedett arra, hogy a lehető legfrissebb fejlesztéseit zsúfolja bele a zászlóshajójába, és ennek eredményeként itt már a Funtouch OS harmadik főverziója került bevetésre. Hogy ez pontosan milyen újításokat vonultat majd fel, arról nincs információnk egyelőre, de néhány részletre már fény derült. Megtudtuk, hogy bevetésre került egyebek mellett az egyszerű osztott képernyős használati lehetőség, valamint egy új szemkímélő mód, ami a kijelző színhőmérsékletének dinamikus szabályozásával próbálja majd kímélni a felhasználók szemét az esti órákban.
Az előlapon mindenképpen ki kell emelni a szelfikamerát, ami 16 megapixeles érzékelőre épül és egy F/2.0-s rekesznyílással rendelkező optika került mellé. Ez jól szerepel majd az önarcképek készítésekor, de nemcsak erre szolgál, hanem a videóhívások bonyolítására is, ilyenkor pedig Full HD támogatást nyújthat. A készülék kettő kamerával a hátoldalán került bevetésre; ezúttal egy 5 és egy 12 megapixeles képalkotó sorakozik egymás alatt. A feledhetetlen pillanatok megörökítése a 12 MPixeles egység feladata lesz, ami a Sony IMX362 (1/2.5 col) érzékelőt alkalmazza, ennek megfelelően 1.4 mikronosak az egyes képpontok és támogatja a fáziskülönbségen alapuló AF mechanizmust. Ennek a kamerának az optikája négytengelyes stabilizálással dolgozik és F/1.7-es apertúra jellemzi. Az egység mellé került LED-es villanó is, sötétben erre támaszkodva állhat munkába. A másodlagos kameráról nem sokat tudhattunk meg, de az biztos, hogy elsősorban a mesterséges mélységélesség előállítása lesz a feladata. A zenei oldalra is komoly figyelmet szentelt a Vivo az Xplay6 készítése során, ennek megfelelően Hi-Fi hangzás és 120 dB-es érzékenység jellemzi. A szerkezet egy új generációs ESS ES9038 SABRE DAC-t, valamint három TI OPA1622 erősítőt tartalmaz – és természetesen van rajta szabványos Jack csatlakozó is.
A Vivo az új Xplay modellt a Qualcomm Snapdragon 820 központi chippel toldotta meg, ami nem jelent előrelépést az Xplay5 Elite után, de ez aligha okoz majd gondot, mivel így is kifogástalan teljesítménnyel lehet számolni. Az MSM8996 az 1,6 és a 2,15 GHz-es órajelen üzemelő Kryo processzormagjaival, valamint az Adreno 530 grafikus vezérlővel biztos, hogy magabiztosan veszi majd az elé gördülő akadályokat. A rendszernek 6 GB-nyi memóriával kell majd ezúttal gazdálkodnia (LPDD4 modulról beszélhetünk), ami nem lesz nehéz feladat, hiszen ennyi RAM már több játék egyidejűleg futtatása esetén sem fogy el, ha a Vivo jó munkát végez a szoftveres oldalon. Az Xplay6 tárkapacitása 128 GB, ami igencsak bőséges, de mivel nincs bővítési lehetőség és egy csúcsra tervezett megoldásról van szó, így ez el is kél. Az eszköz kapcsolati képességeinek lajstroma hosszas, és egy villámgyors 4G LTE hálózati modem nyitja a sort VoLTE-vel kiegészülve, de van itt FM rádió és NFC chip is. Az Xplay6 Wi-Fi-je 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő és kétsávos, a Bluetooth modul 4.2-es, az A-GPS vevő pedig a hatékonyabb működés érdekében képes más rendszerekre is támaszkodni (GLONASS, BeiDou) a munkája során. Az újdonság kettő hálózati kártya kezelésére lett felkészítve, így még több ember figyelmét keltheti fel.
Akárcsak az év elején reflektorfénybe állított Xplay5 modellek, az Xplay6 is nagyon szép lett, a letisztult fém burkolattal a hajlított megjelenítő és az azt lefedő „3D kialakítású” védőüveg kiváló összhangot alkot. Itt már az „antennacsíkok” is elegánsabbak, egyrészt másképpen futnak a házon, mint korábban, másrészt hasonló színre lettek festve, mint a ház (olyan ez, mintha az iPhone 7 Plus és a Galaxy S7 Edge szerelemgyermeke lenne). A tervezők a férfiakkal látszólag nem különösebben számoltak, mikor a mobil színpalettáját kialakították, mivel csak arany vagy rózsaarany színben lehet majd hozzájutni. Az Xplay6 térfogata 153,8 x 73,55 x 8,4 milliméteres a tömege pedig eléri a 178 grammot; ezek alapján vaskosabb, mint például a Galaxy S7 Edge, viszont nem ok nélkül. A Vivo egy 4080 mAh-s kapacitású akkumulátorral megtoldva állította csatasorba a friss zászlóshajóját, ennek köszönhetően az üzemidőre biztosan nem lehet majd panasz. Ráadásul nincs híján a gép a gyorstöltés támogatásnak sem.
A Vivo Xplay6 minden kétséget kizáróan egy ideális csúcsmodell lett, és ahogy arra már a bevezetőben utaltunk, ezt bizony az árazásán is meg lehet majd látni a Kínában rajtoló készüléknek. A Vivo nem volt szerény, és 4500 jüanos árcédulát tűzött az Xplay6 mellé, ami hozzávetőlegesen 660 dollárnak felel meg. A Vivo újdonsága már rendelhető és hamarosan forgalomba is kerül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. unknown
2016.11.23. 09:48
Jól gondolom, hogy a panel a visszahívott 7-es sorozatáé volt a Samsungnak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani unkno...
2016.11.23. 13:06
Nem, eltérő a képátló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. katt777
2016.11.23. 13:32
3D üveg, ez annyira tetszik, mint sok más, teljesen értelmetlen marketing lózung. Megnéznék egy 2 dimenziósat... Még mindig csúcsnak lehet hirdetni egy IP67-et sem tudó, G4 glass nélküli, SD-bővíthetetlen tfont?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!