iPon Hírek

Bemutatkozott az ASUS Pegasus 2 Plus

Dátum | 2015. 07. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az ASUS ezúttal az X550 típusjelzéssel ellátott okostelefonról rántotta le a leplet, ami a Pegasus termékvonal második tagjaként fog a boltok polcaira kerülni. A készülék egy erős középkategóriás versenyző képében tetszeleg, így kellemes árral sok érdeklődő figyelmét keltheti fel.
A Pegasus 2 Plus nevéből arra következtethetnek az érdeklődők, hogy ez egy nagyobb okostelefon, és valóban így van. Az ASUS új reménységét egy 5,5 hüvelykes panellel látták el a szakemberek, ami a megfelelő képminőséget szem előtt tartva Full HD felbontással lett megtoldva. A 401 PPI-s pixelsűrűségre az IPS technológia teszi fel a koronát. A bekapcsolást követően az Android 5.1.1 üdvözli a felhasználókat, de nem lesz egyszerű ráismerni a Lollipopra, hiszen az ASUS a saját felhasználói felületét alkalmazza ezúttal is. A rendkívül letisztult, lapos dizájnú Zen UI a sebességre és a funkcionalitásra is jó hatással lesz; sok-sok szoftveres extrával érkezik a Pegasus 2 Plus. A mobil kifejezetten alkalmas lesz önarcképek készítésére, ugyanis az ASUS egy 8 megapixeles kamerát pakolt az előlapjára – persze ez a videóhívásoknál is jó minőséget feltételez, ami szintén nem elhanyagolható. A főkamerája 13 MPixeles érzékelőre alapoz, ami 1080p-s videók készítésében is társ lesz, és rosszabb fényviszonyok mellett is lehet rá számítani, mert LED-es villanó is van mellette.
A két LED egy tokba került.
Az ASUS előszeretettel alkalmaz Intel központi chipeket, ám ezúttal egy Qualcomm SoC dolgozik a színfalak mögött. Az MSM8939 lapka van a Pegasusban, ami a Snapdragon 615 széria tagjaként született meg. Ez a nyolcmagos chip a big.LITTLE architektúrára épül, azonban egyforma Cortex-A53 magok találhatóak benne, csak éppen eltérő 1 és 1,5 GHz-es órajelen. A grafikus feladatok felelőse egy Adreno 405 IGP, ami szerényebb felbontás mellett már egészen jól muzsikálna, de azért így sem kell félteni. A rendszermemóriát és a háttértárat figyelembe véve két különböző konfiguráció lesz kapható. A Pegasus 2 Plus elérhető lesz 3 GB-nyi RAM-mal, amihez 32 GB-nyi tárhely kapcsolódik, alacsonyabb árért cserébe azonban elvihető a gép 16 GB-os kapacitással és 2 GB memóriával is. A háttértár esetében egyébként van bővítési lehetőség, így talán az nem olyan perdöntő szempont a vásárláskor. Az ASUS új reménysége egy négyes kategóriájú 4G LTE hálózati modemmel látta meg a napvilágot. A kapcsolati képességeinek lajstromán van 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 LE modul, A-GPS vevő és még NFC chip is – ennek köszönhetően akár fizetni is lehet majd a mobillal. A készülék azoknak kedvez, akik egyszerre több SIM-et használnak, hiszen két hálózati kártyának van hely a borítás alatt.
A keret fémből készült.
Az újdonság egy végletekig letisztult ruhát öltött magára, a sarkainál szélesen lekerekített okostelefonon csak az ASUS logója tűnik fel, de az elől és hátul is. Mivel egy 5,5 colos konfigurációról beszélhetünk, az magától értetődő, hogy eléggé nagy lett, de hogy pontosan mekkora, az mostanáig nem derült ki, a fizikai paramétereit ugyanis még „titkolja” a vállalat. Az phablet egy kellően nagy, 3030 mAh-s kapacitású akkumulátorral lett felvértezve. És mivel jobbára egy hatékony hardver van a burkolat alatt, így egészen jó üzemidőre van kilátás, főleg akkor, ha telefonálásról vagy zenehallgatásról van szó, ilyenkor ugyanis az egyetlen nagyobb fogyasztó is alszik. Az eszköz két színben lesz megvásárolható, fehér és rózsaarany kivitelekkel számolhatnak az érdeklődők – az utóbbival egyértelműen a hölgyek kedvében szeretne járni az gyártó. Az ASUS Pegasus 2 Plus Kínában került reflektorfénybe, és valószínűleg itt is kezdi majd a karrierjét. Arról egyelőre nem esett szó, hogy pontosan mennyibe fog kerülni a konstrukció, és hivatalosan az sem tisztázott, hogy az öreg kontinens határain belül számíthatunk-e rá.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. piter
2015.07.08. 17:18
Ez is a kameran fog elverezni mint Zenfone 2.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ddk26
2015.07.09. 10:40
Zenfone 2-t használok.Nem vagyok profi fotós nem nézem a képet egy profi szemével csak sima egyszerű felhasználóként és mondhatom ,hogy nagyon jó képeket lehet vele csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ChoSimba piter
2015.07.09. 10:46
Annyira sz@r nem lehet egy kép, mint egy Sony telefonon Sony kamerával
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. piter
2015.07.09. 16:15
Nem annyira a kep minosege a rossz.hanem az ideje.Mar az is sokaig tart mig belepsz a kameraba.A valaszideje borzaszto.Legtobbszor mire kattint addigra elmozdul az ember vagy a kez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ChoSimba piter
2015.07.09. 18:06
Na igen. De hát mit várunk egy 20k-s telefontól ? Főzni is tudjon ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.07.09. 19:08
Hat azert a zenfone 2 100k-nak is jo lessz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ChoSimba piter
2015.07.09. 19:25
100 ??? Annyiért már telefont is kapni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!