iPon Hírek

Bemutatkozott az Intel gyerekeknek szánt táblája

Dátum | 2010. 03. 02.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | NOTEBOOK

A CeBIT-en lehullt a lepel az Intel általános iskolásoknak szánt tablet PC-jéről, amely notebookhoz hasonló köntösével életképesebbnek tűnik, mint az eddigi megoldások.


A kiállításra kilátogató újságírók szerint a gumírozott műanyag váz nagyon tartós használatot tesz lehetővé, sőt egy nagyobb esést is simán túlél a gép minden következmény nélkül. Bár kézben tartva elég nehéznek tűnik, valószínűleg nagy részben az órán fogják használni az alsó tagozatos diákok, majd ezt követően a hátizsákjukba gyömöszölve fogják hazavinni.


A készülék egyik kulcsfontosságú pontja az érintőképernyő, amely rezisztív felületet kapott, ráadásul elég nehezen reagál a kizárólag tollal történő manőverekre. A helyi kollégák nehezményezték a multitouch hiányát is.


A noti 270 fokban forgatható webkamerát és rendes méretű billentyűzetet kapott, valamint a touchpadot se nyomorították össze. A cég elmondása alapján a Classmate PC nére keresztelt notebookot valamikor a jövő hónap folyamán érdemes először keresni, vélhetően nem saját márkanév alatt.


A termék áráról egyelőre nincsenek információnk, az viszont biztos, hogy Windows 7 Starter operációs rendszert kapott, a központi egység szerepét pedig az Intel új Atom processzora tölti be.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. Ecku01
2010.03.02. 18:36
szerintem felesleges egy elsős kezébe nyomni egy ilyet. minek neki? nem jo neki egy olvasókönyv meg egy füzet meg egy ceruza? had romoljon a gyerek szeme még jobban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. axe
2010.03.02. 18:39
ezaz 5évesen már zombi legyen a gyerek. Ekkora baromságot rég csináltak már. A kisgyereknek kint a focipályán meg az udvaron a helye, nem ilyen szart nyomogatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. tibaimp
2010.03.02. 18:46
szerintem meg van létjogosultsága, igaz nem Mo-n, nézd meg az általános iskolás kölyköket, állítom a táska viszi őket, jó lenne ez csak a tananyagot is igazítsák hozzá

amúgy a haverom kislánya 4 évesen már számítógépen írt, és ez nem hiszem, hogy egyedi eset, állítom még kézzel nem tudott íri, de a word-ben már igen (mielőtt valaki megkérdezné, természetesen értelmes szavakat)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. KBB
2010.03.02. 18:51
Én sem értem miért kell ennyire ágálni a technika ellen. Attól, hogy mi még postaironnal tanultuk rajzolni a betűket, a következő generáció miért ne tanulhatná érintésérzékeny kijelzőn. Attól nem lesz egy gyerek zombi, hogy nem papírra, hanem tabletre rajzolja le a királylányt, meg a versenyautót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. lencseszos...
2010.03.02. 18:59
Szerintem senki nem ágall a technika ellen. Csak nem mindenki érzi helyesnek, hogy egy elsős gyereknek laptopból kéne olvasni írni tanulni.
Szerintem a mai gyerekek így is elég kockák, és nem hiszem, hogy ez a gyerekgép csak javítana az helyzeten. Nem is beszélve a fiatalkori elhízásról, kevés mozgásról, egyre kevesebb személyes kontaktusról. Meg hát olyan nagy divat a környezetvédelem, de ilyenkor senki nem mondja, hogy csak a gyártásukkal menynit tesznek a globális felmelegedés mellett.
És amúgy is, eddig tökéletes volt a papír toll kombó, aki meg akart, az ígyis megtanult mindent. Ennyire tömni akarják az Intel zsebét? Szerintem felesleges......szerintem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. papus016
2010.03.02. 19:45
en is ugylatom hogy nem kellene eroltetni ezt az elso tagozatbam sott 1-4ig sem addig tanuljon meg mindenki irni olvasni normalisan. majd 5. tol lehetyne egy ilyen megoldas ami mar talan szugseges is... szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. KBB
2010.03.02. 20:41
Nem értek egyet.
Ilyen hozzáálással még mindig vésővel és kalapáccsal tanulnának a gyerekek írni egy kőlapot használva. Igenis ki kell használni az új technológiát a nevelésben is, a számítástechnika nem 18-as karikás. Azért mert felváltja a papírt az érintőképernyő még nem fognak a gyerekek elhízni, meg "bekockulni". Attól még ugyan úgy meglesz a bicikli, a foci, etc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. axe
2010.03.02. 21:00
Hát amikor kőtáblára írtak a gyerekek, akkor jobb barátságok voltak mer nem a skypen ismerkedtek, és nem is voltak dagadtak mer játszottak mégha fadarabokkal is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. KBB
2010.03.02. 21:10
Nézd, az, hogy a gyerek állandó jelleggel a számítógép/TV előtt tesped, hízik, stb, az nem a technológia, hanem a szülő hibája.
Aki gyereket nevel a 21. században, ne csak a cukrosbácsik, hanem a facebook/iwiw veszélyeire is készítse fel a porontyát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. lajthabala...
2010.03.02. 21:58
Bár a számítógéphasználatot támogatom, de ezt a notebook koncepciót elhibázottnak látom. Volt már dolgom sokféle érintőkijelzővel, de rajzolni egyiken sem lehet úgy, mint papirra ceruzával, pedig azt kéne elsajátítani készség szinten. Webkamera ugyan minek egy 6 évesnek? Hogy tudjon videochatelni a cukrosbácsival? Na ne....

Bőven elég egy hagyományos - és valószinüleg jóval olcsóbban gyártható és vásárolható netbook. Vagy egy vad ötlet: terminálokkal felszerelt osztálytermek, azokat ellopni nem fogják, mert nem használhatóak igazán semmire, cipelni nem kell, tehát gerincferdülése sem lesz a diáknak, nem fog rajta pornót nézni és játszani, mert az egész átmegy az iskolai tűzfalon, és a környezethez hozzáférhet otthonról is, csak fúrnia kell egy SSH tunelt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. axe
2010.03.02. 23:04
Hülyeség az egész, és igen, a technológiafejlődés, és egész nap a gép előtt tespedés 5-6!!! (kihangsúlyozom 5-6) éves gyereknek nem kellene. Szegények már annyira hülyék így is 1-2 aki kijön az általános iskolábol, hogy nem tudom elképzelni azok milyenek lesznek akik írni sem tudnak csak a klaviatúrát nyomkodni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. doktorovic...
2010.03.03. 09:34
Ha ért hozzá ő fog neked parancsolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nucleon
2010.03.03. 13:20
Szerintem teljesen jó ötlet, csak van vele egy kis baj. Méghozzá az, hogy a gyerekek nem csak órán fogják használni, hanem szünetben, iskola után, este ágyban, stb...
Tanítás után el kéne venni szépen tőlük, menjenek játszani offline játékokkal (foci, stb)
Mert így nem csak kockák lesznek, hanem nagy, nehéz kockák, ha már fiatalon megtanítják nekik, hogy egy székben ülve is milyen jól elszórakozhatnak.

Ha ez elterjedne a világon, az egész világ olyan lenne, mint az USA... dagadt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!