iPon Hírek

Bemutatkozott az iPhone 5s és az iPhone 5c

Dátum | 2013. 09. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az iPhone 5 tovább csiszolgatott variánsa menetrend szerint érkezett meg. A néhány hete beharangozott konferenciát Tim Cook vezényelte le, és érdekes módon a választott helyszín az eddigiekhez képest jóval szűkösebb és szerényebb (vagy ahogy az Anandtech munkatársa fogalmazott: intimebb) volt. Az Apple Town Hall névre hallgató épületében került sor a bemutatóra.

Mindenekelőtt hivatalosan is leleplezték a legújabb operációs rendszerük végleges változatát. Ennek megfelelően az operációs rendszer személye már nem kérdéses, az új iPhone-okon az iOS 7 fut. Az eddig béta állapotát taposó rendszert a friss modellel tette elérhetővé a nagyközönség számára az Apple. A radikálisan átalakított megjelenésű iOS az eddigi legkomolyabb változást hozta a rendszer történetében, de nem csak a külsőségeket tekintve. A nagyrészt leegyszerűsített grafikai elemeket használó megoldásról, és annak új képességeiről részletesen a júniusi WWDC konferencia alkalmával megjelent hírünkből lehet tájékozódni. Az iOS 7 nem csak a legújabb megoldásokon teszi tiszteletét, a legrégebbi gépek a különböző szériákból, amiken menni fog: iPhone 4, iPad 2, iPad mini, iPod Touch (ötödik generáció).

Az Apple akárcsak korábban, ezúttal is csak kisebb finomításokat hajtott végre jószerivel az „s” betű jelzés égisze alatt. Az iPhone 5s a fizikai méreteit tekintve tehát nem változott, ezúttal is 123,8 x 58,6 x 7,6 milliméteres a ház, és még a súlya is maradt 112 gramm, annak ellenére, hogy azért jó néhány tulajdonsága módosult. Az új eszköz ugyanakkor könnyedén megkülönböztethető lesz az iPhone 5-től, annak ellenére, hogy radikális átalakításra ezúttal sem került sor a külsejét illetően. Elől és hátul is van (a feliratokat leszámítva is) újdonság. Az előlapon a főképernyőre visszavezető jellegzetes billentyű kapott egy vékony, fényes alumínium gyűrűt, hátul pedig a kamera mellett, a sarokban már nem egy, hanem két LED villanó díszeleg. A kezdetektől meglévő Home gomb egyébként más változáson is átesett, tudniillik megkapta a Touch ID névre hallgató technológiát, ami nemes egyszerűséggel egy 500 PPI-s felbontású ujjlenyomat-azonosítót takar. Ennek köszönhetően az okostelefonunk minden eddiginél biztonságosabbá tehető.

A készülék kijelzője a paramétereit tekintve semmiben sem változott. A 4 hüvelykes megjelenítő ezúttal is IPS technológiát alkalmaz a megfelelő betekintési szögek és a szép színek biztosításának érdekében, továbbá az 1136 x 640 képpontos felbontásnak köszönhetően rászolgált a Retina jelzőre is. Az iSight kamera 8 megapixeles szenzora 15 százalékkal nőtt, és kicserélték előtte a lencserendszert. Az iPhone 5s már f/2.2-s apertúrával rendelkezik, így jelentős előrelépés lesz a záridők tekintetében, főleg az éjszakai fotózásra tekintettel. Emellett a dupla LED-es vakunak is meglesz az előnye, amit szintén rosszabb fényviszonyok mellett élvezhetünk ki, de itt egy érdekességre is fény derült: az egyik LED meleg, a másik pedig hideg tónusú, így alkalmazkodni is képes a környezeti viszonyokhoz. Videózni most is Full HD felbontás mellett enged majd minket az Apple. A képstabilitásról egy elektronikus rendszer gondoskodik. Az előre figyelő, széles látószögű, 1,2 megapixeles egység nem módosult, így a FaceTime csevegéseinket továbbra is 720p-s felbontáson folytathatjuk, a Full HD-t meghagyják a követező generációnak.

A legújabb iPhone-nal új lapka is érkezett. Itt már az Apple A7 teljesít szolgálatot, amelyről egyelőre nem sok minden derült ki, ám azt elárulták, hogy ez kétszer jobb teljesítménnyel rendelkezik, mint az Apple A6. Ez a világon az első olyan ARM-os megoldás, ami már 64 bites architektúrát alkalmaz. A titokzatos chip technológiai hátterét egyelőre hagyjuk, erről majd akkor számolunk be, ha minden teljesen világos lesz, ugyanis a legutóbb is sok félrevezető információ terjedt az interneten. Egy új része is van viszont a motortérnek, az Apple M7. Ez egy segédprocesszor, a különböző mozgási és egyéb érzékelőktől kapott adatok hatékonyabb feldolgozásáért felel. A nagyobb teljesítményt ellensúlyozták egy komolyabb akkumulátorral, így végeredményben a gyorsulást követően is az iPhone 5 üzemidejét produkálja az új telefon. Sőt mi több, a 8 órás beszélgetési és mobilinternetezési idő mellett a készenlétben töltött idő 225-ről 250 órára nőtt.

A készülék kapcsolati képességeinek listáján természetesen ott van a 4G LTE támogatás lehetősége is, de ennyiben közelről sem merül ki a tudástára. Van kétsávos 802.11 b/g/n Wi-Fi AirDrop támogatással, A-GPS vevő, mely a GLONASS műholdak segítségét is szívesen veszi és Bluetooth 4.0 LE modul is lapul a burkolat alatt. Az újdonság, akárcsak az elődje, Nano-SIM befogadására képes, tehát ennek nem sok hely maradt a házban. Az iPhone 5s tartozékainak listáján is ugyanazok az elemek tűnnek fel, amelyeket mellékeltek az iPhone 5 mellé is. A szükséges Lightning csatlakozós USB átalakító kábel és töltő adapter mellett egy Apple EarPods fülhallgató lesz – ezen távvezérlő és mikrofon is helyet kapott.

Az Apple iPhone 5s három árnyalatban lesz már megvásárolható, a fekete és az ezüst-fehér mellett feltűnt az Apple portfóliójában az arany-fehér is. Három változatban kerül kereskedelmi forgalomba. Az alap 16 GB-osért cserébe 650 dollárt fognak elkérni, 32 GB-tal már 750-be kerül majd, a csúcsot pedig a 64 gigás jelenti a 850 dolláros árával. A gyári védőtok bőrből készül hozzá, 39 dollárt kóstál és öt színben lesz hazavihető. Az iPhone 5s mellett egy igazi különlegességet is üdvözölhetünk az iPhone 5c személyében. Ez az „olcsó” iPhone modell, amire évek óta számított a szakma, de az Apple mostanáig kivárt vele. Legalábbis papíron, mert a valóság nem egészen ezt tükrözi. Az iPhone 5c csak egy árnyaltnyival lesz költséghatékonyabb, de szerencsére másban sem kell igazán lentebb adnunk. Alacsonyabb vételár mellett itt is az iOS hetes kiadásával nézhetnek majd szembe a jövendőbeli tulajdonosok.

Az iPhone 5c esetében nem annyira a technológiai oldalra helyeződött a hangsúly a leleplezés során. Ezzel a készülékkel a jelek szerint az Apple a fiatalabb generációt szeretné elérni. A masina háza ennek megfelelően strapabíró polikarbonát (sok más gyártó által is előszeretettel bevetett) használatával készült, és gazdag színvilággal áll majd a vásárlók rendelkezésére. Lesz az árnyalatok palettáján a halvány barackszínűtől, a zöldön, fehéren, és a citromsárgán át a kékig minden. És ha mindez nem lenne elég, körkörös kivágású tokokkal még egyedibbé tehetjük.
Rágyúrtak a videóhívásokra.
A család legkisebb tagja leginkább az iPhone 5-re hasonlít majd – szinte kísértetiesen. Az előlapot kitöltő panel tehát 4 colos képátlójú, a felbontása pedig 1136 x 640 pixeles és minden szögből tökéletes minőséget fog biztosítani. Az alacsonyabb árszabású megoldásban az Apple A6 SoC került bevetésre, amelyet az iPhone 5 esetében már közelebbről megismerhettünk. Ez a chip az Apple saját fejlesztése, két 1,3 GHz-es ARMv7 alapú magot használ és a grafikus feladatok elvégzésére egy PowerVR SGX 543 MP3 iGPU-t alkalmaz. A kamera szintén az iPhone 5 öröksége, vagyis f/2.4-es apertúrával és 8 megapixellel van dolgunk. A hálózati képességei között a 4G LTE-t kell kiemelni.

A színáradattal felvonuló egybeöntött hátlap és az eltérő anyaghasználat miatt az iPhone 5c valamelyest meghízott. Ez a telefon 124,4 x 59,2 x 9 milliméteres és 132 grammot nyom. Az ára ugyan tényleg alacsonyabb, de ezzel együtt senki ne számítson szó szerint olcsó iPhone-ra. Mindössze 100 dollár a differencia ezeknek a javára, tehát 550 dollár lesz a 16 GB-os verzió, és 650, amibe 32 GB-ot szorítottak. Az extra tokok további 30 dollár felárat jelentenek.

Az új iPhone-ok szállítását egyszerre kezdik majd meg több országban szeptember 20-án. Az első hullámmal 9 régióban indul meg az árusítása, decemberre pedig már a világ 100 országában lesz jelen, több mint 270 szolgáltató kínálatában és persze kártyafüggetlenül talán még több helyen.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

57. Stormrage
2013.09.11. 08:32
igy kell ujjlenyomat/nev adatbazist csinalni, hajra NSA!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. DemonDani
2013.09.11. 08:40
C, mint Color

Vajon ismét rázúdul az Apple-re a befektetők éktelen haragja, hogy alig van valami amiért ismételten megérné megvenni az új iPhone-t, valamint hogy az olcsó i5c valójában egy gagyiba csomagolt i5 a legkevésbé sem olcsón?

Tavaly az i5 után nagyon kiborult a bili, most meg annyi változás sincs. Bár részemről az Apple A7-et csodálom, hiszen szép a 64 bit akkor is ha kihasználatlan de lesz ott más is ha mindenre fény derül szerintem. Szóval a chipdizján az A6 után változatlan színvonal és a LED-ek is tetszenek benne. Ellenben az ujjlenyomat-olvasót én nem tudom hova tenni, ahogy a Pantech androids csúcstelójánál sem tudtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. MrApollo
2013.09.11. 09:22
Szuperjóféle!

Annyi a gond vele hogy úgy szórják a termékeiket, mire megondolod h megvedd az épp aktuálisan megjelent modellt, kijön még 2 új
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. gabesz7630
2013.09.11. 09:49
DemonDani:
A jelek szerint 99 dolcsi lesz.
Neked mi az olcso?
En ugyan nem vagyok ifan de inkabb ez mint valami moslek androidos szar.

MrApollo :
Ez csak annak a gond akinek nem all a lec ha van a cuccanal jobb es ujabb.

Az ujjlenyomat olvaso szerintem is gaz.
Es valszeg e miatt nem fogok soha ájfonyát venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. somakb gabes...
2013.09.11. 10:11
DemonDani jól írta, nem olcsó az 5C.
168,000 lesz függetlenül. A 99 $ az USA-ban 2 éves hűséges szolgáltatói ár (ahol ugye 199 az 5S alapmodell). Pontosan ennyi volt eddig minden előző modell új ára, mikor kijött az új modell. Vagyis kb nagyobb haszonnal fogja tudni árulni az Apple ebben az olcsóbban előállítható burokban, mintha a rendes i5-öt tolta volna le a korábban megszokottak szerint a 99$-os sávba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. malvoisen
2013.09.11. 10:13
Stormrage

Nem akarom az NSA-t védeni, de ostobaság az ujjlenyomaton hisztizni, mert akinek van útlevele, annak ismerik az ujjlenyomatát is (Magyarországon szintúgy).

DemonDani

Segítek: ha tényleg olyan jól működik a scanner, mint a sajtós demo darabokon, akkor felgyorsítja a felhasználást, már amennyiben az ember használt passcode lockot.

--
Mindenesetre én nem venném meg a legújabbat az 5 helyett, annak viszont örülök, hogy az iPhone 5C miatt vélhetően egy évvel kitolódik az 5 szoftveres támogatása, ha azt veszem alapul, hogy az 5C most újnak számít és ugyanaz a hardver van bennük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. bendus
2013.09.11. 10:13
A készülék ára 550 USD !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. zsolt200
2013.09.11. 10:33
Még így is levannak maradva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. gabesz7630
2013.09.11. 10:38
somakb:
Igaz !!!
Kozben utanna neztem mashol is csak tegnep egy cikket olvastam ahol 99dolcsit irtak elofizettessel de a fuggetlen arat nem.
Nem gondoltam hogy ilyen szakadek van.

malvoisen:
Hulyeseget irsz!
Az utleveled pl. csak hatosagi szemelynek van joga megnezni illetve csak annak vagy koteles atadni(ez meg nem fog kereskedni vele avgy barmire felhasznalni -legalabbis torvenyesen nem).
Mig az apple lehuzza es stikaban annak adja el akinek akarja.
Az allam ismeri a vercsoportod is sot szinte mindened ha voltal mar korhazi kezeles alatt.
Ettol meg nem teszed ki a netre, hogy hajlamos vagy pl a skizofreniara.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. malvoisen
2013.09.11. 10:51
gabesz7630

Maradjunk a tényeknél. Én egyrészt az NSA kapcsán reagáltam, másrészt az összeesküvés elméleted nem igazán tudod alátámasztani. Harmadrészt pedig, az NSA az USA Védelmi Minisztériuma alatt működik és pont velük kapcsolatban voltak botrányok. Tehát a probléma pont ott volt, hogy azok gyűjtöttek plusz adatot (Apple-től, Google-től, Microsofttól), akik eleve már szinte mindent tudtak. Az ujjlenyomat viszont olyan info, ami már ott van nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. latger1987
2013.09.11. 10:55
malvoisen:

Kepzelj el egy olyan rendszert amiben nem csak azt tudjak, hogy hol vagy GPS/ cellainformaciok alapjan hanem az ujlenyomat miatt bizonyitani tudjak azt is, hogy tuti te hasznaltad a telefont abban az idopontban nem pedig mas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. DemonDani
2013.09.11. 10:58
gabesz7630

Örülök, hogy az indexen és egyéb szakkontár lapokon behülyített népek itt vezetik le a feszültségüket, de tökre jó volna, ha elolvasnád a hírt és nem azért jönnél, mert az indexen le van tiltva a kommentár. Peace.

malvoisen

(friss infó) Az egész onnantól meg lesz lőve, hogy senki nem használhatja csak az Apple! Nem lesz elérhető hozzá semmilyen API, tehát a 3rd fejlesztők (sokmillióan) kb annyit érnek vele egyelőre, mint mi. Nézik, rácsodálkoznak és vakarják a fejüket mit fog vele csinálni az Apple.

Ne érts félre, nem vonom kétsége a létjogosultságát, de egy NFC mennyivel jobb lett volna helyette? Mennyivel hasznosabb volna, ha végre betették volna azt a retek 1 dolláros chipet, de nem. Kaptunk helyette ujjlenyomat-olvasót, amit totál korlátok közé szorítva lehet használni. Nagyon remélem, hogy hamarosan szülnek hozzá valamilyen anyagot, mert ez így vicc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. gab78
2013.09.11. 11:00
gabesz7630: Valamit félreértettél, 99 dollár az csak a tok...

malvoisen: Egyáltalán nem ostobaság, mert az útlevélnél te tudod azt hogy, de itt nem tudod. Nem kapsz róla tájékoztatást, és nem is tudod hogy mi történik vele.

Én ezt konkrétan pont az ilyen veszélyek miatt be is tiltanám (pontosabban nem engedném forgalomba hozni), mert visszaélésre ad lehetőséget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. MacAndor
2013.09.11. 11:09
Basszus, nézzétek végig a prezentációt legalább mielött faszságokat írtok! Apple tudta, hogy ebböl hiszti lesz ezért még az elöadáson kijelentették, hogy az ujjlenyomat titkosítva van tárolva, nem készül róla backup, csak a rendszer fér hozzá (szóval nincs hozzá open API) és soha nem hagyja el a készüléket.

A faszért kell mindig nekiállni hisztizni? Örüljetek inkább ha valaki ellopja a telótokat, akkor senki nem fér hozzá a privát adataitokhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. malvoisen
2013.09.11. 11:19
latger1987

Ez kétélű fegyver. Azt is lehet bizonyítani, hogy nem voltam ott, és tegyük fel, hogy nekem ez jó, mert nem vagyok bűnöző.

DemonDani

Már tegnap elhangzott valami hasonló, sejthető volt, hogy kb csak a lock screen és a passbook fog működni, de mint írtam, nekem a lock screen is bejövős. Szerintem azért nincs hozzá API, mert elvileg a telefonon tárolják és nem küldik sehova, gondolom, nem akarnak támadható felületet adni. Mondjuk a törésvédelmet el tudom hinni, a tárolást már nehezebben.

gab78

Szerintem manapság az ujjlenyomat annyira húszadlagos info, hogy csak na. Tegyük fel, az Apple eladja a neveket és a lenyomatokat. És hogyan tovább? Ahhoz, hogy valamit csinálni tudj vele, fel kell törni kormányhivatalok adatbázisait, de ha valaki erre képes, akkor eleve nem kell neki adatot vennie Apple-éktől. Véleményem szerint sokkal nagyobb kárt lehet tenni címek és pénzügyi info kiadásával. Ehhez jön hozzá, hogy valójában azokban nem lehet megbízni, akikben szeretnénk, lásd NSA.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. LechooEdy
2013.09.11. 11:23
Jah persze, az MS meg a Kinectel csak a játékos szokásokat szeretné megfigyelni... Ne, hogy elhidd már ezt a marketing maszlagot. Egyébként ízlések és pofonok nekem nem tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. MacAndor
2013.09.11. 11:56
Én csak pl azt nem értem, hogy miért nem volt hiszti amikor a mobilokba belekerultek a kamerák? Egy csomó telóba ráadásul kettö is van, de mégsem félnek az emberek, hogy az NSA küld egy üzenetet a telónak ami visszaküld egy képet amit lát, pl front facing kameránál a felhasználót. ott van mellette a GPS jel is, szóval könnyen megkapható, hogy mi, mikor és hol használta a készüléket.
Ezért nem értettem az MS Kinektes hisztit sem és most az ujjlenyomatolvasósat sem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. AxoPy
2013.09.11. 12:04
Aki nem csak azt hallaná, látná, amit a szájába rágnak, nem írna mérhetetlenül buta kommenteket! Az ujjlenyomatod az A7 chipben! lesz tárolva, és SEHOL MÁSHOL! Még iCloudba sem kerül be, ha éppen backupot csinálsz! Ez olyan lesz, mint az iMessage: maga az Apple sem tudja őket nyomon követni, nem is akarja, nem tárolja, nincsen nyoma a küldő és a fogadó telefonon kívül SEHOL! Legközelebb előbb tájékozódjatok, talán így kikerülhetőek az ostoba kommentek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Losblancos
2013.09.11. 12:16
Na, a játéktelefon még rondább és idiótábban kinéző lett. (Y) Sokan szidják a Samsungot a sok parasztvakító funkciója miatt, de egy szemfigyelő még mindig jobb, mint ez az ujjlenyomat hülyeség. KB "vagizni", lesz jó vele, de am csak 1* használatos marhaság. Nagy szerencséje az almának, hogy ők kapják meg a legújabb játékokat elsőnek, különben a kutyának se kéne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. AxoPy
2013.09.11. 12:19
Egyébként az Apple nem egy európai cég, nem is európába szánja a termékeit első sorban, és kint Amerikában igenis olcsó az iPhone ha számlásan veszed meg! Sz@ros 25.000 forintért kapsz egy iPhone 5C-t ha szmálásan veszed! Itthon ez az ár csak akkor ér, ha olyan tarifacsomaggal veszed, ami havonta 20ezer forint 2 év hűségidővel! 200 dolcsiért pedig megkapod éppen a legjobb aktuális iPhone-t, de ez nem változott az évek alatt. Az iPhone 4S-t pedig teljesen ingyen vágják hozzád szó szerint, ami itthon mai napig 160.000ft a szolgáltatóknál teljes áron 2 év hűséggel! De erről az undorító magyar adó-, és vámtörvények tehetnek, NEM AZ APPLE! Érdekes, hogy Anglia is európai ország, mégis fillérekért kapod meg az összes iPhone-t...kérdem akkor hogy miért kell még mindig szidni azt a roh@dt céget? Ha nem tetszik, nem veszed meg, ha drága, nem veszed meg, de a buta kommentek miért kötelezőek minden Apple-lel kapcsolatos hírnél?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. spengler
2013.09.11. 12:35
Mikor lesz letölthető iphone 4-re az IOS-7??..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. AxoPy
2013.09.11. 12:38
@spengler
jóideje letölthető a beta, de azóta kijött a végleges verzió is bár nem a felhasználók számára még, az 18-án lesz
ha mégse tudnál várni addig, akkor nézd meg a youtube videót, és kövesd az ott látottakat:
/watch?v=B8YII7rVEgM
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. malvoisen
2013.09.11. 12:43
Losblancos

Hogy lehet menőzni a telefon kioldásával? Ha ezt megmondod, közösségi gyűjtést rendezek neked, hogy olyan telefont kapj, amelynek a feloldásával a legjobban tudsz "vagizni".

Egyébként a szemfigyelő a sajtós teszteken igencsak megfeküdt, a samsungos tesztlaboron kívül voltak nehézségek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. DemonDani
2013.09.11. 12:54
Drágább lett Európának.

Nem sok lesz az emelés, 5-10 ezer forint között várható a többi eus ár alapján.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. jaszy.peti
2013.09.11. 14:02
Most kell vadászni majd az iPhone 5-öt a hardverapron, aprod, jofogás és pár ilyen oldalon, mert úgyis lesz olyan iDiot aki lecseréli, mert a sima iPhone 5 már nem menő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. gabest
2013.09.11. 15:23
AAPL 5% minuszban nyitás előtt.

A színes hátlapost egyenesen a nokiától nyúlták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. gabesz7630
2013.09.11. 15:58
[malvoisen :
Tudod rohogtek Castron az emberek amikor azt allitotta, hogy a cia el akarja tenni lab alol.
Uldozesi manisnak titulaltak.
Aztan 97 ben nyilvanossagra hoztak, hogy kb 10 merenyletet kisereltek meg ellene meg vagy 60 terv volt ra meg pluszban.
Volt amit a terevzoasztalon elvetettek valami meg a megvalsotisakor megfeneklett.
Volt koztuk mergezett oltony, robbano szivar stb...
Egy evvel ezelott ha leirta valaki, hogy megfigyelik a civilek teloit, levelezeset stb, a hozzad hasonlok hulyenek neztek.
Mondvan milyen aparatus kene hozza pl.
Tessek bazze itt van.
Enyit rolad.
Osszeeskuves elmelet mi?

DemonDani:
Nem az indexen olvastam, de orulok, hogy tudod mit hol olvasok.
http://pcworld.hu/macworld/nem-okozott-meglepetest-az-iphone-5s-es-5c.html

gab78:
"Valamit félreértettél, 99 dollár az csak a tok... "
Igen. Az eszed tokja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. gabesz7630
2013.09.11. 16:12
MacAndor:
Szerintem itt egy ember van aki hisztizik.
Es az te vagy.

AxoPy:
A "chipben lesz tarolva" amihez meg meg csak veletelnul sem fer hozza senki ugye?
Ugyanugy mint barmi mas ami "atombiztos" a marketing sallangok szerint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. malvoisen
2013.09.11. 16:37
gabesz7630

Arra, hogy az útlevelek miatt a kormányhivataloknak már a kezében van az ujjlenyomatod és hogy az ujjlenyomattal a kormányhivatalok feltörése nélkül semmit nem tudsz kezdeni harmadik félként, tökéletes ellenérvelést adtál.

Az éppen aktuális brain fart helyett megnézhetnéd, hogy miről is beszélünk, nem egy diktátor elleni tervezett merényletet kell címzetes példának felhozni. A levelezés teljesen más tészta, tekintve, hogy a hivatalok már RENDELKEZNEK az ujjlenyomattal, mert a becses kis kacsódat a szkennerre helyezed, ha elmész az okmányirodába.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. mikej95
2013.09.11. 16:57
64 bit lol, ezt nem hittem volna. Meg a parasztvakítás 1000-rel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Simba
2013.09.11. 17:55
Mennyi divat hater.

Ujjlenyomat. Nyilván itt mindenki terrorista, sorozatgyilkos, és kém, hogy reteg ettől. Egyrészt nem kötelező használni, másrészt vicces ezzel jönni egy olyan világban, ami már amúgy is be van kamerázva, sokan napi szinten kiírogatják a magánéletüket a Facebook-ra és egyéb közösségi oldalakra, na meg ide fórumra is. Ne gondold, hogy egy nick név mögé bújva nem találna meg az NSA! Ráadásul biometrikus útlevelekről sem hallottatok még gondolom. A személyiségi jogaitok már réges-rég a földbe vannak tiporva, nem kell ehhez egy csúf gonosz Apple.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. DemonDani
2013.09.11. 18:11
gabesz7630

Örülök, hogy lassan minden szaklapon ilyen alacsony a színvonal. Mit lehet erre mondani most komolyan? iPont kell olvasni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Asagrim Demon...
2013.09.11. 18:12
"Örülök, hogy az indexen és egyéb szakkontár lapokon behülyített népek itt vezetik le a feszültségüket" kezdetű hozzászólásokkal, ehhez te is aktívan hozzájárulsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. mythbuster
2013.09.11. 18:21
Nem vágom mi ez a parasztfelkelés az újlenyomatolvasó miatt... Az Apple egyik biztonsági rétege, mint elhangzott nem lesz tárolva a szerverükön. Arra nem gondoltatok, hogy egy ilyen Márió leemeli a telefonodat és onnantól megvan baxva mert többet föl sem tudja oldani, ha csak nem nyúlja le az újjadat is? Az Apple legújabb biztonsági rendszerével, hiába rakod újra a szoftvert, aktiválásnál kérni fogja az Apple ID -d, annélkül nem enged be, nem tudsz csinálni semmit a készülékkel. Ha ezt a nyomik is megtapasztalják elmegy a kedvük az iPhone lopástól.

Amúgy nem vágom hogy csak az iPhone -n van újlenyomatolvasó? HP stb notebookokon nincs gondolom... De még ha az Apple tárolná is az újlenyomatodat, ami egyébként egy Hash kód, mit csinálna vele? Eladja? Nem. És ha eladja miért jó az másnak? Sokan monszumidióta módon közelítik meg a dolgokat, úgy hogy fogalmuk nincs az egészről, miközben a guggle már azt is tudja milyen alsógatyát hordasz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Simba mythb...
2013.09.11. 18:45
"újlenyomatolvasó" ez fájt.

Egyébként egyetértek mindennel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Asagrim Simba
2013.09.11. 18:55
Én is, bár a nyelvezeten van kifogásolnivaló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. mythbuster Asagr...
2013.09.11. 19:08
Jó, nem volt sok időm csak reagáltam pár commentre így összemosódtak dolgok...

replace_all(újlenyomatolvasó, ujjlenyomat olvasó);

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. AxoPy
2013.09.11. 20:36
@Simba
hatalmas igazság, tisztelet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Bhawk1990
2013.09.11. 22:19
@mythbuster:
A telefont most már nem kikapják a kezedből, hanem a kezeddel együtt viszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. nedvedicio...
2013.09.11. 23:14
Guild wars 2 fut már rajta?
Mert máskülönben nem sok értelmét látom.
Ez olyan, mintha a családi autónkon nem 4, hanem 16 kerék lenne. Értelme ezer...-.-
3GS-em van, minden újabb iphone taszít, egyáltalán nem hoz lázba, röhögök rajta, de vártam az OLCSÓ 5C modellt.
Ez most az az OLCSÓ modell? Ezzek akarnak robbantani az OLCSÓ szektorban?
Hagyjuk a sok rablóbanda dumát az előfizuról meg a hűségszarságról. Ez kő keményen 160ezer pluszos teló lesz. Jah, hogy ez nem olcsó? Akkor most sem veszek iphonet, legalább agyalnom sem kell rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Simba nedve...
2013.09.12. 00:04
Hát LOL én kérek bocsánatot, hogy fejlődni mer a technológia.

Nem lesz olcsó, ez nem az olcsó szifon. C mint Color. Ez egy fiataloknak szánt i5 lényegében. Ne, ne vegyél, mert ebben is fejlettebb vas van, és nincs rá Guild Wars 2.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. nedvedicio...
2013.09.12. 00:37
Úgy látom más sem kajálja meg ezt a kamukiadást/kiadásokat:
http://www.investor.hu/news/20130911-zuhan-az-apple-nyitas-elott.html?utm_source=origo_cimlapbox
http://www.investor.hu/news/elemzesek/20130911-csalodast-keltett-az-apple-bejelentese.html?utm_source=origo_cimlapbox
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. nedvedicio... Simba
2013.09.12. 00:42
Nincs azzal bajom, ha fejlődik a technológia, de ennek nincs értelme. Ez olyan mintha egy autót fejlesztenének, és örülnének neki, hogy most feltaláltak egy kocsit, ami tud az űrben tankolni. Vagy tegyük fel összeraksz/veszel egy 16 magos 16 giga ramos 2*3gb vga-s....gépet simsezni.
Értelme van? Nincs, mert nem használod ki, de kifizeted ha megveszed a gépet(telefont).
Ahelyett, hogy értelmes dolgokban fejlődnének olyan dolgokra verik a nyálukat, amik már rég túl vannak az értelmes felhasználás határán. Szerintem ki fog pukkanni ez a lufi egy idő után és nagy bukás lesz, ahogy az a linkelt cikkekből is látszani készül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. malvoisen
2013.09.12. 01:10
@42-43

Majd nézzük meg, mi lesz akkor, ha megjelennek a cuccok. Se a Wall Street se az investor.hu nem tudja, hogy mi lesz, ha Kína és Japán a kiadás napján megkapja a cuccot.

Az meg, hogy nem csináltak csuklóra szerelhető pattanást, ami gyorsan lemerül (Galaxy Gear), szerintem csak jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. AxoPy
2013.09.12. 01:40
"amik már rég túl vannak az értelmes felhasználás határán"
ez miért nem téma, amikor 8 magos samsung jön ki? ja mert az samsung, tényleg! vagy amikor 5 colos telefon jön ki? ja mert az sem apple, és másnak mindent szabad, de amikor a legnevesebb cég csinálja(legkönnyebb támadni is nyilván emiatt) akkor mindenki hőbörög egy egyébként teljesen elfogadható dolog miatt, amivel most figyelj: TE SEMMIT NEM VESZTESZ még akkor sem, ha iphone-t veszel
na ehhez mit szóltok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. piter
2013.09.12. 05:32
Na mar megint egy nagy semmi!Meghogy 2x erosebb processzor.Ezzel ismerik el hogy eddig egy nagy nullat adtak el az embereknek.Es tovabbra is atverik a hiszekeny apple funokat!Bar az ujlenyomat scenner az tetszik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. nedvedicio...
2013.09.12. 07:25
AxoPy:
Honnan veszed, hogy a 8 magos Samsungról nem ugyanez a véleményem? Honnan veszed, hogy apple-ellenes vagy "más" párti vagyok? Jah, hogy ennyire szűk az értelmezőképességed? Vagy üldözési mániád van? Képzeld annyira nem tetszenek a Samsung telefonok, hogy egy rangsorban azt raknám legutoljára és vennék samsung telót a mostani kínálatból. Annyira nem vagyok samsung ellenes, hogy pl Samsung laptopom van és a barátnőmnek is azt választottam most. Ezt a semmit sem vesztesz dumát sem értem, hogy ne vesztenék!?
Szóval azt szólom hozzá, hogy teljesen összefüggéstelen hsz-t írtál. Lehet direkt. Akkor grat hozzá, sikerült!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Simba nedve...
2013.09.12. 11:08
Félve jegyzem meg a tőzsde mindig így reagál, mert bizonytalanság van. Aztán amikor megjelenik jön a rekord eladás, és szépen rekordokat döntöget a tőzsdén a részvények árfolyama. Pont ezért butasága tőzsde alapján bármilyen terméket megítélni. Ha értenél a tőzsdéhez ezt tudnád, és nem példálóznál ezzel.

piter:
kicsit azért még tanulmányozgasd az 5S-t jó! Egyébként ez egy S mutass nekem egy S modellt ami nagyszerű újításokat tudod hozni az elődmodellhez képest? Ez mindig az előd féltupírozása volt. aki ennek tudatában van, az tudja hogy két évente van érdemi fejlesztés. Ennek ellenére elég jó lett ez az S. A C-t meg hát hagyjuk annak is megvan a maga célközönsége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. C4rt19
2013.09.12. 12:51
@jaszy.peti
iDiot sírok

Kb. 5 éve használok iPhone-t megvettem a simát, amikor megjelent, mert forradalmi volt. 2 év után lecseréltem egy 3gs-re(ami még jelen pillanatban is hibátlanul működik), majd azt megint két év után egy 4s-re. A legutolsó váltást nem is igazán akartam, mert ekkor már úgy voltam vele, hogy annyival nem tud többet, hogy megérje váltani. Mégis megtettem, mert a másik már egy két éves telefon, biztos jobb lesz nekem az új. Az 1 év gari letelte után 2 héttel később teljesen megadta magát, bevittem szervizbe ahol közölték velem, hogy 60 ezer a javítás. Gyorsan el is adtam alkatrésznek.

Ezek alapján nem lehetne azt mondani, hogy húú de alma ellenes vagyok, viszont amit a 4-es 5-ös iPhone képvisel számomra kiábrándító. Az 5 megjelenésekor sírtam a röhögéstől, amikor megláttam a képarányt és "hatalmas" újításokat potom 200 ezerért..

Megint telefonvásárlás előtt állok mert a HTC-m is bekrepált. Ezért gondoltam mielőtt megvenném az SGS4-et megvárom az új iPhone bemutatót. Nagyon sajnáltam, hogy eddig vártam a vásárlással. Valaki írta, hogy nem szabad elvárni nagy újítást az S-től. Annyiban szerintem nagyot téved, hogy egy olyan gyártó, ami évente 1 készüléket dob a piacra az igen is újítson annyit, hogy elkápráztassa a vevőit. Ezzel szemben ott a C egy olcsóbb alkatrészekből készült 5, amit 1 évvel később ugyanannyiért adnak . Csak pislogok, hogyan gondolták ezt. Nem véletlen hozták előre Kínában az értékesítést, mert ott gondolkodás nélkül megveszik az újat, amikor különbség szinte nyista. Ebből látszik, hogy az elbutult fanokra alapozzák az egész értékesítést, akik rám sem néznek más telefonra, mert nekik az alma szent. Nekik üzenem: jobban járnátok,ha szétnéznétek a mobil piacon..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. piter
2013.09.12. 18:04
C4rt19 hasonlo volt velem is!Anno 2g jo kis telefon volt!A 3gs -is.A 4 viszont 12 honap utan a home gomb megadta magat az enyimben!Az asszonyeban meg a media chip
ami 40 rongy korul van!
Vicces volt mert csorgott de se youtube-on nem volt hang sem mashol!Nem azt akarom mondani hogy az apple xar.nem igaz.Jok csak arban a felet sem erik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mythbuster
2013.09.12. 19:25
Nem értem itt egyesek milyen innovációt várnak már, hogy telenyálazzák a cikket... Pár dolog ami az Apple -hez köthető, és mások úgy elmennek mellette, mitha nem az Appletől másolta volna a többi cég: kapacitív kijelző, közelségérzékelő, accelerometer, gyroscope, siri. Mit csinálnál ma kapacitív kijelző nélkül az okostelefonodon? Nincs újítás? Hát az ujjlenyomat olvasó és a 64 bittes asztali processzor mégis mi a f@szom szerinted? Melyik okostelefonban látsz 64 bittes asztali procit? Melyik konkurens oprendszer bírja tovább akkuban? Melyik stabilabb? Melyiket kell csak évente újraindítani? Ja hogy nem létezik ilyen konkurens gépezet...

Nem tudom mit csináltatok az i4 -el, de nekem a 3 éves i4 -m makulátlanul működik. Tavasszal váltok 5S -re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tanulo01
2013.09.12. 20:22
mythbuster
nesze neked kijelző
ujjlenyomat leolvasóhoz: tudom hogy nem írtad hogy ők voltak az elsők, de volt már hamarabb is ujjlo.-s telefon
ha ilyen hardware kell hogy tudjál játszani vagy dolgozni telefonodon akkor hajrá...
akku... az én c7-esem nettezgetés mellet kibírja két napig, írhatnám hogy a galaxy note 2 már kibírt 3 napot rendszeres használat mellet de akkor is belekötnél a szoftverbe amiben részben igazad lehet de a samus haverjaim ahogy látom legalább olyan boldogan elvannak mint az almások
nokia lumia 920 többet bír akkuban és stabil is, szoftverről megint annyit hogy erre legalább nem kell p*csölnöm hogy rátegyek egy zenét 4 mp alatt stb.stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jozsefm
2013.09.12. 20:32
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Simba piter
2013.09.12. 23:50
Kicsit megpróbálhatnál figyelni a helyesírásra, mert alig tudom kibogarászni mit akarsz! És miféle "media chip"-ről beszélsz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim mythb...
2013.09.13. 00:06
Harmadszorra írom le hogy az LG Prada volt az első kapacitív kijelzős telefon.

A tények ferdítése az elvakult rajongás ismérve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. misi444
2013.09.13. 09:44
@mythbuster - 2013-09-12 19:25:49

Attól, hogy a bemutatón "desktop-class"-nak titulálták, szerintem egy ARM alapú megoldásra erős azt mondani, hogy asztali processzor, még ha 64 bites is...

A 64 bit előtt le a kalappal, az tényleg az innováció kategóriába sorolható, meg nyilván ez a jövő, valamint nekem az M7 bevezetése is tetszik benne. Az ujjlenyomat olvasóban viszont az általános tévhit ellenére nem ők voltak az elsők, mint azt mások is írták.

piter - 2013-09-12 18:04:09
"Nem azt akarom mondani hogy az apple xar.nem igaz.Jok csak arban a felet sem erik."

Ezzel maximálisan egyetértek. Jól optimalizált rendszerről beszélünk, tényleg ottvan akkumulátoridőben is, stabil stb. De amennyiért árulják, annyit rohadtul nem ér egyik sem, meg azért vannak érdekes dolgok hardveres és szoftveres téren is...

Azokon pedig, akik szerint mindent az Apple talál ki, és mindenki más róluk másol, én csak nevetni tudok Ugyanazt csinálja mindegyik gyártó ilyen téren, de eddig egyedül az Apple volt arra képes, hogy évente eladja kb. ugyanazt méregdrágán a fanoknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. malvoisen
2013.09.13. 14:34
Maradjunk annyiban, hogy minden annyit ér, amennyit a fogyasztó ad érte. Lehet, hogy neked nem kell, de amíg stabil eladásaik vannak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!