iPon Hírek

Bemutatkozott az Oppo A59

Dátum | 2016. 06. 14.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Oppo ezúttal egy középkategóriás okostelefonnal rukkolt elő, ami a vállalattól megszokott magas minőségi szintet fogja nyújtani, ahogy azt az alábbiakban mindenki látja majd. Az új modell egész egyszerűen csak A59 névre hallgat, de igazából nincs ebben semmi szokatlan az Oppónál, hiszen az A szériába egyre több készülék sorakozik fel, és mindegyiket csak számok jelölik.
Az Oppo friss sikervárományosa viszonylag nagyra nőtt, egy 5,5 hüvelykes megjelenítő tölti ki az előlapját, így jól teljesít majd multimédiás tartalmak fogyasztásánál. Sajnos a felhasznált panelt csak 720p-s, de a kontrasztaránya 1000:1-hez, és szerencsére az IPS technológia gondoskodik arról, hogy egyéb kivetnivalót ne lehessen benne találni. Az előlapot védő üveg 2.5D profilú, ami azért jó hír, mert ennek köszönhetően kényelmesebb lesz kézben tartani. Az Oppo szakemberei egyébként a tervezés során az egész készülék kialakításánál figyeltek a kényelemre, és ebből kifolyólag biztos, hogy jól belesimul majd a phablet a felhasználók tenyerébe. A minőséggel az Oppónál ritkán van probléma, és egészen biztos, hogy itt sem lesz. A 7,38 milliméter vastag okostelefon unibody kialakítású, és cirkóniumot is tartalmazó fémes burkolattal nyerte el a végleges formáját. Az A59 az Android 5.1 operációs rendszerrel érkezik, ami rendkívül szomorú tény. Sajnálatos, hogy az Oppo innovatív gyártó létére, továbbra is azoknak a vállalatoknak a sorát gyarapítja, akik még Lollipoppal a fedélzetén adnak ki új modelleket. Persze sok szoftveres extra (Color OS 3.0) lesz a gépezet tarsolyában, de ezek nem nyújthatnak teljes vigaszt.
A színfalak mögött egy nyolcmagos MediaTek chip mozgatja majd a szálakat az okostelefonban. A viszonylag friss jövevénynek számító MT6750 került a szerkezetbe. Ez a központi chip 1 és 1,5 GHz-es órajelen munkálkodó Cortex-A53 processzormagoknak ad otthont, a grafikus feladatok végrehajtásáért pedig egy Mali-T860 MP2 egység felel benne 520 MHz-en. A rendszernek 3 GB-nyi memória áll majd a rendelkezésére a mobilban, a háttértárat figyelembe véve pedig 32 GB-os hellyel lehet számolni. Mind a RAM, mind pedig a tárhely elég bőséges lett, ilyen tekintetben nem lehet majd panasz a masinára, és van bővítési lehetőség is – 128 GB-os méretig támogatja a memóriakártyákat az A59. A 4G LTE hálózati modem nem hiányozhat az eszköz tarsolyából, és van itt még VoLTE technológia támogatás is. A kapcsolati lehetőségek listáján szerepel még a kétsávos, 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi, A-GPS vevő, Bluetooth 4.1 modul és FM rádió is. Az viszont fájó, hogy az NFC chipről nem esett szó, vagyis ez hiányzik. Dual-SIM támogatású gépről beszélhetünk, ami hibrid módon kezeli a második hálózati kártya helyét, tehát ide jöhet a microSD memória kártya is.
Az A59 kamerarendszerét egy 13 és egy 8 megapixeles egység alkotja. A főkamera fáziseltéréses fókusszal dolgozik majd, ennek köszönhetően a másodperc tört része alatt megtalálja majd a helyes élességet, az apertúra F/2.0-s és van mellette LED-es segédfény is, hogy igazán rossz fényviszonyok mellett is használható maradjon. A szelfikamerát 1.4 mikronos pixelméret és F/2.2-es rekesznyílás jellemzi. Az okostelefon 160 grammot nyom, ez a méretéhez képest nem kirívó. Az A59 elején található egy ujjlenyomat-olvasó is, szóval a biometrikus azonosítási lehetőséget sem veti meg a szerkezet – és ez egy meglehetősen gyors szenzor, ami állítólag 0,22 mp alatt képes azonosítani az illetékes(eke)t. A telefon akkumulátora 3075 mAh-s kapacitást nyújt, ami az átlagosnál egy kicsivel talán jobb üzemidőt fog produkálni, hiszen alapvetően nem egy energiaéhes hardverrel állunk szembe, csak nagy a megjelenítő képátlója. A tervezők nem bonyolították túl a színválasztékot, kétféle aranyban lehet majd lecsapni a gépre, a hagyományos mellett a rózsaarany lesz még választható opció.
Az Oppo A59 nem várat sokat magára, máris elő lehet rendelni a vállalat hivatalos honlapján. Az okostelefon 1800 jüanba kerül, ami átszámítva kb. 275 dolláros összegnek fele meg pillanatnyilag. A forgalmazása és az előrendelt példányok kiszállítása június 18-án kezdődik Kínában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Whysper
2016.06.14. 15:27
Nagoyn tetszenek ezek a készülékeke . nekem csak az a bajom,hogy mint itt vna pl egy Gigabyte telefonom ami nagoyn jó működik ,de ha szervizelni kellene vagy vennem valamit hozzá akkor nincs!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rfj1989 Whysp...
2016.06.14. 16:02
Az oppo azért már kicsit jobban el van terjedve a piacon mint a Gigabyte. De azzal egyetértek, hogy nem kapsz hozzá annyi kiegészítőt meg alkatrészt mint pl egy almás telóhoz vagy Samuhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LGx
2016.06.14. 16:14
ezek a nyomorult designerek nem tudják megerőltetni magukat
tucattelefon hegyek mindenhol. amúgy a belsőség nem lenne olyan rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani Whysp...
2016.06.14. 16:23
Amíg csak kellene, addig igazából pont, hogy nincs gond.

Egyébként az ilyeneknél általában azt szoktam javasolni az embereknek, hogy nézzék meg a fizikai paramétereket, és úgy keressenek népszerű, és hozzá hasonló méretű mobilt. És akkor kapnak rá passzoló tokot (belecsúsztatós), meg ilyesmiket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!