iPon Hírek

Bemutató állomásokkal készül a rajtra az Oculus Rift

Dátum | 2015. 07. 08.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A virtuális valóság, és azon belül is az Oculus Rift egyik nagy problémája, hogy hiába tűnik zseniálisnak a technológia, azt nagyon nehéz megmutatni az embereknek - videón vagy prezentáción keresztül konkrétan lehetetlen, többek között ezért is volt annyira lapos és érdektelen az Oculus E3-as sajtókonferenciája. Palmer Luckey, a cég alapítója elmondta, ezt úgy próbálják áthidalni, hogy a nagyobb üzletláncokban bemutató állomásokat helyeznek majd ki, ahol mindenki kipróbálhatja a VR-élményt az Oculus Riften. "Vagy egy játékshow alkalmával próbálják ki a potenciális vásárlóink, vagy egy barátjuknál, ha ő már megvette, de kell lennie egy harmadik útnak is ezek mellett, és mi azon vagyunk, hogy ezt biztosítsuk." - nyilakozta. Az egyelőre kérdéses, hogy lesznek-e ilyen bemutató állomások Magyarországon is, valamint egyelőre az sem tisztázott, hogy az ilyen állomásokat az Oculus saját emberei felügyelik-e. A probléma ugyanis, hogy a VR esetében számos dolog okozhat problémát, és ronthatja el az első benyomást: akár a lencse nem megfelelő távolsága, vagy éppen egyszerűen csak az, ha valaki összefogdosta előtte, és piszkos. Nemzetközi termék lesz, a rajt azonban bizonytalan. Játékok viszont készülnek. Luckey megerősítette, hogy az Oculus Riftet szeretnék a lehető legtöbb országban elérhetővé tenni, azonban az már nem biztos, hogy mindenhol egyszerre fog megjelenni. A pontosabb megjelenési dátumokról később hallunk majd. A vállalat azonban komolyan fektet játékokba. Az Oculus Studios célja, hogy teljesen vagy részlegesen finanszírozzon különböző partnerstúdiókat, hogy azok meg tudják valósítani ötleteiket a Riftre. Az Oculus által teljesen finanszírozott játékok természetesen exkluzívak is lesznek az eszközre. Brendan Iribe, az Oculus ügyvezetője elmondta, jelenleg kicsivel több, mint 24 játékot finanszíroznak teljesen, köztük olyanokat, mint az Insomniac által készített Edge of Nowhere. Ezen kívül kisebb összegeket fektetnek bizonyos csapatokba, továbbá bejelentettek egy 10 millió dolláros fejlesztési programot is, melyeket a kisebb, független fejlesztők között dobálnak majd szét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Merwenus
2015.07.08. 12:37
" Az Oculus által teljesen finanszírozott játékok természetesen exkluzívak is lesznek az eszközre. "

Ezt hogy? Kb mintha CSAK samsung monitoron futna a játék, és BenQ-val nem....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Tommy7
2015.07.08. 12:53
Jópofa ez az Okolusz Lift, 1-2 féle játékkel kipróbálnám, de véleményem szerint ez hááát ha mondhatom bukott dolog, mert brutális gépigénye van neki ha jól tudom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.07.08. 12:53
istenem, ezt a rohadt exkluzivitást már... nem elég, hogy a nyamvadt konzolokon ezzel szivatják az embereket, nem, minden újonnan megjelenő dologban is ki kell cseszni az egyszeri vásárlóval...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. corzi FaL
2015.07.08. 13:20
Hat nem tudom, de ha mar teljesen ok fizetik akkor ez kb olyan alap dolog. Nem az a celjuk, hogy jo jatekot csinaljanak hanem olyat amivel a sajat keszulekuket eladjak es azon fut tokeletesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.07.08. 13:24
"NVIDIA GTX 970 / AMD 290 equivalent or greater
Intel i5-4590 equivalent or greater
8GB+ RAM
Compatible HDMI 1.3 video output
2x USB 3.0 ports
Windows 7 SP1 or newer " ez azer jovore egy kozepkategorias konfig lesz kb h ha azt nezem pl a 290 ara mar nem is veszes. Most nem a majdnem 30%-os magyar afa-val gondolkodok, hanem egy nyugatival nyugati fizetes melle. Soha nem mi vagyunk a celkozonseg akiknek ezt elakarjak adni, hanem Nyugat Europa es Amerika es az a ketto egyutt tobb 100millio fos vasarloi bazis aminek eleg 10millio darabot eladni hogy sikeresnek legyen konyvelve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. predike07
2015.07.08. 13:36
Jó dolognak tartom ezt a riftet és ha minden jól megy igényt is tartok majd rá. DE én a játékkal játszani szeretnék és nem egy sisakkal a fejemen bámulni jobbra balra a gyönyörű tájat és az effekteket.
Ha bámészkodni van kedvem kimegy a házból ha játszani akarok leülök gép elé és játszok.
Szóval remélem ez a virtuális dolog nem megy rá a játékok minőségére és ezelalatt a játékélményt és tartlamat értem mert mindenek feltt áll egy játéknál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MastR
2015.07.08. 15:09
Én egy boxolós játéknak nagyon tudnék örülni riftre, meg kéne szabadulnom pár kilótól
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim MastR
2015.07.08. 15:28
Ultra realism: haptikus visszacsatolással!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!