iPon Hírek

Bemutatta első Android Wear rendszerű karóráját a Polar

Dátum | 2016. 08. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Polar a Garminhoz hasonlóan sportolóknak gyárt viselhető kiegészítőket és egyéb eszközöket. A vállalat eddig igazán sokoldalú okosórával nem rukkolt elő, most viszont ezt a „tartozását” is lerótta a vásárlók felé. Bemutatta első olyan okosóráját a vállalat, amin az Android Wear operációs rendszer teljesít szolgálatot.
Az M600 esetében a Polar nem tért el a megszokott recepttől a tervezés során, ez az okosóra éppen olyan sportos maradt, mint a vállalat korábbi karórái. Sőt mi több, futólag rápillantva még akár össze is lehet keverni más Polar termékkel, így például a V800-zal. Az újdonság egy érintőkijelzőnek ad otthont, az oldalán nem is lehet gombokkal összefutni – az elején viszont van egy billentyű, ez az edzések alatti gyors kezelést hivatott lehetővé tenni. A megjelenítő mindössze 1,3 hüvelykes, négyzetes formátumú és 240 x 240 pixeles a felbontása; a 260 PPI-s panel transzmisszív TFT technológiát használ, ami azt jelenti, hogy kiválóan tudja hasznosítani a napfényt, jól olvasható lesz rajta minden információ intenzív napsütésben is. Az előlap Gorilla Glass 3 üveg védelme alatt áll, ennek megfelelően jól bírja majd a gyűrődést. És ha már a strapabíróságnál tartunk, akkor érdemes arról is beszámolni itt, hogy az M600 IPx8 védettséget élvez, és egészen 10 méteres mélységig bírja a rá nehezedő víz nyomását. Ennek megfelelően akár az úszás idejére is magával viheti a felhasználó, ám nagyobb mélységek meghódítása előtt már le kell venni.
A MediaTek direkt viselhető kiegészítőkbe tervezett platformját alkalmazza a Polar az M600 okosóra esetében. A készülékben egészen pontosan az MT2601 központi chip fedezhető fel, ami két darab 1,2 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A7 processzormagot vonultat fel egy Mali-400 grafikus feldolgozó egység mellett. A rendszernek 512 MB-nyi memóriával kell gazdálkodnia, a háttértár pedig 4 GB-os méretet öltött. Ezek átlagos paraméterek az Android Wear operációs rendszer mellett, ami azt vetíti előre, hogy a teljesítmény általában rendben lesz. Az okosóra rendelkezik GPS vevővel, ami ráadásul a GLONASS műholdakat is képes lesz mozgósítani a lehető legpontosabb adatok megállapítása érdekében. Ennek köszönhetően a készülék képes lesz meghatározni a tempót, a megtett távot és még a bejárt útvonalat is okostelefon nélkül. Persze az M600-ban megvannak az alapvetőbb szenzorok is, szóval akad itt például giroszkóp és gyorsulásmérő is.
Mivel sportolóknak szánt termékről van szó, nem meglepő módon egy pulzusmérő is került a fedélzetre. Az M600 beépített modulja összesen 6 LED-et használ a méréshez, így aránylag pontos eredményt tud majd felmutatni – eddig elég pontatlanok voltak az ilyen típusú pulzusmérők, kíváncsian várjuk, hogy itt mi lesz a helyzet egy mellkas pánthoz mérten. Az óra rendelkezik Bluetooth 4.2 modullal és van benne WLAN is, ami a 802.11 a/d/g/n előírásoknak felel meg. A szilikon szíjjal ellátott eszköz 45 x 36 x 13 milliméteres térfogatú, és 63 grammos tömeggel büszkélkedhet. Sajnos az üzemidő tekintetében itt sem érdemes többet várni, mint a legtöbb Android Weart futtató okosóra esetében, ez azt jelenti, hogy átlagos használattal (napi 8 óra testmozgás, de ebbe minden beleszámít) előre láthatólag nagyjából kettő napig fogja bírni. Elvileg egy 500 mAh-s telep lapul a hátoldala alatt.
A Polar M600 várhatóan még a harmadik negyedév vége előtt kereskedelmi forgalomba kerül majd, vagyis legkésőbb szeptemberben a boltok polcain fog landolni. Az Android Wear futtató okosóráért nem kevesebb mint 330 dollárt kell majd kifizetni az Egyesült Államokban, ami eleve nem egy kedvező ár, és mire Európába ér a masina, ennél csak még drágább lesz: az öreg kontinensen már 350 eurós összegbe fog fájni. Örömteli, hogy a Polar is elmozdult ebbe az irányba, az viszont szomorú, hogy az árazáson elúszhat az egész próbálkozás.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Ross
2016.08.11. 09:54
Inkább az a szomorú, hogy a szerző azt sem tudja miről írja a cikket. Ez egy sportóra, nem a mezei okosórák árához kellene viszonyítani. Egy színes kijelzős, gps-es, wifi-s, beépített pulzusmérős sportóráért nagyjából ennyit szoktak elkérni, ha nem többet, mert még nincs olyan nagy választék azokból, amikben ez mind megvan.
Meg "próbálkozás"? A Polar nem most kezdte a sportórák gyártását...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DemonDani Ross
2016.08.11. 11:45
Hajszálpontosan ugyanazt tudja, mint bármelyik okosóra.

Annyi a különbség, hogy ez sportosabb kialakításban önti testbe tök ugyanazt a lehetőséget, mint amit a többi is nyújt.

Tehát azért kell többet fizetni érte, mert nem fémből, hanem szilikonból van? Aláírom, hogy kellemesebb viseletet biztosít, de azért érezhető a dologban az irónia.

A Polar sportolóknak akarja eladni, sportosnak is tervezte, de ettől még pont olyan a funkcionalitása, mint bármelyik GPS-es, pulzusmérős okosórának, amiből azért hála az égnek akad már nem egy a piacon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim Demon...
2016.08.11. 12:15
Tehát még a pulzusmérés sem folyamatos, annak ellenére, hogy sportolóknak készült?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani Asagr...
2016.08.11. 19:41
Így igaz.

Legalábbis a pulzusmérő kapcsán egy szó sem esik ilyesmiről. Tehát azt kell feltételezni, hogy nincs benne ilyen funkció.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ross
2016.08.11. 21:06
Látom nem tudsz leszakadni az okosóráról.
Akkor még egyszer írom, hogy ez nem okosóra, hanem sportóra okosóra funkciókkal kiegészítve. A Polar nem okosórákat gyárt, hanem sportórákat, mindig is azokat gyártott. Attól még tudhatja ugyanazt, mint egy okosóra, de az elsődleges funkciója az, hogy sportóra.

Sorolj már fel légy szíves 3 másik órát, amiben beépített, optikai (nem mellkaspántos!!) pulzusmérés van, színes kijelzővel, gps-szel, wifivel, és olcsóbbak, mint ez! Nagyon várom...

Neked tényleg fogalmad sincs miket írkálsz. Ha már arra sem tudod venni a fáradtságot, hogy a gyártó oldalát megnézd, akkor inkább ne írj másoknak fals infókat.
Bár gondolom az, hogy heart-rate based training nem sokat mond, ugye?
Egyszóval VAN benne folyamatos pulzusmérés, addig mérheted vele, ameddig le nem merül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!