iPon Hírek

Bemutatták a The Witcher 2-t!!

Dátum | 2009. 09. 18.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A CD Projekt feje, Marcin Iwinski lerántotta a leplet a The Witcher 2: Assassins of Kings-ről. Bemutatta a játék alfa verzióját egy szupertitkos demonstrációs videó keretében, ami természetesen már fent is van a YouTube-on.

A játék első részének PC-s változatából körülbelül 1.2 millió példány kelt el, ez után az alfa videó után viszont mi már most biztosak vagyunk benne, hogy legalább ennyi el fog fogyni a második részből is. Újra bebújhatunk tehát a legendás witcher, Geralt bőrébe, csak ezúttal még szebb lesz a grafika és átdolgozzák a dialógus rendszert is (ami szerintünk nem volt rossz az elsőben sem).

A látványhoz ezúttal hozzájárul majd a HAVOK fizikai motor is, aminek az ATI-s tábor örülhet majd a legjobban, mert ugye ők a PhysX-ből nem igazán profitálnának. A játék motorján eszközölt változtatásoknak köszönhetően Ziemak szerint a Witcher 2-vel a valaha volt egyik legrealisztikusabb környezetben játszódó RPG-t kaphatjuk majd a kezünk közé.

Rátérve a dialógus rendszerre, az új részben a dinamikus kamerahasználatnak köszönhetően olyan érzésünk lehet majd, mintha egy interaktív mozifilmbe csöppennénk bele a beszélgetések folyamán (erre példa a prosti lepattintása a videóban).

Ami igazán lenyűgöző még, az az új AI: zajlik az élet, a világ szinte életre kel körülöttünk. Nézzük csak meg az emberek reakcióját a hordók szétzúzása után! A harcrendszer szintén átment néhány változáson, a befejező ütések ha lehet még dinamikusabbak és látványosabbak mint eddig. Itt villant igazán a HAVOK is, a képek magukért beszélnek.

A QTE-k (QuickTime Event) bevezetése tovább fokozza a hangulatot, erre a bérgyilkos boss harc a legjobb példa a bemutató végén.

A megjelenés dátumáról vagy a platformokról egyelőre még nem tudni semmit, mint ahogy az első rész konzolos verziójáról sem. A Rise of the White Wolf fejlesztést az idén sajnálatos módon határozatlan időre felfüggesztettek, reméljük, még van remény arra, hogy kiadják. Ha már kiadó, akkor tény, hogy még annak a kilétét sem fedték fel. Az első részt az Atari hozta el nekünk, de a konzolverziós összekülönbözést követően valószínűtlen, hogy velük egyeznének meg a második résszel kapcsolatosan.

            Jó lett Geralt új frizurája is. =) Egyetlen dolog érthetetlen: Elküldte az örömlányt! :)

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. frail007
2009.09.18. 15:40
VISSZA A HIRHEZ

Remek hírek^^
Már nagyon várjuk(Y)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. thspo
2009.09.18. 16:26
"aminek az ATI-s tábor örülhet majd a legjobban" meg az akinek Corei7-e van (lásd a red faction guerrilla esetét...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. thspo
2009.09.18. 17:37
oliba Te játszottál a Red Faction Guerrilla-val? Az egy dolog h elvileg a cpu-ról veszi le a terhet, ha az a gyakorlatban nem valósul meg... Nekem nem olyan gyenge procim van, de a RFG-ban egy-egy nagyobb robbanáskor, épületek összeomlásakor stb... olyan szépen esett le 10 alá az FPS érték h szép volt látni... Az más kérdés hogy a The Witcher 2-ben valószínűleg nem a rombolásra fogják fektetni a hangsúlyt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. horvathimr...
2009.09.18. 18:09
én végigtoltam a RFG-t, minden maxon volt, és dx10-ben 1440x900-ban a leghevesebb robbanásokkor sem ment 25 alá az fps (e8500@3,6;hd4850 512mb).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Vardar
2009.09.18. 20:20
thspo, te mivel vitted végig?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Mifee
2009.09.22. 07:52
jó lesz várom nagyon...remélem lesz benne magyar szinkron is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!