iPon Hírek

Benézte az APEH, tévedésből listán a világcég

Dátum | 2009. 12. 22.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az öt évvel ezelőtt 39 forint hátralékkal kezdődő ügy október végén, az időközben több mint 10 ezer forintra emelkedett tartozás megfizetésével lezárult, de a nyugdíjpénztár téves címre küldte az értesítést a végrehajtó hatóságnak a tartozás rendezéséről. Ezért került a cég két hétre az APEH nyilvános végrehajtási listájára.

Az évi közel hétmilliárd forint forgalmú cég pénzügyi szakértői vizsgálják az okozott kárt, és annak mértéke alapján döntenek a szükséges jogi lépésekről.

Néhány beszállító az adóslistára hivatkozva felfüggesztette a szállítást, így értesült a Sonepar ügyvezető igazgatója, Muhari Márton az ügyről. Az ügyvezető az MTI kérdésére elmondta, hogy - különös tekintettel az eddigi enyhe télre - az év utolsó időszakában hajráznak az építtetők, és az éves forgalom 16-18 százalékát is elérheti az utolsó negyedévben a havi forgalom. Hozzátette: elsősorban nagy nemzetközi beszállítók nem szállították ki a megrendelt árut az adóslista miatt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. JamesBond
2009.12.22. 12:37
sokat nem tudtunk meg, de hála az istennek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mihaly.her...
2009.12.22. 13:27
Most mi van???? Melyik cégről van szó????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. horvathimr...
2009.12.22. 14:01
valószínűleg a sonepar-ról. egyszer volt alkalmam a főkönyvelőjükkel beszélni (ugyanis én is könyvelő vagyok, egyeztetés céljából).

de hogy világcég? az audi világcég, de a sonepar? hát nem is tudom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!