iPon Hírek

Bennfentes kereskedéssel vádolják a Ubisoft vezetőségét

Dátum | 2016. 11. 16.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A francia tőzsdepiacot szabályozó Autorité des marchés financiers (AMF) a mai napon vizsgálatot kezdeményezett a Ubisoft Montreal vezérigazgatója, Yannis Mallatt és további három, egyelőre meg nem nevezett Ubisoft-fejes ellen, a hatóság ugyanis azt gyanítja, hogy bizonyos információk tudatában éppen a "megfelelő" pillanatban adtak túl egy rakás részvényen. Vagyis bennfentes kereskedés történt. Az ügy még 2013-ban zajlott le. A Ubisoft ugyanis 2013. október 15-én jelentette be, hogy mind a Watch Dogs, mind pedig a The Crew megjelenése át fog csúszni 2014-re, ennek következtében pedig a kiadó papírjainak értéke azonnal 25%-ot esett. Ezt megelőzően pár héttel azonban Mallatt és három másik vezetőségi tag jelentős mennyiségű részvényt értékesített. Az AMF azt állítja, hogy Mallatt és a többiek ekkor már tudtak a tényről, hogy a Ubisoft hamarosan bejelenti két nagy játékának csúszását, és mivel a kiadó központja Franciaországban, Párizsban van, így a helyi hatóságnak kell elkezdenie a vizsgálatot. A Ubisoft hivatalos közleményben elismerte, hogy tényleg elindult a vizsgálat a fent leírt ügyben, azonban a cég tagadja, hogy Yannis Mallatt, vagy a cég bármelyik másik vezetőségi tagja vagy alkalmazottja előre megfontolt szándékkal cselekedett volna így. Yves Guillemot, a Ubisoft alapítója és vezérigazgatója a közleményben leírja, tökéletesen hisz a megkérdőjelezett emberek ártatlanságában, és abszolút támogatásáról biztosította őket az ügyben.
Yannis Mallatt, a Ubisoft Montreal vezetője
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Flegeton
2016.11.16. 09:32
Persze tudták, hogy meg fog jelenni a watch dogs 2... és esni fognak a részvények.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rini
2016.11.16. 09:54
Teljesen mindegy mert úgysem fogják tudni bizonyítani a bennfentes kereskedést ellenük. Ahhoz szükséges lenne megfelelő bizonyíték és nem csak ilyen időpontegyezés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nlght84 rini
2016.11.16. 18:17
Gondolom nem csinálnának segget a szájukból az ügyészek, ha nem lenne tanúvallomások fejlesztőktől + mailek a kezükben. Elég egy dühös volt alkalmazott 2013-ból h borítsa a bilit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!