iPon Hírek

Beolvasztja a Live Labs-et a Bingbe a Microsoft

Dátum | 2010. 10. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Felmondott Gary Flake, a Live Labs vezetője; a gárda többi tagját a Microsoft átirányította a Binghez. Az egyelőre nem teljesen tiszta, hogy az átszervezést Flake felmondása váltotta-e ki, vagy hogy Flake az átszervezés miatt mondott-e fel.

Mindenesetre a már csak 70 körüli lélekszámú csapat (közel kétszer ennyivel, kb. 130-cal indultak annak idején) mostantól - a saját szavaikkal élve - "közvetlenebb szerepet fog játszani a Bing fejlesztésében" (főként a felhasználói élmény, a vizualizáció és a vizuális keresés terén). Az átszervezés részleteit még ebben a hónapban kidolgozzák (erre az időre még Flake is marad, hogy segítsen levezényelni a dolgokat).

Flake négy éve igazolt át a Microsofthoz a Yahoo-tól, ahol előzőleg ő alapította a Yahoo Research Labs-et, valamint más kutatási-fejlesztési vezetői és koordinálói feladatokat látott el. A Live Labs eddig is sok mindennel hozzájárult a Bing fejlesztéséhez, így az összeolvasztás végső soron logikusnak mondható.

A Microsoft előzőleg számos hasonló labort is alapított annak érdekében, hogy mihamarabb piacra dobhassa az új fejlesztéseit, és hogy ezzel is bizonyíthassa, hogy ők bizony nem követnek másokat, hanem valóban maguk dolgozzák ki a saját újdonságaikat. Ezek közül ma már leginkább csak az Office Labs-ről lehet hallani, ami a jelek szerint továbbra is jól működik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. axe
2010.10.12. 21:38
bing alapjaiban hulladék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!