iPon Hírek

Beszélget és táncol a Sony vezeték nélküli hangszórója

Dátum | 2015. 06. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Sony az Xperia Z3+ okostelefon után most egy olyan kiegészítővel rukkolt elő, ami remek társ lehet egy felsőkategóriás okostelefon mellé is. Egy hordozható hangszóróval ismerkedhetünk meg az alábbiakban, ami meglehetősen komplex lett a maga nemében.
Az apróság pihenő állapotban nem tűnik különlegesnek, egy sima gömb alakú hangszórónak látszik. Amikor viszont bekapcsol, hirtelen egészen szórakoztatóvá és színessé válik. A sztereó hangszórók kiemelkednek a tetején, a beépített RGB LED-eknek köszönhetően színjátékba kezd, és ha kell még mozgásba is lendül, hiszen az aljára apró kerekek is kerültek, amik alkalmassá teszik a helyváltoztatásra. A Smart Bluetooth Speaker BSP60 nem véletlenül kapta a "smart", vagyis okos jelzőt. A készülék egymagában betölti egy zenelejátszó, egy ébresztő, valamint egy digitális naptár szerepét.
A Sony BSP60 reggel nem csak felkelti a felhasználóját, hanem egy kicsit gépies női hangon rengeteg információval látja el az ébredés után. Az kütyü felolvassa az aktuális dátumot és elmondja, hogy milyen időjárásra lehet számítani aznap. Az újdonság Bluetooth kapcsolattal csatlakozik az okostelefonhoz, és onnan szerzi be a számára éppen szükséges adatokat. Az irányítását hangvezérléssel oldották meg a szakemberek; csak négy gomb van rajta, amiből kettő a hangerő beállítására szolgál, egy a mikrofont aktiválja, az utolsó pedig dinamikusan változik a körülményektől függően. Aktiválni az „OK, Speaker” kulcsszavakkal lehet, innentől várja a hangutasításokat. A zenelejátszás elindításához például elegendő kimondani a „Play” szót, majd a kívánt zene címét, és a BSP60 azonnal kikeresi a telefonról a kért számot. Külön érdekesség, hogy ilyenkor az apró kerekeit felhasználva akár el is kezdhet ritmusra mozogni, tehát lényegében táncra perdül, ezzel is fokozva esetleg egy házibuli hangulatát. (Ilyenkor mindenképpen kell neki elég helyet hagyni, és muszáj odafigyelni arra, hogy nehogy véletlenül leguruljon a helyéről, miközben átjárja testét a ritmus.)
A szerkezet eléri az értesítéseket, a naptárat, a telefonkönyvet és az üzeneteket is. Minden szükséges dolgot fel tud olvasni, akár még a legutóbbi e-maileket is, ha a felhasználó úgy kívánja. A BSP60-ról beszélgetések kezdeményezhetőek, és persze szól, mikor egy bejövő hívás fut be. A telefonbeszélgetések lebonyolítása alkalmával is lehet rá számítani, a fogadást követően ezek természetesen a hangszórón keresztül azonnal ki lesznek hangosítva. No, de honnan derül ki, hogy ki hív, mikor nincs a közelben a telefon? Az eszköz a kicsi kijelzőjén minden információt feltüntet, illetve valószínűleg fel is tudja olvasni a hívó fél adatait, bár erre a Sony sajtóanyaga nem tért ki.
Az aranyos hangszóró amilyen kicsi, olyan nehéz, hiszen a 10 centis átmérőjéhez 349 grammos tömeg társul. A beépített hangkeltők összteljesítménye 2,5 watt, szóval hangorkánra nem érdemes számítani, viszont egy kisebb szobában azért jó hangulatot tud majd teremteni. A Bluetooth modul mellett van benne egy NFC chip is, ami a társításkor fog szerepet játszani. Valószínűleg bármilyen okostelefonnal lehet használni, de az Android 4.4 (KitKat) kikötésnek meg kell felelnie – illetve támogatnia kell a Bluetooth A2DP-t is, de ez már minden mobilban alapfelszereltség. Kezdetben csak angol, francia, német, olasz, japán és spanyol nyelvekkel boldogul, de ez a kör még bővülhet. Arról sajnos nem esett szó, hogy mekkora akkumulátor került bele, és mégis meddig lehet majd használni egy feltöltést követően.
A Smart Bluetooth Speaker BSP60 szállítása még ebben a hónapban megkezdődik, előrendeléseket pedig már most is felvesznek rá Európa-szerte. Nem olcsó a szórakoztató hangszóró, ugyanis nem kevesebb mint 300 eurót kell érte leszurkolni, szóval az sem kizárt, hogy itthon már hat számjegyű összeget kérnek érte.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Tibike1993
2015.06.10. 09:16
Aranyos kis kütyü, bár 100 ezret nem érne meg nekem. Természetesen ha nem számítana a pénz, nem foglalkoznék az árával. Az lenne a jó buli, ha a szolgáltatók ilyeneket adnának ajándékba egy sony flagshipekhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. matyi009
2015.06.10. 09:24
Majdnem elkezdtem csodálkozni hogy wtf de aztán rájöttem hogy japánok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.10. 10:02
ja, már csak a csápok hiámnyoznak, de lehet egy rejtett nyílásból még azok is előkerülhetnek a buli hevében
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DemonDani FaL
2015.06.10. 10:36
Majd a buli utáni takarításban, mikor segít összeszedni az üvegeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Oki12
2015.06.10. 12:26
Volt valami hasonló marhasága már a Sony-nak, csak nem tudom mi volt annak a neve. (Közben megtaláltam, Sony Rolly)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. SuhiTomi
2015.06.10. 14:18
Én ezt egy Seagal filmben tudom elképzelni, hogy beindul pont amikor a rosszfiúk belépnek a szobába és amíg a figyelmük elterelődik kapnak egy-egy sallert az Aikido mestertől
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Magrathea
2015.06.10. 16:03
Cukiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! (Ez a szigorúan szakmai véleményem.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani Magra...
2015.06.10. 17:37
Kifejtenéd?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim Magra...
2015.06.10. 20:34
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Busterftw
2015.06.10. 22:15
Az lenne a jo ha el lehetne nevezni, es ha mondod a nevet akkor figyelne mit akarsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!