iPon Hírek

Beszélnek az Activision elleni perről a kirúgott Infinity Ward-alapítók

Dátum | 2012. 05. 25.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az utóbbi időben főleg az Activision hangját hallottuk a közte, és az Infinity Ward egykori alapítói között zajló perrel kapcsolatban. Most azonban Vince Zampella, Jason West és az ügyvédjük, Robert M. Schwartz több lapnak is nyilatkoztak, hogy tisztázzanak néhány dolgot, illetve elmondják az ő nézőpontjukat. Schwartz emberi nyelven magyarázta el, tulajdonképpen miért is zajlik a per, bár valószínűleg ez sokaknak nem lesz újdonság: az Activision azért pereli Westet és Zampellát, mert azt állítják, jelentős bevételtől estek el azzal, hogy az alapítók már nem dolgoztak az Modern Warfare 3-on. A két úriember pedig azzal vádolja a kiadót, hogy az ok nélkül bontotta fel a szerződésüket, és így elkerülte a bónuszok kifizetését.

West és Zampella elmondása szerint egy hónappal az eltávolításuk előtt, és néhány hónappal azt megelőzően, hogy lejárt volna a szerződésük az Activisionnel, már aktívan tárgyaltak a kiadóval az új szerződésekről. Ebben lemondtak volna arról a jogukról, hogy más játékot készíthessenek a Modern Warfare 3 helyett / mellett, de azt kérték az Activisiontől, hogy felvehessenek 10 embert az Infinity Wardtól a saját, független stúdiójukba.

Ebben az időben kereste meg az Electronic Arts az Infinity Ward ügyvédjét, valamint ügynökeit azzal kapcsolatban, hogy érdekelné-e őket egy ajánlat. West és Zampella ezt elutasította, hiszen éppen aktívan tárgyaltak, és próbálták megoldani a helyzetet az Activisionnel. Azt valószínűleg nem tudták, hogy Bobby Kotick utasítására ekkor már a cég technikai vezetője betört az e-mail fiókjaikba, hogy sáros dolgokat ásson elő a duóval kapcsolatban.

Az ügyvéd elmondása szerint West és Zampella összetört, amikor megtudták, hogy az Activision végleg eltávolította őket, és mindent újra kell kezdeniük a nulláról. Schwartz azt állítja, Bobby Kotick már egy évvel korábban eltervezte, hogy megszabadul a két alapítótól, és sosem akarta tiszteletben tartani az eredeti szerződést.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. hmisi
2012.05.25. 17:57
Simán eltudom képzelni, hogy igaz amit nyilatkoznak. Ez a bevétel miatti perelés meg már tök nevetséges és szánalmas dolog Kotticktól. Pénzéhes barom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bestyen
2012.05.25. 19:23
Ihrn, én is. Mondjuk már annó biztos voltam abban, hogy az Activision volt a ludas és nem az IW vezetők.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. blackconve...
2012.05.25. 19:51
Érdekes, hogy még egy ennyi pénzzel rendelkező ember is mint kotick (szándékosan kisbetűvel) ilyen kicsinyes dolgokhoz folyamodik, és így kezeli a saját alkalmazottait. Nem ez az első ilyen ügye és valószínűleg nem is ez volt az utolsó. Ő a játékipar rákfenéje.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kispok98
2012.05.25. 23:07
Ez most komoly?
hát akkor búcsúztam tőled Call of Duty .Kedvenc játékaim egyike vótál
Az IW volt a CoD alapítóatja , (ha jól tudom) és nem az Activision. ők csak kiadták. Ha nincs benne az IW keze a CoD-ban akkor az nem lesz az igazi (pl. World at War , és a Black Ops. nincs velük baj , csak nem hozzák a Cod 1 meg a 2 hatását)
Ezek után ******-ják a codot. Sajna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bestyen
2012.05.26. 00:40
kispok98: Már az MW3 is csak részben volt IW-s és az is csak úgy, hogy a kirúgott vezetők és az eredeti csapat nagy része nálkül. Mert ez már az MW2 megjelenése után kezdődött valamivel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. homeware
2012.05.27. 23:18
Rühellem a pénzéhes kiadókat. Miattuk nem tud sokszor fejlődni az ipar. De sajnos sok lelkes, gyakran jó ötletekkel rendelkező fejlesztő van, akik a kiadók nélkül nem tudnának sok emberhez eljutni, mert marha sokat számít, ha jól van valami reklámozva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lacroix
2012.05.28. 18:51
Kiadók arra jók, hogy lenyúlják más munkájának hasznát azzal a címszóval, hogy segítenek a terjesztésben. Ezért pártolom a kickstarter-es kezdeményezéseket... (carmageddon, wasteland)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!