iPon Hírek

Beszivárog a Skype az előtelepített Windows-okba

Dátum | 2012. 05. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A ZDnet információi szerint a Microsoft OEM előtelepítő csomag (OEM Preinstallation KIT) formájában már elérhetővé tette a partnerek számára a Skype telepítőjét, így az új, előtelepített Windows 7-es operációs rendszert tartalmazó konfigurációkon jó eséllyel találkozhatunk majd a nagyjából egy éve felvásárolt VoIP alkalmazással.

Érdekesség, hogy a Microsoft szoftvermérnökei nem a legfrissebb, 5.9-es verziószámú, hanem a régebbi, 5.8-as verziószámot viselő Skype kiadást pakolták bele az említett csomagba, ami kifejezetten Windows 7-hez készült. Az OEM partnerek számára egyébként több alkalmazás is elérhető, amelyek automatikusan felkerülhetnek az előtelepített operációs rendszert tartalmazó PC-kre – persze csak azok az alkalmazások, amiket az adott PC gyártója szeretne biztosítani vásárlóinak.


Tény persze az is, hogy a Skype nem először kaphat helyet Microsoft termékben, ugyanis korábban már az alkalmazás Windows Phone-ra írt változata is elérhetővé vált, ami bizony kapott hideget-meleget a felhasználóktól, illetve a tesztelőktől, ugyanis a Windows Phone-os kiadás funkciók tekintetében sajnos kevésbé ütőképes, mint Androidra és iOS-re írt társai. A Microsoft ezt a csorbát várhatóan a Skype Windows Phone 8-ra írt kiadásával fogja majd kiköszörülni.

Korábban, amikor a Skype felvásárlásáról megérkeztek az első hírek, még arról olvashattunk, hogy a Microsoft minden lehetséges platformba, illetve szoftverbe beintegrálja majd az új szerzeményt, ám eddig a VoIP alkalmazás valahogy mégsem hódította a Microsoft alkalmazásait. A Skype OPK érkezésével lehet, hogy végre megtörik a jég. A csomag egyébként számos egyéb nyelv mellett magyarul is elérhető. Az alkalmazás letöltése regisztrációhoz kötött.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. hunmyke
2012.05.31. 19:29
A telepítőt eddig is beszivárogtatták laptopokra előtelepített Win7-ekbe. Legalábbis Lenovo, Acer gépeknél tapasztaltam ezeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!