iPon Hírek

Beszivárogna a Google az amerikai kormányba?

Dátum | 2008. 10. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

No nem összeesküvésekre kell gondolni, csak egy bizonyos "Vezető technológiai tisztviselő" nevezetű pozícióra, amit Barack Obama hozna létre majd az amerikai kormányban megválasztása esetén - és amit akár Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója is betölthetne.

Schmidt eleve is Obamát támogatja, jövő héten pedig kampányolni is fog neki - saját elmondása szerint "személyes szimpátiából", bár tény, hogy Obama megválasztása több szempontból is jól jönne a Google-nak üzletileg (Obama nagy híve mind a technológiai fejlesztéseknek általában, mind pedig a netsemlegességnek is, ami a Google számára különösen fontos - annál is inkább, hogy az amerikai Kongresszus jelenleg is netsemlegesség-ellenes intézkedéseket fontolgat).

A Google - Schmidt elmondása szerint - hivatalosan semleges ugyan, de ahogy Schmidt maga is "egyénileg" akciózik, úgy a munkatársai sincsenek eltiltva ettől, az eredmény pedig igen szép: augusztus 31-ig bezárólag Google-munkatársak Obama kampányára összesen közel félmillió dollárt adományoztak, míg McCain-ére mindössze $20.600-at.

Bár egy alkalommal kereken nekiszegezték a kérdést Schmidtnek, hogy tervez-e belépni a politika mezejére, ő pedig kereken azt mondta, "Dehogyis!", mégis többen vélik úgy, hogy mire eljön az idő, nem kizárt, hogy meggondolja magát. Tény, hogy több, mint alkalmas ember lenne a posztra... meglátjuk, mit hoz a jövő.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások