iPon Hírek

Bethesda: A Wii U nem támogatja a játékainkat

Dátum | 2012. 09. 07.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Wii U jelenlegi állapotában összeférhetetlen a Bethesda címeivel, panaszolta Pete Hines egy interjúban. Hines rámutatott annak veszélyeire is, mikor fejest ugrunk egy új konzolgenerációba, anélkül, hogy látnánk a hardver végleges formáját megjelenéskor. Ahogyan a Wii sem, az új Wii U sem támogatja majd azokat a formátumokat, amikben a kiadványaik érkeznek.


Ami pedig az újgeneráció égető hiányát illeti, Hines nem ragadtatta el magát: "Nem hinném, hogy a jelen generáció visszatartana minket. Még mindig sok mindent ki tudunk belőle hozni vizuálisan, technikailag és történetmesélési szempontból is. Ráadásul hatalmas meglévő játékostáboruk van már."

Az új konzolokra való fejlesztésről annyit mondott, hogy a stúdiók mozgó technikai célpontot próbálnak elcsípni, mivel a vasak most épülnek. "Az új gép nem csak egyszerűen feltűnik egy évvel a megjelenés előtt és nem néz ki pontosan úgy, mint majd eljövetelekor."

"Halad és iterációkon megy keresztül az út folyamán. Egy ilyet hozzáilleszteni egy készülőben levő játékhoz, elég trükkös. Ez pedig egy kockázati tényező. A másik pedig az, hogy nulla játékosbázissal indít. Ha kijön a játék, néhány ember megveszi, de közel sem annyi, mint egy jelengenerációs címet. Szóval megosztott közönséget kapsz."

Most van tehát az az időszak, amikor a legnehezebb kérdések jönnek: Jelen vagy következő generáció? Netán mindkettő? Hány ember váltott az új generációra? Hogyan oldjuk meg technológiailag és mennyi legyen az ára? Nagyjából ezek ötlöttek fel Hinesnak. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Asagrim
2012.09.07. 19:17
"Nem hinném, hogy a jelen generáció visszatartana minket. Még mindig sok mindent ki tudunk belőle hozni vizuálisan, technikailag és történetmesélési szempontból is."

Közben meg már a tököm rendesen tele van az interaktív mozijaikkal amit PC-re konzolról átportolnak, skip gomb nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gabest
2012.09.07. 21:21
A terminator rampage játékuk valami borzalom volt, újabbakkal nem jáccottam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DogTheDog
2012.09.07. 22:14
Azt elhiszem,hogy a Bethesda meg sok mindent ki tud hozni a jelen generaciobol.
Igen alacsony szinten jarnak ugyanis.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. fillesy
2012.09.08. 19:36
Most komolyan, közületek senki nem játszott pl. a Skyrim-mel? Csak azért mert akkor ilyen butaságokat nem írnátok szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Qouzey fille...
2012.09.08. 19:45
Hát azért maradjunk annyiban hogy a Skyrim is elég messze van a "szép látványtól" pedig szeretem és játszok vele manapság is. Anno mikor megjelent az Oblivion mekkora ujjongás várta, mindenki azért épített új gépet hogy tudjon vele játszani rendesen. Számomra mai szemmel még mindig színesebb és szebb mint a Skyrim.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. fillesy
2012.09.08. 20:57
Ahogy mondani szokták: "we agree to disagree" mivel szerintem kimondottan szép a játék és mondjuk én személy szerint soha nem azért veszek meg egy játékot mert "szép látványt" ígér. Az a probléma hogy túl sok játékkészítő fókuszál a látványra a tartalom helyett. De azért van remény, pl. az új Borderlands és a másik amit nagyon várok a Dishonored.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Qouzey fille...
2012.09.08. 21:03
Hát igen, a Dishonoredet én is várom. Bár én nekem nagyon az elvárásaim az Arkane Studiostol. Anno az Arx Fatalis és a Dark Messiah-al nagyot alkottak, remélem ez a játék is remek lesz. Ha anno az Arx Fatalis nem egy időben jelenik meg a Morrowindel akkor még ismertebb lenne, bár így is megosztotta az RPG közösséget annak idején. Én személy szerint az Arx Fatalist választottam és mai napig játszom. Sokkal komolyabb RPG mint bármelyik The Elder Scrolls. Abban a játékban még gondolkodni is kellett, feladványokat megoldani és nem volt előre megírt menete a játéknak. Oda mentél ahova szerettél volna, igazi klasszikus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zelbacsi
2012.09.10. 09:31
Qouzey: "Oda mentél ahova szerettél volna, igazi klasszikus."
Mivan?

Mellesleg egyetértek veled, az Arx Fatalis az a baromi idegesítő technikai bugjai ellenére (elég könnyen be lehetett ragadni, ha ugrálós karaktert játszottál, RENGETEGSZER kiakadt, és szó nélkül kilépett a játék, nagy ritkán még a quick save gomb nyomása közben is előfordult ez... (még jó, hogy két quicksave slot van)) is az egyik kedvenc rpg-m nekem is a mai napig. Történet, tényleg gondolkodtató feladványok, nagybetűs HANGULAT. Épp tegnap jött rám az öt perc, hogy kipróbáljam a morrowind-et is, a karaktergeneráláson már túl vagyok, de aztán fekhettem le aludni mert késő volt. Hát kíváncsi leszek rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kray
2012.09.11. 11:33
Zelbácsi a Morrowindhez van grafikai update mod. Érdemes feltenni.

Amúgy az Arx Fatalis nagyon nagy volt. Az a rengeteg dolog, amit kikeverhettél, az, hogy éhes volt a hős, de nem evett meg bármit nagyon jó volt. Kedvencem az volt, amikor a goblin királynak kellett pitét csinálni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!