iPon Hírek

Betiltották a Dead Island: Riptide TV reklámját

Dátum | 2013. 05. 30.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Dead Island: Riptide TV reklámja azután került le az Ausztrál tévék műsoráról, hogy többen is panaszt tettek a témája miatt, amely ezúttal nem a zombik, vagy a brutális erőszak volt, hanem az öngyilkosság. Az ausztrál hivatal, amely azért felelős, hogy a hirdetések megfeleljenek az előírásoknak annak ellenére tiltotta be a reklámot, hogy a játék helyi disztribútora, az AIE megkérte, hogy ne tegye. Az AIE arra apellált, hogy az öngyilkosság szerepeltetése a hirdetésben a témához illő volt. Nyilatkozatuk így szólt: "Az erőszak filmes ábrázolása a hirdetésben azt a célt szolgálta, hogy bemutassa azt a véget nem érő rettegést, amellyel a játék karaktereinek szembe kell néznie. A reklám bemutatja a helyzetük reménytelenségét, miközben a zombi hordák rájuk vadásznak és mindezt anélkül teszi, hogy valóban bemutatná a zombik és a karakterek közötti erőszakos interakciót." A hivatal ezzel nem értett egyet, elismerték, hogy a sztori kitalált, és az események stilizált formában kerültek megjelenítésre, de ők az öngyilkosságot olyan erőszakos cselekményként könyvelték el, amely még egy felnőtteket megcélzó számítógépes játék hirdetésében sem szerepelhet. "Az öngyilkosság témája nagyon fontos közösséget érintő ügy és az olyan képek, amelyek erősen utalnak rá nem helyénvalóak egy számítógépes játék TV reklámjában." Nem ez az első eset, hogy vissza kellett vonni egy a Dead Island: Riptide hirdetést. A játékot kiadó Deep Silvernek korábban nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie a bikinis, véres, megcsonkított női torzót ábrázoló szobros Zombi Bait gyűjtői kiadás és annak hirdetései miatt. "Őszintén bánjuk" - így szólt a bocsánatkérés, amely talán mégsem volt annyira őszinte, a különlegesen ízléstelen gyűjtői kiadás ugyanis végül forgalomba került.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. kray
2013.05.30. 13:53
Lehet, hogy azt sajnálták, hogy csak egy fél test került a csomagba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Shinjiii
2013.05.30. 14:02
Hadd vergődjenek a játékok cenzúrázása végett, emiatt csak jobban felfigyel majd rá a célközönség. Szerintem ami tiltott, az jobban vonzza az embereket, már csak azért is, mert ha nem szabad, akkor azt megtenni király dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Tapir_606
2013.05.30. 14:23
...hát mondjuk az a szobor elég beteg
Techland viszont valóban jól jár ezzel, ha terjed a hír, hogy tiltják a reklámot, tuti, hogy rákeresnek majd az emberek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. pdx06
2013.05.30. 14:38
Jók ezek a trailerek, csak kár hogy közük nincs a játékhoz. Ez valamilyen szinten a célközönség félrevezetése is. Az első résznél is azt hittem hogy egy családról fog szólni erreföl kaptam 4 ilyen kiválasztható nyikhajt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. fillesy
2013.05.30. 17:10
Kár hogy maga a játék egy nagy kalap szart sem ér. Hentelés a végtelenségig. Rettegés? Miről beszélek ezek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kajla_hun
2013.05.30. 17:16
Ok. típusú reklám
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. hympyke
2013.05.30. 17:37
Túl könnyű coopban, kéne bele valami hardcore mód is. Singleben nagyobb a feszültség, főleg ha csendes szobában játszod. Én pl teljesen bele tudom élni magam, kivétel a craftolot szar fegyverek amiket le se gyártok.
Gondolom egy jó 3Ds headsettel lenne a legjobb tolni..
Ettől függetlenül nem hozott semmi újat a Riptide az elsőhöz képest, de még így is a messze legjobb a coop hentelősök között(nem is tudom van-e egyáltalán másik fejlődős).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. LechooEdy
2013.05.30. 18:10
A játék szutyok lett, de ehelyett a sok idióta tv műsort kellene betiltani, meg az okos mosópor reklámokat. A szoborral nincsen baj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Simba
2013.05.30. 19:03
Kissé túlzásba viszik ezt a cenzúrázosdit. Értem én, hogy egykor elitléteket cipeltek arra a földrészre, de ez ma már a 21. század.:U
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Sajt0s
2013.05.30. 19:12
a legjobb dolog ami a dead island-hez köthető az a reklám. mérhetetlen jó reklámjai vannak, bárcsak a játék is fele olyan jó lenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim
2013.05.30. 19:46
Nem értem ezt a nagy Riptide ellenszenvet. Nem nyújtott többet az első játéknál egy új helyszínen kívül, de számomra mindkettő élvezetes játékmenetet nyújtott. Aki meg ezt betiltotta forduljon fel, végre nem agyatlan hentelésről szól egy reklám és anélkül is teljesen átérezteti a komor, reménytelen hangulatot; aztán elkaszálják!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Digu
2013.05.30. 20:25
Bár a játékkal nem játszottam, de megnéztem a videót, és elég furcsának találom az okot amiért betiltották. Nem is értem, hogyan minősíthetik ezt öngyilkosságnak, mikor nyilvánvaló, hogy mindenképpen halállal végződne a helyzetük, és akkor már inkább magukkal visznek a sírba pár zombit is, mintsem csak szimplán megegyék őket.
Azért kíváncsi lennék, ha a döntéshozók hasonló helyzetbe kerülnének, vajon megvárnák-e a zombik beáramlását a hajó belsejébe...?
Amúgy meg szerintem a videó kellőképpen jól ábrázolta azt a helyzetet, amikor valóban el kell döntenie az embernek, hogy eledelként akarja végezni, vagy harcol az élete árán is, még ha a módszer mindenképpen halálos is számára.
Nem baj, most majd ha egy tízenéves öngyilkos lesz, akkor rá lehet fogni erre, hogy persze, mert az erőszakos, öngyilkosságba kergető játék miatt volt...
Igaz zombik nem voltak a közelben, de ha jól betép, akkor láthatja őket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mtrx220
2013.05.30. 20:43
kray
lehet azt sajnálták, hogy nem guminő volt. állatok
szerintem jó lett a játék, agykikapcsot vártam azt is kaptam. nem kell ezt túlbonyolítani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kivagyoken
2013.05.31. 07:22
Az alap Dead Island trailernél nem megrázóbb ahol egy gyerek halálát követhetjük figyelemmel [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!